سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عربستان از نزدیکی به اسرائیل چه هدفی را دنبال می کند؟


عربستان از نزدیکی به اسرائیل چه هدفی را دنبال می کند؟رصد/ متن پیش رو در سایت تحلیلی "رصد" منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
شبکه دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی بیست و ششم فوریه (نهم اسفند ماه)، از سفر یک هیئت بلند پایه اسرائیلی به ریاض پایتخت عربستان سعودی در هفته های پیش خبر داد. این رسانه در گزارش خود، روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان را بسیار بسیار گرم توصیف کرد و در ادامه اشاره کرد: شاه و شاهزادگان سعودی از علنی شدن این روابط نگران نیستند و از رابطه با اسرائیل خجالت نمی کشند و تلاشی در رابطه با موضوع فلسطین نمی کنند.

موضوع ارتباط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی طی حدود یک سال اخیر خبرسازتر از همیشه بوده و در این مدت گزارش های مختلفی از تماس میان مقام های دو طرف منتشر شده است. حتی چند روز پیش نیز تصویر دیدار شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حاشیه یکی از نشست های بین المللی منتشر شد.

آنچه عربستان و رژیم صهیونیستی را به یکدیگر نزدیک کرده است، مساله تقابل با ایران است که برای هر دو طرف حیاتی و در اولویت است
این در حالی است که عربستان و رژیم اسراییل هیچ رابطه رسمی دیپلماتیک با هم ندارند. اما به نظر می رسد مجموعه ای از تحولات باعث نزدیکی این دو به یکدیگر شده است.

این ارتباط در زمان حاضر بیش از اینکه ایجابی باشد، سلبی است. آنچه عربستان و رژیم صهیونیستی را به یکدیگر نزدیک کرده است، مساله تقابل با ایران است که برای هر دو طرف حیاتی و در اولویت است. برای هیچ کدام از کشورهای منطقه به اندازه رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، مساله تقابل با ایران از اهمیتی این چنین برخوردار نیست.

رژیم صهیونیستی از این رابطه به دنبال دست یافتن به یک هدف مهم است و آن تغییر صورت مساله در منطقه است. در سال هایی که از تاسیس رژیم صهیونیستی می گذرد همواره مسئله قدس و فلسطین اولین و مهم ترین مسئله در منطقه بوده که تاکنون لاینحل باقی مانده است. حال اسرائیل قصد دارد با مطرح ساختن ایران به عنوان تهدید و خطر اصلی در منطقه، به ویژه پس از ناکامی در ایجاد اخلال در روند مذاکرات هسته ای، نگاه ها را از خود و اعمال غیر انسانی اش، به سمت ایران منحرف کند و از این طریق صورت مسئله را در غرب آسیا تغییر دهد.

از سوی دیگر صهیونیست ها قصد دارند از راه ایجاد ارتباط با سعودی ها که داعیه رهبری جهان اسلام را دارند، خود را از انزوای منطقه ای نجات دهند تا قبح رابطه با رژیم صهیونیستی شکسته شود و بتوانند به کشورهای عربی نزدیک شوند و با برقراری رابطه با کشورهایی که با ایران زاویه دارند در صدد وارد آوردن فشار به ایران برآیند.

عربستان سعودی نیز در ارتباط با رژیم صهیونیستی، اهداف و منافعی را جستجو می کند. آن ها ایران را رقیب یا حتی دشمن اصلی خود در غرب آسیا می دانند و برای مقابله با ایران از هیچ تلاشی فرو گذار نکرده اند و همیشه جهت سیاست خارجی این کشور بر مبنای تقابل با ایران تنظیم شده است.

صهیونیست ها قصد دارند از راه ایجاد ارتباط با سعودی ها که داعیه رهبری جهان اسلام را دارند، خود را از انزوای منطقه ای نجات دهند تا قبح رابطه با رژیم صهیونیستی شکسته شود
در راستای پیگیری این سیاست ها عربستان همواره به دنبال یارگیری بوده است. آخرین نمونه این سیاست را در تلاش برای یارگیری سعودی ها در جریان قطع روابط دیپلماتیک با ایران شاهد بودیم. هرچند به دلایلی از جمله شکاف و اختلاف دیدگاه در بین کشور های عربی، سعودی ها توفیق چندانی نیافتند.

سیاست یارگیری به قدری برای سعودی ها اهمیت دارد که این بار دست به سمت رژیم صهیونیستی دراز کرده اند. چرایی این موضوع کاملا روشن است. در زمان حاضر، عربستان هیچ یاری برای خود پیدا نمی کند که مانند خودش در تقابل با ایران باشد به جز رژیم صهیونیستی.

به همین دلیل است که دو طرف سعی در ایجاد یک جبهه سیاسی، تبلیغاتی و امنیتی علیه ایران دارند که دائما ایران را به عنوان تهدید در منطقه معرفی کنند و برای تقابل با آن دست به آتش افروزی و ایجاد ناامنی در کشورهای حوزه نفوذش از جمله سوریه و لبنان بزنند تا بال های قدرت منطقه ای ایران را با هدف تضعیف آن مورد اصابت قرار دهند.

بدون شک قطع کمک های نظامی عربستان به ارتش و پلیس لبنان هم در راستای اجرای همین سیاست بوده است. زیرا با قطع این کمک ها و تضیف ارتش در داخل لبنان حزب الله را به دلیل موضع گیری هایش، مسبب این تصمیم گیری عربستان قلمداد می کنند و تحت فشار قرار می دهند.

اخیرا هم در جلسه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، حزب الله را در لیست گروه های تروریستی قرار دادند، که بدون شک این اقدام کاملا در راستای منافع امنیتی رژیم صهیونیستی و تضیف حزب الله و در نهایت مقابله با ایران صورت گرفته است.

در یک سالی که از پادشاهی ملک سلمان می گذرد، عربستان دست به بازی های خطرناکی زده است که البته در تمام آن ها بازنده بوده است، که از جمله آن ها می توان به ناکامی در جنگ فرسایشی یمن، شکست در تحولات میدانی در سوریه یا عدم موفقیت در پرونده هسته ای ایران نام برد.

حالا به نظر می رسد سعودی ها برای جبران ناکامی هایشان در پی ایجاد بحران جدیدی هستند. این موضوع را به وضوح از موضع گیری های اخیر مقامات سعودی درباره احتمال تحرکات نظامی در داخل خاک سوریه یا اقداماتی که علیه حزب الله انجام داده اند می توان فهمید. اما این سیاست بحران سازی که عربستان در پیش گرفته، این کشور را بیش از پیش در گرداب فرو می برد زیرا آن ها چشمانشان را بر روی تحولات منطقه بسته اند و بازی های منطقه را حذفی می بینند.

همچنان که بحران سازی های گذشته به نفع این کشور نبوده است، این سیاست جدید برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی نیز برای عربستان که خود را قطب جهان اسلام می داند، چیزی جز رسوایی به بار نخواهد آورد

عربستان چاره ای جز قبول واقعیات منطقه ندارد و باید قدرت و نفوذ ایران را بپذیرند و باور کند که روندهای جاری در غرب آسیا ممکن است برخلاف میل آن کشور در جریان باشد.

سعودی ها به خاطر منافع ملی خودشان هم که شده، باید سیاست های ماجراجویانه خود را کنار بگذارند و دست از بحران آفرینی بردارند که در غیر این صورت این راه مقصدی جز ترکستان نخواهد داشت.

*سمانه سعادت



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: رصد


ویدیو مرتبط :
تجمع دانشجویان در نزدیکی سفارت عربستان part2