علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



چهره‌هایی که سال ۹۴ پایان راهشان بود/ سالی برای شهدای مدافع حرم


خبرگزاری مهر-سینا سنجری: سال ۹۴ به لحاظ رویدادهای سیاسی، سالی پربار و تاریخی محسوب می‌شود. در ابتدای سال با مذاکرات لوزان آغاز و در تیرماه به امضای توافق هسته‌ای منجر شد و انتهای سال نیز به انتخابات مجلس و خبرگان رهبریختم گردید. اما در این میان مرور چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی که در سال ۹۴ دار فانی را وداع گفتند می‌تواند حائز توجه باشد.

آنچه در ابتدای سال ۹۴ فضای خبری کشور را به خود جلب کرد، درگذشت والده رئیس‌جمهور و سپس فوت خواهر رهبر معظم انقلاب و همسر‌آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان بود. علاوه بر آن در میانه سال ۹۴ بسیاری از نزدیکان مسئولین مطرح دولتی و غیردولتی دار فانی را وداع گفتند که می‌توان به فوت «برادر وزیر کشور، برادر سخنگوی دولت، مادر رئیس دولت اصلاحات، مادر مجید تخت‌روانچی معاون اروپا آمریکای وزارت خارجه، پدر فرمانده ناجا، مادر حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، برادر آیت‌الله موحدی کرمانی، مادر حجت الاسلام شهیدی محلاتی رئیس بنیاد شهید، پدر حسن قشقاوی معاون امور کنسولی وزارت خارجه، برادر سرلشکر رحیم صفوی، پدر بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، برادر عبدالله جاسبی و پدر یحیی آل‌اسحاق» اشاره کرد.

در سال ۹۴ چهره‌های شاخص سیاسی و برجسته‌ای که فوت کردند حدود ۱۳ نفر بودند که شرحی اجمالی از آنها در ذیل می‌آید:

آیت الله خزعلی:

آیت‌الله شیخ ابوالقاسم خزعلی از پیشکسوتان نهضت اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری، پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری، در ۲۵ شهریور ماه درگذشت.

وی از تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی و عضو سابق فقهای شورای نگهبان، رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری بود. مرحوم  آیت‌الله خزعلی از تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضو سابق فقهای شورای نگهبان، عضو مجلس خبرگان رهبری در چهار دوره و رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر بود.

مواضع آیت‌الله خزعلی در سال‌های اخیر در مبارزه با فتنه و انحراف، از ایشان شخصیتی انقلابی و حامی ولایت در محافل انقلابی ترسیم کرده و او را الهام‌بخش دلسوزان انقلاب و نظام قرار داده بود.

مراسم تشییع این عالم برجسته در دانشگاه تهران و مراسم ترحیم ایشان در مدرسه عالی مطهری برگزار و پیکر آن مرحوم به مشهد مقدس منتقل و در صحن آزادی حرم رضوی به خاک سپرده شد.

آیت‌الله واعظ طبسی:

«شیح‌الشیوخ خراسان» از مبارزان انقلابی مشهد به همراه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و شهید هاشمی‌نژاد بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم امام خمینی(ره) به تولیت آستان قدس رضوی رسید.

آیت‌الله عباس واعظ طبسی علاوه بر تولیت آستان قدس، نماینده ولی فقیه در سه استان خراسان رضوی، جنوبی و شمالی بود و ریاست حوزه های علمیه خراسان را هم برعهده داشت. وی همچنین نماینده مردم خراسان در مجلس خبرگان رهبری بود و با حکم رهبر انقلاب در مجمع تشخیص مصلحت نظام عضویت داشت.

آیت الله واعظ طبسی در ۱۴ اسفند ۹۴ و در سن ۸۰ سالگی دار فانی را وداع گفت و رهبر انقلاب در مراسم تشییع وی شرکت کرد و بر پیکرش نماز گزارد.

سردار شهید همدانی:

سردار شهید حسین همدانی فرمانده سابق سپاه محمد رسوالله(ص) تهران و از بنیانگذاران سپاه کردستان و همدان بود و نقش ویژه ای در عملیات‌های دوران دفاع مقدس بویژه عملیات مرصاد در سال ۶۷ داشت.

