سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سالانه 30 هزار تن انار بر اثر آفت کرم گلوگاه از بین می‌رود/بازدهی آبیاری سنتی ۴۰ درصد


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اصغر زارعی مدیر باغبانی استان مرکزی در جمع خبرنگاران اعزامی به ساوه، گفت: سطح باغات انار استان حدود 10 هزار هکتار است که از این سطح 500 هکتار باغات نهال و 9500 هکتار باغات نهال است.

وی با بیان اینکه کل تولید انار استان 150 هزار تن است اظهار داشت: متوسط عملکرد در استان 16 تن در هکتار است و بعد از استان فارس استان مرکزی رتبه دوم را به لحاظ سطح و عملکرد در کشور دارا است.

مدیر باغبانی استان مرکزی تصریح کرد: میوه انار به علت آنکه کمتر سمپاشی می‌شود یکی از محصولات مورد استقبال مردم است.

زارعی انار ملس ساوه، یوسف‌خانی، توسفید شیرین و توسیاه را از ارقام تولیدی در استان مرکزی عنوان کرد و گفت: علاوه بر مصرف تازه‌خوری بخشی از انار به صورت فرآوری تبدیل به کنسانتره انار، آب انار، رب انار و سایر محصولات می‌شود.

وی تصریح کرد: به دنبال تولید انار ارگانیک در استان هستیم و تاکنون 50 هکتار از باغات استان توانسته‌اند مجوز تولید انار ارگانیک را اخذ کنند.

مدیر باغبانی استان مرکزی دلیل افت کیفیت انار ساوه را کم آبی عنوان کرد و اظهار داشت: به طور کلی انار استان دچار افت کیفیت نشده اما در برخی مناطق که آب کمتری به باغات می‌رسد افت کیفیت داشته‌ای.

زارعی بیان داشت: برای مبارزه با آفات از روش‌های مکانیکی و بیولوژیک استفاده می‌شود.

وی بیان داشت: 20 الی 25 درصد از انار تولیدی در سال دچار آفت کرم گلوگاه می‌شود و این خسارت قابل توجهی را به باغات وارد می‌کند.

مدیر باغبانی استان مرکزی بیان داشت: سالانه حدود 30 هزار تن از انار تولیدی دچار آفت کرم گلوگاه می‌شود.

زارعی تصریح کرد: انار ساوه به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی از جمله آلمان، کره و روسیه صادر می‌شود.

وی در مورد آبیاری باغات انار بیان داشت: از 10 هزار هکتار باغات انار استان حدوداً هزار هکتار به شیوه آبیاری قطره‌ای مجهز است و بقیه باغات به روش سنتی آبیاری می‌شود.

مدیر باغبانی استان مرکزی با بیان اینکه مشکلی در مورد پرداخت تسهیلات برای استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری وجود ندارد، گفت: متقاضیان در صورت درخواست تسهیلات می‌توانند از آن استفاده کنند.

زارعی گفت: در شیوه استفاده از آبیاری قطره‌ای تأثیر چندانی بر عملکرد ندارد اما راندمان آبیاری در این روش 90 درصد است، در حالی که راندمان آبیاری در شیوه سنتی 40 تا 45 درصد است.

انتهای پیام/ب

http://fna.ir/2OXRYA


ویدیو مرتبط :
تولید سالانه 250 هزار تن پودر آلومینا در مجتمع آلومینای