سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فردا نوشت: توهم خنثي سازي راهپيمايي ها/ وقتي تلاش ها براي کند کردن تيغ استکبار ستيزي است


فردا نوشت: وقتي تلاش ها براي کند کردن تيغ استکبار ستيزي است

فردا/ متن پيش رو در فردا منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست.

به نظر مي رسد با توجه به تصويب برجام و حواشي آن قرار به کمرنگ شدن و خنثي سازي راهپيمايي سيزده آبان به عنوان تنها راهپيمايي استکبار ستيزي مستقيم عليه آمريکا است.
روز سيزده آبان يکي از روزهاي تاريخي انقلاب است. از سال هاي دهه چهل گرفته که امام را تبعيد کردند تا روزهايي که در دانشکده فني دانشگاه تهران دانشحويان را شهيد کردند تا روزي که انقلاب دوم اتفاق افتاد. همه اينها روزهايي است که که مي توان آنها را در تاريخ انقلاب با رنگ هايي خاص متمايز کرد. روزهايي که يادگاري از روزهاي مبارزه و انقلابي گري مردم ايران است. اينکه در اين روز همه وقايعي که اتفاق افتاده سياسي بوده و نقش تاثير گذاري بر انقلاب اسلامي ما داشته است. توهم خنثي سازي راهپيمايي ها/ وقتي تلاش ها براي کند کردن تيغ استکبار ستيزي است

به نظر مي رسد اين مقدمه کوتاه دليلي باشد براي اينکه سخنران ويژه چنين همايش و راهپيمايي بايد شخصيتي سياسي باشد. شخصي که جايگاه حقوقي سياسي داشته باشد يا اينکه در اين سخنراني بتواند موضع گيري سياسي درستي داشته باشد.

با نگاهي کوتاه به سخنرانان چهار سال گذشته روز راهپيمايي سيزده آبان به خوبي در مي يابيم که کدام شخصيت و با چه ادبياتي بايد در اين موضوع صحبت کند.

سخنران راهپيمايي روز سيزده آبان 1393 که همزمان با روز عاشوراي حسيني بوده، حجت الاسلام پناهيان بود. وي در بخشي از صحبت هايش انتقاد از کساني که عقلانيت حماسي عاشورا را زير سوال مي‌برند، گفت: عقل به ما مي‌گويد که اگر فتنه گران 88 نبودند دشمن آن قدر ما را محاصره اقتصادي نمي‌کرد. اگر دشمن با محاصره اقتصادي به ما فشار بياورد به عناصر ضعيف کشور چشم دوخته است. اگر عناصر ضعيف کشور نابود شوند عقل به ما مي‌گويد استکبار در مقابل ما زانو خواهد زد. عقل به ما مي‌گويد اگر اسرائيل مشت بسته ما را ببيند دست از قتل عام مردم منطقه برخواهد داشت. عقل به ما مي‌گويد کساني که عقلانيت حماسه عاشورا را زير سوال مي‌برند حق تنفس در فضاي سياسي عاقلانه اين کشور را ندارند. در آن زمان اين طور صحبت کردن قطعا کنايه به دولت تدبير و اميد بود.

در سال 1392 سخنران سيزده آبان سعيد جليلي، نماينده ولي‌فقيه در شوراي عالي امنيت ملي و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.
وي در سخنراني خود تهديدات آمريکا عليه ايران را منطق فرعوني خواند و گفت: اگر ما مي‌گوييم مرگ بر آمريکا مرگ بر خودبزرگ‌بيني و تحقير ملت‌هاست؛ مرگ بر اتاق‌ فکرهايي است که در يک لحظه نابودي هزاران مسلمان را رقم مي‌زند. جليلي با بيان اينکه تسخير لانه جاسوسي نشان داد که انقلاب اسلامي مسير خود را پيدا کرده و آن را درست طي مي‌کند، گفت: اين حرکت نشان داد که ملت ايران به ديکتاتور توجه نمي‌کند و نوک حمله خود را متوجه مانع اصلي استقلال کشور کرده است.

در سال 1391 سردار نقدي رئيس وقت سازمان بسيج مستضعفين سخنران راهپيمايي اين روز بود. او با اشاره به جنايت هاي آمريکا نام آمريکا در برخي کشورها گفت: امروز نام بسياري از کشورها عنوان اتهامي براي رژيم آمريکا است؛ به گونه اي که نام فلسطين و ويتنام که آورده مي شود ناخودآگاه جنايت هاي آمريکا مدنظر مي آيد.

