سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اقدامات جدید کلمبیا و برزیل برای مقابله با ویروس «زیکا»


به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «کورئو دل اورینوکو»، مقامات برزیلی و کلمبیایی به عنوان کشورهایی که بیش از همه تحت تاثیر شیوع ویروس «زیکا» قرار گرفته‌اند در راستای جلوگیری از گسترش شیوع این ویروس و مقابله با تاثیرات ناشی از آن بر روی زنان باردار و کودکان که بیش از همه در معرض خطر ابتلا به این ویروس قرار دارند، تدابیر جدیدی را برای مقابله با پشه «آئدس» به عنوان عامل عفونی شیوع این بیماری اتخاذ کردند.

«دیلما روسف» رئیس جمهور برزیل در این رابطه اعلام کرد که تا 13 فوریه سال بعد بیش از 250 هزار برزیلی متشکل از 220 هزار نیروی مسلح ارتش به منظور از بین بردن عوامل اصلی رشد و پرورش احتمالی ویروس «زیکا» در تمام کشور پراکنده خواهند شد.

وی همچنین اذعان داشت: مقامات وزارت سلامت و سازمان انرژی اتمی در روز 17 و 18 فوریه ( 28 و 29 بهمن) با هدف ارزیابی امکان استفاده از تابش‌های هسته‌ای برای استریل کردن پشه‌ها به عنوان عاملین اصلی شیوع ویروس «زیکا» که در آینده موجب کاهش جدی جمعیت کشور خواهند شد، دیدار خواهند کرد.

البته موضوع امکان وجود رابطه‌ای بین ویروس «زیکا» و موارد ابتلا به بیماری «میکروسفالی» موجب نگرانی پزشکان برزیلی شده است؛ «میکروسفالی» نوعی بیماری غیر قابل برگشت مادرزادی است که آسیب جدی و جبران ناپذیر به رشد شناختی کودک را به همراه دارد.

مطالعات صورت گرفته درباره عواقب ناشی از عفونت بارداری از سوی پزشکان ایالت «پرنامبوکو» واقع در شمال شرق برزیل حاکی از آن است که بیش از بین 4 هزار و 180 مورد ابتلا به ویروس «زیکا» در 830 شهرستان برزیل 1300 نفر از آن‌ها مبتلا به «میکروسفالی» هستند.

تاکنون تنها خبر فوت 3 نفر از بیماران مبتلا به «زیکا» که در نتیجه شیوع این بیماری در منطقه «ریو گرانده» و «سآرا» و «مارانیائو» اتفاق افتاده، تایید شده است.

مقامات بخش بهداشت و سلامت کلمبیا نیز اقدامات جدیدی را برای مقابله با ویروس «زیکا» در نظر گرفته‌اند که می‌توان نظارت گسترده بر زنان باردار و کودکان و ایجاد مکانیزمی برای کسب اطمینان از عرضه دارو به بیماران مبتلا به «سندرم گیلن باره» را نمونه‌ای از این اقدامات دانست.

«سندرم گیلن باره» اختلال نادری است که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب محیطی ایجاد می‌شود. به دنبال این حمله، احساس ضعف در ماهیچه‌ها، بی‌حسی، گزگز و گاهی اوقات فلجی دیده می‌شود.

«خوآن مانوئل سانتوس» رئیس جمهور کلمبیا نیز در گزارشی اعلام کرد که تاکنون ابتلای 25 هزار و 646 نفر به ویروس «زیکا» در کشور تایید شده است در حالی که 3 هزار و 177 نفر از آن‌ها از بین زنان باردار هستند.

در مجموع تب خفیف، سر درد، درد مفاصل و عضلات تنها علائم ابتلا به ویروس «زیکا» هستند.

در حال حاضر ویروس «زیکا» در 205 شهرستان کلمبیا شیوع یافته است که 43 درصد از آن‌ها در مرکز کشور واقع شده و 20.9 درصد از شهرستان‌ها نیز در کارائیب قرار دارند.

«سازمان بهداشت جهانی» روز جمعه خواستار قانونی شدن سقط جنین در کشورهایی شد که تحت تاثیر شیوع ویروس «زیکا» قرار گرفته‌اند؛ مقامات کلمبیایی نیز در ماه ژانویه توصیه کردند که زنان بارداری خود را تا 6 الی 8 ماه آتی به تعویق بیاندازند.

در صورت ادامه شرایط کنونی و شیوع سریع ویروس «زیکا» پیش بینی می‌شود که موارد ابتلا به این ویروس به 600 هزار مورد نیز برسد.

سازمان بهداشت جهانی نیز روز پنجشنبه اعلام کرد: ویروس «زیکا» به شکل هشدار دهنده‌ای در قاره آمریکا در حال گسترش است و می‌تواند حدود 4 میلیون نفر را در این قاره تحت تأثیر قرار دهد.

ویروس «زیکا» از طریق حشراتی منتقل شده که سال گذشته نیز «تب دنگی» را در برزیل شیوع دادند؛1 میلیون و 650 هزار نفر از مردم برزیل در سال گذشته به «تب دنگی» دچار شدند که در نتیجه آن 863 نفر از آنان جان خود را از دست دادند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/5GAL7Q


ویدیو مرتبط :
‫ویروس زیکا را بهتر بشناسیم! با زیرنویس فارسی‬‎