سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نظر پناهیان در مورد زبان انگلیسی


نظر پناهیان در مورد زبان انگلیسیراه دانا/ حجت الاسلام پناهیان گفت: زبان انگلیسی بیش از آن‌که یک ابزار مفید در جهت اعتلای سطح زندگی بشر باشد، وسیله‌ای برای اجرای نقشه‌های شوم مستکبران عالم و سلطه هرچه بیشتر بر ملت‌ها بوده است.

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه، در حاشیه پنجمین مراسم گرامیداشت یادواره شهدای گمنام دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگوی اختصاصی با فریادها بر لزوم الگو قرار گرفتن منش عقلانی شهدا برای مسئولان کشور و مردم تأکید کرد و گفت: لازم است تا سبک زندگی شهدا و الگوهای رفتاری و گفتمانی آن‎ها در میان مردم و به‌خصوص برای مسئولان کشور همچون یک شاخص برای تعیین بهترین‌ها باشد و به‌دوراز شعار یا اطاله کلام، این شیوه تطبیقی در عمل پیاده‌سازی شود.

تغییر فضای سیاسی آمیخته از بی‌اخلاقی‌های امروز، نیازمند یک انقلاب فرهنگی زمان‌بر است

حجت‌الاسلام پناهیان اظهار داشت: برخلاف بسیاری از اظهارنظرها که بر ناکارآمدی منش عقلانی شهدا و رعایت اصول و ارزش‌های اخلاقی در محیط‌های مدیریتی و به‌خصوص درصحنه رقابت‌های سیاسی و جناح‌بندی‌ها دلالت دارد، به جرأت می‌توان گفت که سیره رفتاری شهدا به خاطر عقلانی بودن و منطقی بودن می‌تواند در دستور کار اجرایی سیاستمداران قرار بگیرد. در اینکه فضای سیاسی کشور آمیخته از بی‌ادبی و بی‌اخلاقی‌های جناح‌هاست، شکی نیست اما باید افرادی در این سیستم بیمار، شیوه صحیح منش اخلاقی ـ عقلانی را با عمل خود به‌عنوان یک الگوی رفتاری مطرح کنند و اگرچه در این مدت، مظلومانه مورد هجمه قرار می‌گیرند، اما در بلندمدت این وضعیت تغییر خواهد یافت.

وی ادامه داد: عده‌ای معتقدند هرکس مثل شهدا عمل کند، در جامعه بیمار سیاست امروز قادر به رقابت نیست و منش عقلانی شهیدان ـ که به‌اشتباه تنها اخلاقی خوانده می‌شود ـ محکوم‌به شکست است اما حقیقت امر آن است که دل در اختیار خداست و اگر فردی حقیقتاً تنها درراه رضای خدا باشد و به سیره شهدا تمسک بجوید، خداوند متعال دل‌ها را به‌سوی او متوجه می‌کند؛ اگرچه این‌یک انقلاب فرهنگی نیاز دارد و کار فرهنگی، یک پروسه زمان‌بر است.

ابزارها و امکانات مدرن بیشتر به نفع حق است تا به ضرر آن

این استاد حوزه و دانشگاه بابیان آن‌که خوب یا بد بودن بعضی از وسیله‌ها نسبی بوده و به جنبه‌های شخصیتی افراد و نیات آن‌ها بستگی دارد، تصریح کرد: روش‌های غلط ناپایدار و محکوم‌به شکست هستند؛ این وعده پروردگار است و پیرو این وعده، همین اینترنت و شبکه‌های اجتماعی که موجبات نگرانی بسیاری از کارشناسان و دلسوزان جامعه ما را فراهم کرده و سرمنشأ بسیاری از اتفاقات بد بوده است، می‌تواند به‌عنوان اصلی‌ترین ابزار نشر حقیقت و تقویت و توسعه جبهه حق به کار گرفته شود. به‌عبارت‌دیگر، ابزارها و امکانات مدرن بیشتر به نفع حق است تا به ضرر آن و لازم است تا با استفاده صحیح از این امکانات، به رشد فضای عقلانی، ارزشی و اخلاقی در جامعه کمک کنیم.

وی افزود: بعضی از وسیله‌ها حقیقتاً ماهیت خوب یا بدی ندارند و تنها یک وسیله برای استفاده افراد و جریان‌ها هستند. موضوع شبکه‌های اجتماعی، اینترنت و رسانه‌ها ازجمله مثال‌های بارز برای این ادعا است و می‌توان گفت بسته به اینکه افراد و جریان‌هایی که از این وسایل استفاده می‌کنند، چه نیت‌ها و اهدافی دارند، کاربری آن‌ها ماهیت خوب یا سوء پیدا می‌کند. اگر یک فرد با نیت اشاعه فساد و فحشا و یا ضربه زدن به جبهه حق از شبکه‌های مجازی و اینترنت استفاده کند، لازم است که برخوردهای لازم صورت بگیرد و آن اینترنت حتی فیلتر شود اما اگر فردی باهدف گسترش معارف دینی و فرهنگ و اخلاق در جامعه روی به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اینترنت بیاورد، لازم است تدابیر مقتضی برای کمک به وی اتخاذشده و حتی پهنای این اینترنت تقویت شود. در حقیقت، کاربری این وسایل وابسته به این است که چه کسی، با چه هدفی از این‌ها استفاده کند.

