سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بخش‌هاي خواندني آخرين کتاب «قيصر امين‌پور»


مهر/ بعضي کتاب‌ها خيلي زود بر سر زبان ها مي‌افتد. کتاب هايي که بسيار خواندني‌اند ولي شايد فرصت خواندن اين کتاب ها را نداريم. جمعه ها مي‌توانيد بخش هايي از يک کتاب خواندني را در «مجله مهر» بخوانيد:
احسان سالمي: هشتم آبان ماه، سالروز درگذشت قيصر امين‌پور يکي از بزرگترين شاعران معاصر کشورمان بود. شاعري که به خاطر زبان ساده، مردمي‌ و عاري از تکلفش به عنوان شاعري صاحب‌سبک در ادبيات ايران شناخته مي‌شود.

او که در قالب‌هايي چون چهارپاره، غزل، دو بيتي، نيمايي و مثنوي شعرهاي مختلفي را سروده بود، در اشعارش به سراغ مضامين بکر و انديشه هاي نو مي‌رفت و سعي مي‌کرد تا با زباني امروزي و در موضوعاتي گوناگون شعر بگويد تا بتواند طيف‌هاي مختلفي از مخاطبان را با شعر خود همراه کند.

هنوز هم خاطره شعر شيرين «بوي ماه مهر» او در ذهن کودکان سال‌هاي نه چندان دور اين آب و خاک باقي مانده است و نه فقط اين شعر بلکه بسياري ديگر از اشعار کتاب‌هاي ادبيات سال‌هاي دانش‌آموزي کودکان و نوجوانان دهه شصت با شعرهاي قيصر رقم خورده است که شعرهايي چون «اتفاق ساده»، «دهکده خوب ما» و «حاصل جمع قطره‌ها» تنها بخشي از آن‌هاست.
شايد به همين خاطر باشد که وقتي قيصر در آبان ماه سال ۸۶ از دنيا رفت، مقام معظم رهبري به نشانه احترام به مقام ارزشمند اين شاعر بزرگ در پيامي در مورد او فرمودند: «با اندوه و دريغ، خبر تلخ درگذشت شاعر فرزانه‌ي انقلاب دکتر قيصر امين‌پور را دريافت کردم. از دست دادن او براي اينجانب و براي همه‌ي اصحاب شعر و ادب، خسارت بار است. او شاعري خلاق و برجسته بود و همچنان به سمت قله‌هاي اين هنر بزرگ پيش مي‌رفت.

درگذشت او آرزوهائي را خاک کرد، ولي راه فتح قله‌ها را اميد است دوستان و ياران نزديک و شاگردان اين عزيز، ادامه دهند. او و دوستانش نخستين رويش‌هاي زيبا و مبارک انقلاب در عرصه‌ شعر بودند و بخش مهمي از طراوت و جلوه‌ي اين بوستان، مرهون ظهور و رشد آن عزيز و ديگر دوستان همراه اوست.»

مجموعه شعر «دستور زبان عشق» آخرين يادگاري قيصر امين‌پور قبل از فوتش است که در ماه‌هاي آخر عمرش منتشر شد و البته با استقبال بسيار خوبي مواجه شد تا آن‌جا که در کمتر از يک ماه به چاپ دوم رسيد.

قيصر در اين کتاب به سراغ سه قالب غزل و رباعي و شعر نو نيمايي رفته است و با جمع آوري ۶۶ شعر از ميان اشعاري که در فاصله زماني سال‌هاي ۸۰ تا ۸۵ و در دوران بيماري خود سروده است، به سراغ مفاهيمي چون عشق، زندگي، مرگ و صلح رفته است.

لحن شعرهاي‌ اين مجموعه پرسشي است و همچون تمامي اشعار ديگر امين‌پور، جايگاه موسيقي و وزن در آن بسيار پررنگ و اثرگذار است.

امين‌پور همچنين در اين اثر سعي کرده با استفاده از ترکيبي از واژه‌هاي امروزي و کهن و هنر خود در استفاده از آرايه‌هاي ادبي همچون ايهام، تشخيص و استعاره تصويرهاي‌ شعري بسيار جذابي را در پيش چشم مخاطب اين کتاب ترسيم کند که لذت خواندن اثر را براي او دوچندان مي‌کند.

چاپ چهاردهم «دستور زبان عشق» را نشر مرواريد با قيمت ۹۰۰۰ هزار تومان روانه بازار کتاب کرده است.

با هم بخش‌هايي از اين دفتر شعر خواندني را مي‌خوانيم:

پرده اول: کاري به کار عشق ندارم!

همزاد عاشقان جهان
... اما
اعجاز ما همين است:
ما عشق را به مدرسه برديم
در امتداد راهرويي کوتاه
در آن کتابخانه‌ي کوچک
تا باز اين کتاب قديمي را
که از کتابخانه امانت گرفته‌ايم
- يعني همين کتاب اشارات را-
با هم يکي دو لحظه بخوانيم
ما بي‌صدا مطالعه مي‌کرديم
اما کتاب را که ورق مي‌زديم
تنها
گاهي به هم نگاهي...
ناگاه
انگشت‌هاي «هيس!»
ما را از هر طرف نشانه گرفتند
انگار
غوغاي چشم‌هاي من و تو
سکوت را
در آن کتابخانه رعايت نکرده بود!


ویدیو مرتبط :
بخش کتاب سخن گو(کرج) ((بخش اول برنامه))