سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



41 کشور مسلمان دنیا 5درصد علم جهان را تولید می‌کنند


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس،‌ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در بیستمین اجلاس سالانه آکادمی علوم جهان اسلام گفت: مسلما این رویداد فرصت مغتنمی برای وحدت کشورهای اسلامی و مذاکره پیرامون مسائل علمی و فناوری در جهان اسلام است.

وی با اشاره به دورنمای علمی و فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران و اهمیت همکاری‌های جامع با کشورهای دیگر گفت: امروزه جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در هم آمیخته و تحت تاثیر چالش‌هایی قرار دارد که برای رویارویی با آنها نمی‌توان از توانمندی کشورهای اسلامی چشم‌پوشی کرد.

وی افزود: به لحاظ تاریخی دانشمندان مسلمان سهم عظیمی در حوزه‌های مختلف علمی داشته‌اند. به طوری که حدود هزار سال پیش تمدن اسلامی شاهد یکی از بزرگترین دوره‌های توسعه پایدار در تاریخ بوده و در قرون وسطی کشفیات بزرگی در بزرگترین مراکز آموزشی جهان مانند بغداد، قاهره و سمرقند صورت گرفته است.

ستاری با اشاره به پیشرفت‌های فلاسفه مسلمان و دانشمندان دنیای اسلامی در حوزه‌های پزشکی و آناتومی و تاثیرگذاری این دانشمندان در علم اروپایی گفت: در حال حاضر 41 کشور مسلمان دنیا با دارا بودن حدود 20 درصد کل جمعیت جهان کمتر از 5 درصد علم جهان را تولید می‌کند که بر همین اساس برخی به گزاف اسلام را مانع علوم نوین می‌پندارند.

وی با بیان اینکه اسلام مانع پیشرفت نیست، گفت: سطح پایین همکاری‌ها در کشورهای اسلامی و کاهش ارائه دستاوردها دلیل عدم رشد ما است.

ستاری اسلام را محرک اصلی تحول علمی مسلمانان در دوران رشد حداکثری جهان برشمرد و گفت: در دنیا اخبار مرتبط با مسلمانان را با اخبار خشونت‌آمیز گره می‌زنند، افراطی‌گری‌ها دائما در حال لطمه زدن به تصویر اسلام و مسلمانان است که این مسئله تاسف‌بار است و مسلمانان باید از این تصویر دفاع کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اظهار داشت: در هیچ برهه‌ای از زمان تا این حد وظیفه مسلمانان سنگین نبوده است، امروز باید به دنیا نشان دهیم که اسلام دین مهربانی و حامی بشریت است.

ستاری گفت: مسائل مشترک بین کشورهای اسلامی باید صرفا در جهان اسلام حل و فصل شود و موضوعی که باید جهان اسلام در دستیابی به آن همبستگی داشته باشد ارتقاء سطح توانمندی‌های علمی از طریق تبادل دانش و تجربه است و ما باید دسترسی به امکانات علمی در جهان اسلام را تسهیل کنیم.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بخشی از جهان اسلام همواره در تلاش بوده تا نقش خود را برای توسعه علم ایفا کند، عنوان کرد: ایران در سال 2013 شبکه تبادل و انتقال فناوری را در میان کشورهای عضو D8 راه‌اندازی کرد، همچنین ایران در ایفای نقش خود برای ایجاد فضای همکاری بین کشورهای اسلامی تدوین و ارائه برنامه حمایت از تجاری‌سازی و تبادل فناوری را که قرار است در اجلاس آینده علم و فناوری کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی ارائه شود، مطرح کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: شاید اصلی‌ترین اخباری که از ایران در رسانه‌های دنیا منتشر می‌شود، مربوط به موضوع هسته‌ای ایران است اما دستاوردهای علم و فناوری ما محدود به موضوع هسته‌ای نیست و در سالیان اخیر ایران توانسته است دستاوردهای قابل توجهی در علم، فناوری و نوآوری داشته باشد.

ستاری گفت: همکاری کشورهای اسلامی به معنای مشارکت همه کشورها در پایه درک مشترک برای رسیدن به راه حل مشترک است که کشورهای در حال توسعه نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کنند. زیرا این کشورها تحت تاثیر چالش‌ها قرار دارند و مشارکت آنها در حل مسائل غیرقابل اجتناب است.

وی اضافه کرد: همکاری جهانی نزدیک در علم و فناوری منجر به ایجاد منفعت عمومی می‌شود که این منفعت عمومی می‌تواند در همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و سیاسی تاثیرگذاشته و آنها را تقویت کند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: در چنین جو همکاری تبعیض علمی نه مجاز است و نه مؤثر. ولی گاهی این گونه همکاری‌های جهانی از قواعد ناعادلانه نهفته در برخی تعاملات مرسوم جهانی آسیب می‌بیند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/5W9UZ7


ویدیو مرتبط :
جالب ترین خطوط مرزی دنیا جهان کشور+اسلایدشو کلیپ فیلم