سردار همدانی پس از وقوع جنگ‌ در سوریه و مقابله با گروه‌های تروریستی به منظور انجام فعالیت‌های مستشاری به این کشور رفت و زمینه‌ساز تشکیل گروه دفاع وطنی(بسیج مردمی سوریه) شد.

وی در تاریخ ۱۶ مهر ۹۴ در اطراف منطقه حلب در سوریه در حین انجام ماموریت مستشاری به شهادت رسید.

غضنفر رکن آبادی:

از جمله حوادث تلخ سال ۹۴ که در جریان مناسک حج اتفاق افتاد، سقوط جرثقیل در مسجد الحرام بود که نزدیک به ۱۳ تن از هموطنانمان به شهادت رسیدند. پس از این حادثه، فاجعه منا در ۲ مهر ۹۴ به وقوع پیوست و ۴۶۴ نفر ایرانی از جمله برخی شخصیت‌های مطرح همچون «غضنفر رکن‌آبادی» به شهادت رسیدند.

رکن آبادی نزدیک به ۴ سال سفیر ایران در لبنان بود و یکی از دیپلمات‌های پرکار، انقلابی و موثر جمهوری اسلامی در منطقه بشمار می‌رفت.

وی که در حج ۹۴، قطعنامه مراسم برائت از مشرکین را در صحرانی عرفات قرائت کرد، به گفته برخی شاهدین عینی در جریان حادثه منا مجروح شده بود اما بدلیل سوء مدیریت و سهل انگاری سعودی‌ها در رسیدگی به حادثه دیدگان، به شهادت رسید و پیکر وی پس از چند ماه جستجو و انجام آزمایشات DNA و شناسایی توسط خانواده، به میهن بازگشت.

سردار علی‌اصغر فولادگر:

سردار فولادگر در فاجعه منا به شهادت رسید و پیکرش پس از ۴ ماه و نیم مفقودی در عربستان به ایران بازگشت و در تاریخ ۲۱ دی ماه ۹۴ در تهران تشییع شد.

فولادگر یکی از فرماندهان سپاه و کارشناسان مسائل منطقه و همچنین یکی از مسئولین بعثه مقام معظم رهبری بود.

احمد فهیما:

«احمد فهیما» معاون اداره تشریفات نمایندگی‌های خارجی وزارت امورخارجه نیز که در مراسم حج سال ۹۴ شرکت کرده بود، در فاجعه منا به شهادت رسید و پیکرش ۲۷ مهرماه در تهران و با حضور محمدجواد ظریف تشییع شد.

سرلشگر سلیمی:

۱۰ بهمن ۹۴ بود که خبر درگذشت سرلشگر محمد سلیمی، دومین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی پس از انقلاب، منعکس شد. سلیمی وزیر دفاع دولت آیت‌الله خامنه‌ای بود و پس از پایان فعالیت سرلشکر شهبازی در ارتش با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل ارتش رسید.

وی به مدت ۵ سال در ارتش ماند و پس از او سرلشکر عطالله صالحی در این جایگاه قرار گرفت.

سرلشگر محمد سلیمی ریاست دفتر مشاوره نظامی امام خمینی(ره) و فرماندهی ستاد جنگ‌های نامنظم را برعهده داشت و در نبردهای متعددی ازجمله آزادسازی سوسنگرد نقش آفرینی کرد و بعدها مفتخر به اخذ نشان «نصر» از دست رهبر معظم انقلاب شد.

فرج الله سلحشور:

فرج‌الله سلحشورنیا معروف به فرج‌الله سلحشور بازیگر، کارگردان، نویسنده و چهره پردازی انقلابی بود که فیلم همه اورا با فیلم‌هایی «توبه نصوح، ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر» می‌شناختند.

سلحشور مدت‌ها به سرطان ریه مبتلا بود و درنهایت ۸ اسفند ۹۴ در ۶۳ سالگی درگذشت.

آیت‌الله امینیان:

آیت‌الله مختار امینیان، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه آستانه اشرفیه در تاریخ ۲۰ خرداد ۹۴ دار فانی را وداع گفت.