سؤال اصلی این است که زبان انگلیسی به‌تنهایی خوب هست یا نه؟

حجت‌الاسلام پناهیان در پاسخ به این سؤال که آیا زبان انگلیسی و زبان‌های رایج در دنیا نیز جزو این وسایل هستند یا نه، خاطرنشان کرد: هرکسی می‌تواند در خدمت حق قرار بگیرد؛ همان‌گونه که ممکن است کسی زبان انگلیسی بلد نباشد و حتی غرق در زبان و ادبیات فارسی هم باشد، اما از عقلانیت برخوردار نباشد و در نقطه مقابل کسی با شناخت دقیق از زوایای پنهان فرهنگ غرب و زبان انگلیسی، زشتی‌های فرهنگ آن‌ها را هرچه بیشتر حس کند و آزاده‌تر باشد. به‌عبارت‌دیگر، این موضوع نیز همچون بحث رسانه‌ها و دیگر وسایلی که پیش‌تر مطرح شد، به افراد بستگی دارد و این موارد نمی‌تواند به‌تنهایی تعیین‌کننده حسن و قبح آن‌ها باشد.

وی بیان کرد: موضوع زبان انگلیسی که اخیراً ـ پس از فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب ـ در کشور ما موردتوجه ویژه‌تری قرارگرفته است، بحثی جدا از تعیین حسن و قبح یادگیری آن دارد. معضل جامعه ما با زبان انگلیسی در اینجاست که سیستم آموزشی غلط، کار را بالاجبار به سمتی برده است که پژوهشگران، دانشگاهیان و حتی عموم مردم برای استفاده از منابع پژوهشی، علمی و مطالعاتی چاره دیگری جز یادگیری زبان انگلیسی ندارند. بعضی‌ها در فهم صورت‌مسئله‌ای که مقام معظم رهبری مطرح کردند، دچار اشکال هستند. سؤال این نیست که زبان انگلیسی خوب است یا نه؛ سؤال اصلی این است که زبان انگلیسی به‌تنهایی خوب هست یا نه.

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به خاطره‌ای از یکی از سفرهای فرهنگی خارجی خود بیان کرد: اخیراً سفری به روسیه داشتم و در آنجا به تفاوت‌های رفتاری مسیحیان روسیه با مسیحیان اروپا و آمریکا پی بردم. فرهنگ دینی روسیه بسیار نزدیک‌تر از گفتمان دینی غربی‌ها به ما است و در آن سفر بود که حقیقتاً از اینکه کارشناسان فرهنگی مسلط به زبان روسی بسیار کم تعداد هستند، متأسف شدم. بعضی‌ها تصور کردند که اساساً به یادگیری زبان انگلیسی انتقاد واردشده، بعد سراسیمه به میدان آمدند و از حقّ این زبان دفاع کردند! موضوع این نیست که چرا باید زبان خارجی یاد بگیریم، اتفاقاً موضوع اصلی این است که چرا باید یک‌زبان خارجی یاد بگیریم. برای مثال، در علم فلسفه، فیلسوف‌های آلمانی مطرح در سطح جهانی کم نیستند. در علم پزشکی، جراحان و متخصصان ایتالیایی که نام و آوازه بین‌المللی دارند، درزمینه های مختلف یافت می‌شوند و علاوه بر این‌ها، کشورها و ملت‌های زیادی در دنیا به زبان اسپانیولی صحبت می‌کنند. چرا زبان خارجه ما محصور در انگلیسی شده است و از استفاده از زبان‌های دیگر غافل مانده‌ایم؟

چرا زبان انگلیسی‌زبان نیرنگ و فریب است؟

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران ضمن بیان اینکه «هرکس کوچک‌ترین سواد تاریخی از تاریخ این ملت داشته باشد، به‌راحتی درمی‌یابد که چرا زبان انگلیسی‌زبان نیرنگ و فریب است»، یادآور شد: استدلال‌های منطقی و عقلانی زیادی برای اینکه چرا نباید زبان‌آموزی ما منحصر در زبان انگلیسی باشد، وجود دارد اما نکته مهم در اینجاست که اساساً ملت ما هیچ خاطره خوبی از انگلیسی‌ها در ذهن ندارد و نام این کشور و متعلقات آن، همواره پیام‌آور رفتارهای خبیثانه و پلیدی‌های آن‌ها در حق ما بوده است. اگرچه زبان انگلیسی ـ همچون سایر زبان‌های خارجی و رسانه‌ها ـ تنها یک وسیله است، اما اگر نگاهی سریع به موارد کاربرد آن بیندازیم و کاربری‌های مفید این زبان را در کنار کاربری‌های مضر آن قرار دهیم، به‌وضوح متوجه این نکته خواهیم شد که زبان انگلیسی بیش از آن‌که یک ابزار مفید در جهت اعتلای سطح زندگی بشر باشد، وسیله‌ای برای اجرای نقشه‌های شوم مستکبران عالم و سلطه هرچه بیشتر بر ملت‌ها بوده است.

وی در انتهای سخنان خود خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز، وقتی فردی باغیرت و تعصبی عجیب، سینه سپر کند و از حق زبان انگلیسی دفاع کند، مسلماً باید منتظر برخوردهایی با همین شدت نسبت به گفته‌های خود باشد؛ اگرچه هرکس کوچک‌ترین سواد تاریخی از تاریخ این ملت داشته باشد، به‌راحتی درمی‌یابد که چرا زبان انگلیسی، ‌زبان نیرنگ و فریب است.





منبع: خبرگزاری دانا


ویدیو مرتبط :
پرسیدن نظر به زبان انگلیسی