سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مرکل برای محدود کردن موج ورود پناهجویان به ترکیه می رود


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از برلین، محور مذاکرات صدراعظم آلمان با سران ترکیه، در مرحله به اجرا درآوردن توافق نوامبر گذشته اتحادیه اروپا و ترکیه است. طبق این توافق، ترکیه متعهد می شود که در ازای دریافت کمک مالی حدود سه میلیارد یورو از اتحادیه اروپا، کنترل مرزهای خود و نیز مبارزه با شبکه های قاچاق انسان را در راستای محدودشدن سیل پناهجویان و مهاجران غیرقانونی به اروپا افزایش دهد.
این در حالی است که آخرین نظرسنجی ها حاکی از کاهش چشمگیر محبوبیت «آنگلا مرکل» تحت سایه بحران پناهجویان که بزرگ ترین بحران این کشور از بعد از جنگ جهانی دوم به شمار می رود، است.
صدراعظم آلمان همواره تاکید دارد که باید با ریشه مسأله یعنی بحران سوریه مقابله کرد. وی معتقد است اگر فردا در سوریه یک آتش بس صورت گیرد، وضعیت فرق کرده و متعاقب آن احتمالاً مواجهه با سیل دیگر پناهجویان نیز کم خواهد شد.
اکنون دو نکته برای دولت آلمان مهم است. در وهله اول، آلمان خواستار این است که ترکیه بازار کار خود را بر روی پناهجویان باز کند چرا که یکی از دلایل سرازیرشدن موج پناهجویان به اروپا را عدم اجازه کار به آنها از سوی دولت ترکیه می داند. نکته مهم دیگر برای دولت آلمان، کنترل بیشتر مرزها به ویژه مرزهای آبی ترکیه از سوی دولت این کشور است.
در این رابطه «اشتفن زایبرت» سخنگوی دولت آلمان معتقد است که مشکل قاچاق پناهجویان از سواحل ترکیه همچنان پابرجاست.
بر اساس آمار منتشرشده در سال گذشته میلادی بیش از 850 هزار پناهجو از طریق مرز آبی یونان و ترکیه وارد اروپا شده اند که قسمت اعظم آنها به آلمان سرازیر شده است.
هفته نامه «دی زایت» چاپ آلمان در یک مطلب تحلیلی در این رابطه نوشت: آلمان و ترکیه متقابلاً به یکدیگر نیاز دارند. «آنگلا مرکل» برای بقای سیاسی خود به ترکیه نیاز دارد تا بتواند فشار سیاسی را که به وی به خاطر پذیرفتن تعداد زیادی از پناهجویان وارد می شود، کاهش دهد و در این رابطه ترکیه نقش کلیدی ایفا می کند. ترکیه نیز در مقابل توقع کمک مالی بیشتر از سه میلیارد یوروی اتحادیه اروپا را دارد به طوری که «احمد داود اوغلو» نخست وزیر ترکیه در جریان سفر رسمی اخیر خود به آلمان به این نکته تاکید کرده بود. البته افزایش کمک های مالی تنها درخواست ترکیه نیست بلکه این کشور خواستار احیای مذاکرات ورود به اتحادیه اروپا و نیز معافیت از صدور روادید برای شهروندان این کشور برای سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.
«دی زایت» افزود: «در عین حال ترکیه نیز از این وضعیت یاغی بودن به خاطر سرکوب مخالفان و مطبوعات، جنگ جدید و بحث برانگیزش با کردها و نیز رابطه بسیار سئوال برانگیزش با داعش بیرون می آید.»
این هفته نامه اضافه کرد: اردوغان و داود اوغلو خود را به عنوان حلال مشکلات در رابطه با مساله پناهجویان و محلل مشکلات اتحادیه اروپا در این رابطه، معرفی می کنند.
اکنون یکی از بزرگ ترین نگرانی های دولت آلمان به سرانجام رساندن مذاکرات صلح وین برای سوریه به ویژه برای پیشگیری از روانه شدن موج جدید پناهجویان سوری به این کشور است. احتمال می رود پس از پایان فصل زمستان، موج جدیدی از پناهجویان به سوی آلمان سرازیر شود. بر اساس پیش بینی های به عمل آمده در سال 2016 همانند سال گذشته احتمالاً یک میلیون پناهجوی دیگر برای ورود به آلمان اقدام خواهند کرد.
تحلیلگران بر این عقیده هستند که دولت مرکل از این بیمناک است که در صورت عدم همکاری ترکیه مبنی بر کنترل مرزهای خود امکان ساقط شدن دولت وجود خواهد داشت. بیم دیگری که وجود دارد، ادامه موج سرازیرشدن پناهجویان و نیز رشد احساسات ضد مهاجرت در افکار عمومی و از طرف دیگر افزایش گرایش های راست افراطی در ماههای اخیر در آلمان و در پی آن به خطر افتادن امنیت ملی کشور است.
اروپام ** ف.پ ** 456**1572

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
آنگلا مرکل : تهدید ، راه حل معضل پناهجویان نیست