سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



چرایی استقبال ایرانیان مقیم مالزی از کمپین سلامت


به گزارش ایرنا، در این کمپین که روز شنبه به همت دست اندرکاران تارنمای 'سلامت نامه' و با حمایت رایزنی علمی ایران در شرق آسیا در بیمارستان 'گلن ایگلز' برگزار شد، بیش از 200 ایرانی آزمایش هایی از قبیل آزمایش قند خون، فشار خون، تجزیه و تحلیل چربی بدن (وضعیت چربی اندام های داخلی از قبیل قلب، کلیه، کبد و غیره)، تجزیه و تحلیل بدن و آموزش بررسی وضعیت سلامت مخصوص بانوان را به صورت رایگان دریافت کنند.
دریافت مشاوره چندین پزشک ایرانی در زمینه ارتوپدی، جراحی عمومی و مسائل پایه ای سلامت از دیگر امکاناتی بود که ایرانیان از آن بهره بردند.
حضور این تعداد ایرانی در یک کمپین سلامت در مالزی ضمن تاکید بر ریشه یابی چرایی این استقبال که بیش از حد انتظار مقامات بیمارستان و حتی برگزارکنندگان این مراسم بود، نشان دهنده ضرورت توجه به مساله سلامت ایرانیان خارج از کشور که از نیازهای اصلی این جامعه محسوب می شود، است.
اگرچه بخشی از مشکلات درمانی در مالزی مربوط به مسائل مالی و هزینه گزاف درمان در این کشور است، اما بخش عمده ای از آن به مساله ارتباط بین پزشک و بیمار و تفاوت های فرهنگی مربوط می شود.
وجود این تفاوت ها و تاثیر آن بر فرایند درمان در کشوری همچون مالزی که در آن به پزشکان خارجی اجازه کار داده نمی شود و بیماران برای رفع بیماری خود چاره ای جز مراجعه به پزشک محلی ندارند، بسیار قابل مشهود است.
مساله زبان برقراری ارتباط از جمله موانعی است که می تواند فرایند انتقال جزئیات بین پزشک و بیمار را با مشکل مواجه کند. هر چقدر بیماری پیچیده تر باشد، نقش زبان در انتقال جزئیات از بیمار به پزشک و از پزشک به بیمار نیز پیچیده تر است، که در این مورد حتی استفاده از زبان مادری (با فرض همزبان بودن بیمار و پزشک) نیز در برخی موارد همچنان نکات مبهمی در ذهن بیمار و احتمالا پزشک باقی می گذارد.
این مساله هنگامی جدی تر می شود که پزشکان مالزیایی نیز که زبان مادری آنها انگیسی نیست با بیماران ایرانی روبرو می شوند که زبان مادری آنها نیز انگلیسی نیست، از اینرو اصلی ترین ابزار برقراری ارتباط بین پزشک و بیمار ناکارآمد جلوه می کند.
بسیاری از بیماران ممکن است پیش از مراجعه به پزشک دچار فشار روانی شوند و در صورت مراجعه به پزشک، سئوالاتی را که مد نظر داشته اند که از پزشک بپرسند، فراموش کنند.
کمپین روز گذشته ضمن اینکه نیاز مبرم جامعه ایرانی مقیم خارج به خدمات پزشکی را مورد تاکید قرار داد، درس هایی دارد که رعایت آن از سوی دست اندرکاران و مقامات مسئول می تواند گام مهمی در جهت تامین سلامت ایرانیان خارج از کشور باشد.
نخست اینکه در کمیپن روز گذشته که ترکیبی از گروههای پرستاران مالزیایی و پزشکان ایرانی حضور داشتند، نقش زبان در کمک به شناخت علائم بیماری و تشریح وضعیت بیمار و همچنین توصیف شرایط و انجام اقدامات لازم از سوی پزشکان ایرانی باعث شد که مراجعه کنندگان به مدد حضور پزشکان ایرانی که در دانشگاههای مالزی مشغول تدریس هستند بتوانند پاسخی بر برخی از سئوالات خود بیابند که به اذعان خود این افراد، پیشتر در مراجعه به پزشک مالزیایی موفق به دریافت چنین پاسخی نشده بودند.
البته این موارد نه تنها در بین ایرانیان بلکه در بین اتباع سایر کشورها نیز به وفور مشاهده و یا گزارش شده است.
ارتباط بین بیمار و پزشک که اهمیت خاصی در فرایند درمان دارد، مورد مطالعه محققان بین رشته ای قرار گرفته و نتایج برخی از این تحقیقات نشان می دهد این روابط نه تنها می تواند در درمان بیماری موثر باشد بلکه دارای کارکردهای اجتماعی، عاطفی، شناختی و فیزیکی است و قابلیت تاثیر بر سطح کیفیت زندگی افراد نیز دارد.
دوم اینکه، کمپین روز گذشته تلاش موفقی از ارائه راهکار استفاده از ظرفیت های پزشکی ایران در خارج از کشور محسوب می شود. قانون ممنوعیت فعالیت و طبابت پزشکان خارجی علاوه بر مالزی در کشوری مانند اندونزی نیز اعمال می شود. برگزاری کمپینی با ترکیبی از دست اندرکاران حوزه پزشکی مالزی و پزشکان حاذق ایرانی نشان داد در قالب چنین برنامه هایی می توان برخی از مشکلات حوزه سلامت ایرانیان مقیم این کشورها را با کمک پزشکان ایرانی مرتفع کرد.
اگرچه شاید نتوان چنین برنامه هایی را به طور مکرر برگزار کرد و به برخی از فوریت های پزشکی ایرانیان مقیم مالزی پاسخگو بود، اما برگزاری دوره ای آن هم در فواصل چند ماهه می تواند برخی از افراد را از احتمال ابتلا به برخی از بیماری ها که ممکن است درمان آن در مالزی هزینه گزافی داشته باشد، آگاه کند تا بتوانند پیش از اینکه شرایط آنها به سطح فوریتی برسد، نسبت به مکان درمان خود که هم از نظر مالی مناسب تر باشد و هم نسبت به فرایند درمان اطمینان بیشتری داشته باشند، تصمیم درست تری اتخاد کنند.
** داود مهرابی
آساق**241**1611

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
ایرانیان مالزی برای کریمی سنگ تمام گذاشتند