سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نویسنده عرب: افراطیون منطقه بیشترین نفع را از تنش بین ایران و عربستان می برند


به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه «رأی الیوم»، «عطوان» افزود: جنگ علیه گروهک «داعش» هیچ گاه به اندازه چند هفته پیش در صدر اولویت های منطقه ای و بین المللی نبوده است، اما امیدها در مورد شروع مذاکرات میان دولت سوریه و مخالفان مسلح برای توافق در مورد دولت وحدت ملی و اختیارات آن برای زمینه سازی جهت رسیدن به انتخابات، قانون اساسی و حل و فصل سیاسی به کلی از بین رفت و تلاش ها برای حل بحران سوریه به خانه اول بازگشت.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه تصریح کرد: عربستان به صورت عمدی تشدید دیپلماتیک و شوراندن اهل سنت برای تقابل با ایران را دنبال می کند، ایرانی که برای حفظ دستاورد استراتژیک خود در سوریه از طریق ائتلاف با روسیه به دنبال آرام سازی اوضاع است.
وی گفت: شاید دلیل دیگر اقدامات عربستان، شکست در یمن و تشدید نارضایتی داخلی از این اقدام و شرایط بد اقتصادی باشد.
عطوان یادآور شد: عربستان با اقدامات خود به دنبال از بین بردن دستاورد و موفقیت هسته ای ایران با شش کشور قدرتمند است که در نهایت منجر به لغو تحریم ها و بازگشت این ایران به عنوان یک قدرت پذیرفته شده به جامعه جهانی است. بازگشت ایران از نیمه سال جدید شروع خواهد شد و این کشور خواهد توانست با بازگشت مجدد به بازارهای نفتی میلیاردها دلار از پول های بلوکه شده خود را پس بگیرد و سلاح های جدید و پیشرفته از روسیه و چین خریداری کند.
سردبیر روزنامه رأی الیوم تاکید کرد: اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی شیعه عربستانی یکی از تاکتیک های عربستان برای تشدید اقدامات علیه ایران بود و واکنش ایران در به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران و افتادن ایران در تله «ریاض» که در زمان مناسبی صورت نگرفت، باعث تشدید اوضاع شد.
وی در ادامه افزود: طرح عربستان برای تحریک ایران موفقیت آمیز بود و باعث شعله ورتر شدن بحران فرقه ای شد، ولی در زمینه شوراندن و بسیج دولت های سنی علیه ایران موفق نشد. ترکیه که یک هفته پیش وارد شورای همکاری استراتژیک با عربستان شده است، سفارت خود را در تهران تعطیل نکرد و سفیرش را از تهران فرا نخواند و برای میانجیگری میان تهران و ریاض اعلام آمادگی کرد.
کویت نیز به عنوان عضو موسس در شورای همکاری خلیج فارس روابط خود را با ایران قطع نکرد و تنها سفیر خود در تهران را برای مشورت فراخوند.
عطوان عنوان کرد: ناامیدی عربستان از «رخوت» در کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورهای عربی، ریاض را به اتخاذ دو اقدام سوق داد: نخست درخواست برای برگزاری نشست فوق العاده کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، دوم برگزاری نشست وزرای امور خارجه کشورهای عربی در «قاهره» برای تشدید یارکشی سیاسی جهان عرب علیه ایران .
سردبیر روزنامه رأی الیوم گفت: افراطیون بیشترین منفعت را از تشدید درگیری های فرقه ای می برند، اما افراد معتدل و با تدبیر که با حجم تهدیدها آشنایی دارند بازنده اصلی این درگیری ها هستند؛ چرا که از نتایج فاجعه بار آن به خوبی آگاه هستند.
وی ادامه داد: فرصت های حل و فصل سیاسی بحران سوریه به پایین ترین حد خود رسیده است و تلاش های شش ماهه گذشته بر باد رفت. مخالفان سوریه که تحت سلطه عربستان قرار دارند و ریاض را پایگاه خود قرار داده اند با چراغ سبز و وعده های عربستان در زمینه تجهیز آنها به سلاح جدید و پیشرفته، رادیکال تر از گذشته خواهند شد.
وی افزود: گروه های تروریستی داعش و القاعده در عراق، سوریه و یمن در این جنگ فرقه ای سرد، قدرتمندتر ظاهر خواهند شد، تحریک فرقه ای اهل سنت توسط عربستان منجر به افزایش حمایت سنی های عراق و سوریه از داعش و پیوستن تروریست ها از اقصی نقاط جهان به این گروه تروریستی خواهد شد. ممکن است اعدام 42 تن از عناصر القاعده توسط عربستان، منجر به پایان آتش بس اعلام نشده این گروه تروریستی با نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی عربستان در یمن شود که تشدید اقدامات این گروهک در حملات علیه ائتلاف در«عدن» طی دو روز گذشته و نجات استانداران عدن و لحج از ترور با خودروی بمبگذاری شده، از نشانه های این تشدید و شروع حملات هجومی باشد.
عطوان در پایان گفت: منطقه در لبه پرتگاه جنگ فرقه ای میان شیعه و سنی قرار دارد و احتمال شروع این جنگ زیاد است، جنگی که باعث از بین رفتن نظام ها، تغییر مرزها، تقسیم کشورهایی که وقوع انقلاب و تقسیم و حتی تجزیه آنها دور از انتظار نیست.
خاورم**9364**1488**1566

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
چرا حمله عربستان به ایران به نفع آمریکاست؟