در سال 1390 دبير وقت شوراي امنيت ملي سخنران راهپيمايي روز 13 آبان بود. جليلي در آن سال به جنبش 99 درصدي آمريکا اشاره کرد و در بخشي از صحبت هايش از ماجراي اشغال عراق توسط آمريکا گفت و ادامه داد: به امروز سوال افکار عمومي جهان اين است که چرا بايد کشوري به خود اجازه دهد کشورهايي را اشغال کند؟ آمريکا پس از سال‌ها اشغال غيرقانوني عراق چه دستاوردي داشته است؟ به جز اينکه صدها هزار سرباز آمريکايي را هم به کشتن دادند، ميلياردها دلار از سرمايه آمريکا را هزينه کردند و امروز با مقاومت دولت، ملت و مردم عراق روبه‌رو شده‌اند.

بعد از مرور اين موارد به خوبي مشخص مي شود که سخنران راهپيمايي سيزده آبان که روز مبارزه با استکبار جهاني است، بايد داراي چه مختصاتي باشد، چه جايگاه حقوقي داشته و اقلا چه موضعي داشته باشد.

در کمال ناباوري روز قبل از برگزاري راهپيمايي برنامه هاي روز راهپيمايي اعلام شد و سخنران ويژه برنامه حجت الاسلام والمسلمين رئيسي دادستان کل کشور بود. هرچند وي خطيبي توانا و شناخته شده است ليکن بواسطه مشاغل قضائيش چهره‌اي سياسي محسوب نمي‌گردد.

امروز و در روز مراسم همان طور که انتظار مي رفت ايشان در مورد ظلم و ريشه هاي آن در قرآن صحبت هايي کزذه و خبر از صحبت هاي داغ و آتشين و موضع گيري هاي استکبار ستيزانه نبود. البته وي در بخشي از صحبت هايش به تبيين ابعاد مختلف جنايات آمريکا اشاره کرد و گفت: 13 آبان براي ما درس آموز است و نشان‌گر طمع ورزي و خوي استکباري آمريکايي‌هاست.

وي با اشاره به تصويب قانون کاپيتولاسيون در کشور در آن مقطع زماني تصريح کرد: بر اساس آن قانون سربازان و مستشاران نظامي آمريکايي در برابر دستگاه قضايي ايران داراي مصونيت بودند و در واقع بايد گفت 13 آبان نماد روح تعدي‌گري و تجاوز آمريکاست. در آن مقطع امام فرياد عدالت خواهانه و استکبار ستيزانه‌اي را برآوردند و به عنوان يک مرجع تقليد زمان شناس، دوست شناس و دشمن شناس فرياد مخالفت با اين قانون را بلند کردند.

با اين وجود به نظر مي رسد با توجه به تصويب برجام و حواشي آن قرار به کمرنگ شدن و خنثي سازي راهپيمايي سيزده آبان به عنوان تنها راهپيمايي استکبار ستيزي مستقيم عليه آمريکا است. اين در حالي است که رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار روز گذشته خود با دانشجويان و دانش آموزان صريح ترين موضع گيري ها را نسبت به رابطه با آمريکا داشته اند.

ايشان مبارزه‌ ملت ايران با استکبار را مبارزه‌اي «منطقي، خردمندانه و متکي بر تجربيات تاريخي» خواندند و با استناد به مشکلات و ضرباتي که به علت اعتماد به آمريکا و ساده‌انديشي برخي سياسيون، در تاريخ معاصرِ کشور به‌وجود آمده افزودند: آمريکا، همان آمريکاي قديم است؛ اما عده‌اي مغرض و يا ساده‌لوح تلاش مي‌کنند اين دشمن توطئه‌گر را در افکار عمومي ملت به فراموشي و غفلت بسپارند تا آمريکا در فرصتي مناسب خنجر را از پشت فرو کند.

ايشان در موضع گيري کم نظير در مورد شعار مرگ بر آمريکا افزودند: شعار و فرياد مرگ بر آمريکاي ملت ايران داراي پشتوانه‌ي قوي عقلاني و منطقي و برگرفته از قانون اساسي و تفکرات اصولي است که ظلم و ستم را برنمي‌تابد. مفهوم اين شعار، مرگ بر سياست‌هاي آمريکا و استکبار است و اين منطق براي هر ملتي تشريح شود آن را مي‌پذيرد.

با اين وجود به نظر مي رسد تفکر يا به معناي درست تر توهم کمرنگ نمودن برنامه هاي ميداني اينچنيني که به طور مستقيم مربوط به آمريکا و برنامه هاي سياستمداران آن است، اساسا بي پايه و بي فايده است.

* سيد حسين قائمي


ویدیو مرتبط :
توهم توطئه...توهم سکوت!...(کشتار چندین ملیون ایرانی و...)