علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



آغاز کار کارشناسی تدوین فهرست اولویت‌های علم و فناوری در شورای عتف


آغاز کار کارشناسی تدوین فهرست اولویت‌های علم و فناوری در شورای عتفایسنا/ دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) از نهایی شدن متدولوژی تدوین فهرست اولویت‌های علم و فناوری کشور خبر داد و گفت: تهیه این فهرست از سوی کمیسیون‌های تخصصی شورای عتف پیگیری می‌شود.
دکتر فرهنگ فصیحی در نشست خبری امروز تدوین سیاست‌های علم و فناوری را از کارکردهای شورای عتف نام برد و افزود: شورای عتف از سال 1383 به موجب قانون وظایف و اختیارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شده است.

وی با تاکید بر این که در این قانون مدیریت و سیاستگذاری علم و فناوری به وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری واگذار شده است، اظهار کرد: در این راستا به منظور هماهنگی میان دستگاه‌ها ایجاد شورای علوم، تحقیقات و فناوری پیش‌بینی و برای این شورا دو وظیفه مهم تعیین شد.
فصیحی، شناسایی و انتخاب طرح‌های کلان پژوهش و فناوری و شناسایی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز را از جمله وظایف این شورا ذکر کرد و ادامه داد: بر اساس این دو وظیفه، تعیین و تهیه فهرست اولویت‌های پژوهش و فناوری بر عهده این شورا است که از پنج سال قبل که برنامه پنجم توسعه اجرایی شده بود، کمیسیون‌های این شورا اقدام به انتشار فهرست اولویت‌های پژوهش و فناوری کرده است.

دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری شورای عتف با بیان این‌که تاکنون از سوی کمیسیون‌های این شورا دو فهرست اولویت‌های علم و فناوری تدوین شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز اجرای برنامه ششم توسعه مقرر شده است تا فهرست اولویت‌های پژوهش و فناوری تدوین شود که در این زمینه کمیسیون‌های تخصصی این شورا در 11 حوزه فرایند شناسایی اولویت‌ها را در دستور کار دارند.
وی با اشاره به فرایند تدوین فهرست اولویت‌های پژوهش و فناوری کشور، یادآور شد: تدوین این فهرست دارای دو بخش متدولوژی و تعیین اولویت‌ها است که بخش متدولوژی آن تدوین و به تائید کمیسیون دائمی شورای عتف رسیده است.
دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری خاطرنشان کرد: در این متدولوژی، علم و فناوری برای علم و فناوری نیست؛ بلکه علم و فناوری ابزاری برای مواجهه با چالش‌ها و حل مسائل است.
فصیحی، ادامه داد: کار کارشناسی تعیین اولویت‌ها نیز آغاز شده؛ ولی کمیسیون‌های تخصصی این شورا نیز به طور مستمر نسبت به تعیین اولویت‌ها و بازنگری‌های آن فعال هستند.

وی از برگزاری هم‌اندیشی ملی تدوین سیاست‌های اجرایی و اولویت‌های پژوهش و فناوری کشور خبر داد و اضافه کرد: این هم‌اندیشی ملی، فردا یکشنبه 9 اسفند ماه در کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
به گفته فصیحی جایگاه شورای عتف در تدوین سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهش و فناوری، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تاثیر آن بر سیاست‌ها و اولویت‌های علم و فناوری، جایگاه صندوق‌های خطرپذیر، تعامل با بخش خصوصی و جهت گیری و رویکرد کلان برنامه ششم از جمله موضوعات مطرح در این هم‌اندیشی است.
دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری شورای علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: بحث و بررسی در خصوص فهرست تعیین اولویت‌های پژوهش و فناوری را از دیگر موضوعات مطرح در این هم‌اندیشی است.

فصیحی در خصوص رویکرد فهرست اولویت‌های علم و فناوری نسبت به اختصاص یک تا 3 درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش توضیح داد: از برنامه سوم توسعه سیاست یک تا 3 درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی پیش‌بینی شد که این قانون در قالب اختصاص ردیف متمرکز، الزام و تکلیف اعلام شده است؛ ولی تاکنون حتی یک درصد از این اعتبارات تخصیص نیافته است.
وی بخشی از دلایل این امر را نبود سیاست‌ها در حوزه علم و فناوری ذکر و ابراز امیدواری کرد که با تدوین سند فهرست اولویت‌های علم و فناوری زمینه اختصاص این اعتبارات فراهم شود.


منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
آغاز به کار ناظران شورای نگهبان در برخوار