سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عربستان با قطع رابطه ضرر می کند؛ایران دست بسته نیست


علیرضا محرابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به اتفاقات اخیر در روابط ایران و عربستان افزود: مسئله ایران و عربستان به مثابه دو کشور خارج از موضوعات پیرامونی نیست و در روابط دو کشور باید مسائلی همچون بحران سوریه و یمن، گسترش حوزه نفوذ جمهوری اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی و جایگاه آن در افکار عمومی جهان اسلام مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: بنابر این تا این مسائل به نتیجه مشخص نرسد، مسائلی از این دست بین دو کشور ادامه خواهد داشت، در واقع نقشه گسترده ای از روابط بین دو کشور به اضافه نقش آمریکا، روسیه و سایر بازیگران بین المللی باعث شده موضوع از پیچیدگی خاصی برخوردار شود.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره ابزارهایی که عربستان سعودی برای مقابله با ایران در اختیار دارد گفت:عربستان حوزه نفوذ اقتصادی در آفریقا و کشورهایی مثل جیبوتی، سومالی و سودان دارد که آنها را از نظر اقتصادی حمایت می کند و در مواقعی رای آنها را به سمت خود می کشد.
وی ابزار دیگر عربستان سعودی را عنصر فرهنگی- سیاسی عنوان کرد و افزود: عربستان تلاش می کند از نفوذ خود در شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و برخی کشورهای عربی بهره برداری کند.
محرابی یادآور شد: علاوه بر این نباید از یاد ببریم که عربستان سعودی کنشگر مستقلی نیست و در چارچوب استراتژی غرب و رژیم صهیونیستی بازی می کند. برای مثال شاهد حضور عادل الجبیر در کسوت وزارت امور خارجه عربستان هستیم در حالی که وی در مقایسه با افرادی همچون سعود الفیصل و خاندان آل جلاوی و آل شیخ وزنی نداشت.
وی افزود: بعد از ملک عبدالله، عادل الجبیر را به جایگاه سیاسی وزارت خارجه ارتقا دادند در حالی که این مقام در اختیار کسانی همچون سعود الفیصل بود که دارای عقبه سیاسی در دیپلماسی بودند و می فهمیدند که دیپلماسی جای این گونه رفتارها نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی، ابزارنفت، حرمین شریفین و استراتژی غرب را سه ضلع قدرت عربستان برشمرد و افزود: از سوی دیگر پتانسیل های ایران هم در مقابل عربستان کم نیست اما جمهوری اسلامی ایران خیلی علاقمند نیست که با عربستان وارد این رفتارها شود.
محرابی خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند اگر ایران بخواهد یک روز وارد عمل شود، دست بسته نیست. با این حال جمهوری اسلامی ایران فقط به خاطر وحدت در جهان اسلام است که دنبال ائتلاف سازی ها و تفرقه انگیری نمی رود.
وی با بیان اینکه در معادلات منطقه ای و افکار عمومی، قدرت های بزرگ به نقش ایران واقف هستند،اظهار کرد: عربستان از روش هایی استفاده می کند که در گذشته هم آن را تجربه کرده، عربستان بحث شورای همکاری خلیج فارس و اتفاقات 66 را تجربه کرده و خودش هم می داند هماورد جمهوری اسلامی نیست؛ با این حال در چارچوب استراتژی غرب ایفای نقش می کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه اضافه کرد: عربستان به خاطر رفتارهایی که در پیش گرفته است، مدام هزینه می دهد به طوری که دو سال است این رژیم کسری بودجه پیدا کرده است.
به گفته وی آل سعود حکومتی کاملا تحصیلدار است که شهروندان را با شهریه و پول نگه می دارد و امسال نتوانست در انرژی و حوزه اجتماعی یارانه بدهد.
محرابی با تاکید بر لزوم هدایت افکار عمومی در عرصه منطقه ای و بین المللی اظهار داشت:عربستان جایگاه مناسبی در عرصه افکار عمومی ندارد و در عرصه دیپلماسی عمومی به شدت دچار ضعف است.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین درباره اتفاقاتی که به دنبال شهادت شیخ نمر و حمله به سفارت عربستان سعودی رخ داد گفت: شیخ نمر روحانی بود که مظلومانه به شهادت رسید و به هر حال افکار عمومی باید در قبال آن واکنش نشان می داد اما ورود به سفارت کار درستی نبود و نباید با چنین رفتارهایی به کشور هزینه تحمیل کرد.
وی همچنین درباره تاثیرات قطع روابط ایران و عربستان بر پرونده های منطقه ای نظیر بحران سوریه و یمن گفت: این اتفاقات هر چند در این پرونده ها را پیچیده تر می کند اما نباید از یاد برد که در سوریه، عربستان بازیگر و تصمیم گیر نهایی نیست بلکه این آمریکا و اسرائیل هستند که با سپر عربستان وارد عمل می شوند.
محرابی خاطرنشان کرد: در هر صورت در سوریه مردم این کشور هستند که باید تصمیم بگیرند و مبنای عمل ایران هم تاکید بر همین نکته است
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان گفت: اگر بخواهیم بر اساس منطق هزینه- فایده رفتار عربستان را ارزیابی کنیم ،این کشور در معادلات منطقه ضرر بیشتری خواهد کرد و نخواهد توانست به اهداف خود برسد.
سیام(4)**2021**1429

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
الاغ بعد از قطع رابطه با عربستان