آیت‌الله امینیان در سال ۱۳۰۵ در روستای فتیده لنگرود متولد شد و شاگرد علمای بزرگی نظیر بروجردی، امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی بود. وی از بدو تاسیس مجلس خبرگان رهبری تاکنون نمایندگی استان گیلان در این مجلس را به عهده داشته است.

علی اکبر آقایی:

«علی‌اکبر آقایی مغانجویی» نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی و نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس ا ۲۰ فروردین ۹۴ بر اثر یک بیماری به دیار حق شتافت.

علی اکبر آقایی در سال ۱۳۲۶ در شهر سلماس به دنیا آمد و نماینده مردم سلماس در مجلس ششم، هفتم و هشتم بود.

صادق آیینه وند:

۱۷ اردیبهشت ۹۴ بود که خبر آمد صادق آیینه‌وند رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بیمارستان لاله تهران درگذشت.

آیینه وند استاد زبان و ادبیات عرب و همچنین مدرس تاریخ نگاری و تاریخ اسلام در دانشگاه تهران، تربیت مدرس، الزهرا و قم بود و درحوزه تاریخ هم به عنوان چهره ماندگار انتخاب شد. استاد آیینه‌وند همچنین در مقطعی در جایگاه رایزن فرهنگی ایران در سوریه اشتغال داشت.

احمد نجابت:

احمد نجابت عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و نماینده مجلس در دو دوره چهارم و پنجم، در ۲۹ آبان ۹۴ درگذشت.

نجابت برادر حسین نجابت نماینده مردم تهران در مجلس نهم بود و در دولت نهم نیز در جایگاه مشاور کامران باقری لنکرانی وزیر وقت بهداشت و درمان قرار داشت و همچنین در اواخر دولت دهم و ابتدای دولت یازدهم معاون معاونت توسعه منابع انسانی رئیس‌جمهور و رئیس مرکز رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت بود.

پدر شهیدان جهان آرا:

«سید هدایت‌الله جهان آرا» پدر شهیدان محمد و علی جهان آرا، ۲۶ شهریور ۹۴ دار فانی را وداع گفت. وی پس از شهادت محمد پسرش و پایان جنگ تحمیلی یکی از راویان دفاع مقدس بود.

نام هدایت‌الله جهان آرا با نام پسرش محمد فرمانده دلاور سپاه خرمشهر در تاریخ ثبت شده است. علی جهان آرا دیگر فرزند مرحوم هدایت الله جهان آرا نیز در دوران ستمشاهی زیر شکنجه‌ رژیم پهلوی در سال ۵۶ به شهادت رسید.

شهدای مدافع حرم:

سال ۹۴ با شهدای مدافع حرم و شهدای دشت منا در تاریخ ماندگار خواهد شد.

روند تحولات سوریه و عراق، تشدید حملات گروه‌های تروریستی به مناطق مختلف این دو کشور و تضعیف خط مقاومت منطقه‌ای در مقابل رژیم صهیونیستی و همچنین تهدیدات آنها برای عتبات عالیات در عراق و تعرض احتمالی تروریست‌ها به حرم حضورت زینب(س) و حضرت رقیه(س) باعث افزایش حضور نیروهای مستشاری ایران در عراق و سوریه شد.

فشار عمال استکبار جهانی در اطراف دمشق و منطقه حلب و آزادسازی شهرهایی همچون نبل و الزهرا و خارج کردن شیعیان از محاصره تکفیری‌ها ئر عراق و سوریه، باعث به شهادت رسیدن مدافعان حرمی بود که پا در مسیر شهدای دوران دفاع مقدس گذاشتند و از حریم انقلاب اسلامی و امنیت ملی جمهوری اسلامی دفاع کردند.

سال ۹۴ را باید سال شهدا بویژه شهدای مدافع حرم دانست که پیکرهایشان در اقصی نقاط کشور تشییع شد و از انها فرزندان شیرخوار و خردسالی باقی ماند که نوروز امسال را بدون پدرهایشان اغاز می‌کنند.


ویدیو مرتبط :
کلیپ شهدای مدافع حرم حضرت زینب در سال 90تا 94