سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



هیچ سرمایه ملی‌ برای تأمین نوسازی بافت فرسوده هزینه نشده است


به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان نوسازی شهر تهران، عبادالله فتح اللهی در جلسه کمیته امنیتی حقوقی ستاد بازآفرینی شهری پایدار کلانشهر تهران که با حضور ریاست کمیته و معاون امنیتی استاندار تهران، معاون استاندار و فرماندار تهران، معاون رئیس کل دادگستری استان تهران، مدیر ستاد بازآفزینی شهر تهران، دبیر کمیته امنیتی و حقوقی و جمعی از مقامات و مسئولان برگزار شد، ابعاد شکل گیری و مأموریت های در نظر گرفته شده برای این کمیته را تشریح کرد.

وی اظهار داشت: ستاد ملی بازآفرینی پایدار کشور در پاسخ به خلاء هماهنگی مجموعه دستگاه‌های ذی مدخل در نوسازی بافت فرسوده تشکیل شده است.

فتح اللهی با اعلام اینکه طبق مصوبه سال 1388 شهرداری و دولت ملزم به نوسازی سالانه 10 درصد از بافت فرسوده کشور شده‌اند، یادآور شد: بافت فرسوده با سه مؤلفه ریزدانگی، نفوذناپذیری و عدم استحکام تعریف می‌شود و هر محله ای که 51 درصد  از آن دارای این سه ویژگی باشد، محله فرسوده شناخته می‌شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: بر مبنای این تعاریف 77 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور و 3268 هکتار در تهران وجود دارد که با توجه به طرح تدقیق صورت گرفته این رقم به 3768 هکتار می‌رسد.

وی با تأکید بر این که شهرداری تهران تاکنون برای نوسازی بافت فرسوده اقدامات گسترده‌ای انجام داده و ضمن چشم پوشی از منافع اقتصادی خود تخفیفات، عوارض و تشویقات زیادی را برای انجام این مهم لحاظ کرده است، تصریح کرد: 32 دستگاه اجرایی در نوسازی بافت فرسوده ذی مدخل و دارای مسئولیت هستند اما هنوز هیچ یک پای کار نیامده‌اند.

فتح اللهی در ادامه به زلزله بم اشاره کرد و افزود: علی‌رغم اینکه دولت پس از زلزله 50 میلیون ریال برای شهر بم که جمعیت آن تنها حدود  100 هزار نفر است هزینه کرده، اما رضایت کامل شهروندان هنوز حاصل نشده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن مقایسه شهر تهران با بم و تأکید بر الزام پیشگیری قبل از وقوع بحران، تصریح کرد: شهر تهران حدود 7 تا 8 میلیون جمعیت قانونی و 10 میلیون جمعیت واقعی دارد که یک میلیون و 150 هزار نفر از آن در بافت هایی که واجد سه مؤلفه فرسودگی هستند سکونت دارند و در 14 هزار هکتار بافت ناپایدار موجود در این شهر 3 تا 4 میلیون نفر ساکن هستند، اما تاکنون هیچ سرمایه ملی‌ای برای تأمین زیرساخت‌ها و نوسازی در بافت فرسوده هزینه نشده است.

وی همچنین اظهار داشت: پس از نوسازی، تراکم جمعیت دو برابر می‌شود بنابراین در صورت عدم سرمایه گذاری بخش عمومی در این بافت‌ها، فقدان زیرساخت‌های لازم و کمبود سرانه‌های خدماتی باعث ایجاد نارضایتی ساکنان خواهد شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران 2 نقش را برای کمیته امنیتی حقوقی ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران بر شمرد و اذعان داشت: این کمیته هم نقش پیشگیرانه دارد که حاضر هستیم محله به محله آن را احصاء کنیم تا از شکل گیری بافت فرسوده جدید جلوگیری کنیم و هم نقش حمایت از دستگاه‌های اجرایی که این دستگاه‌ها را برای انجام شایسته مأموریت‌های خود در بافت فرسوده حمایت کند.

فرهادی، معاون استاندار و فرماندار تهران در این جلسه خاطرنشان کرد: بافت فرسوده شهر، سال هاست که در هم تنیده شده و حال ما بر آن هستیم تا آن را از نظر فرهنگی، اقتصادی، قومی، قبیله ای، آداب و رسوم و غیره تغییر دهیم و این امر جز با حمایت دستگاه‌های ذی مدخل امکان پذیر نخواهد شد.

معاون استاندار و فرماندار تهران ضمن تأکید بر ضرورت جلوگیری از ایجاد بافت فرسوده جدید در حاشیه و اطراف شهرها، تصریح کرد: نوسازی بافت نیاز به نوسازی و ایجاد امکانات زیرساختی جدید نیز دارد، بنابراین شایسته است بودجه و اعتبارات لازم جهت تأمین زیرساخت‌ها و جبران کسری خدمات در این فرآیند مورد توجه قرار گیرد.

براتلو، ریاست کمیته حقوقی و معاون امنیتی استاندار در ابتدای سخنان خود در این جلسه از تدوین پیش نویس آئین نامه اجرایی کمیته تشکر کرد و خاطرنشان کرد: اعضای کمیته امنیتی حقوقی ستاد باز آفرینی پایدار کلانشهر تهران مستحضر باشند که کاری زیربنایی و حائز اهمیتی را انجام می‌دهند و اگر جایی از این کار به هر دلیلی ناقص انجام شود، قطعاً در گام‌ها و پروژه‌های بعدی نیز موفقیت حاصل نخواهد شد.

معاون امنیتی استاندار تهران ضمن تأکید بر الزام ورود دستگاه‌های اجرایی در فرآیند نوسازی، اظهار داشت: بحث نوسازی بافت فرسوده، یک بحث ملی است بنابراین ضروری است تا تمامی دستگاه‌های اجرایی برای انجام این مهم کمک کنند.

در خاتمه و پس از طرح مباحث کارشناسی و بررسی دستورات جلسه، مقرر شد این جلسات به صورت ماهانه و مستمر ادامه یابد و پیگیری مصوبات گذشته، تدوین گزارشات مربوط به برنامه‌ها و اقدامات پیشگیرانه هر دستگاه در جهت نوسازی و همچنین برنامه‌ها و اعتبارات شهرداری و دستگاه‌های اجرایی در حوزه نوسازی در جلسه آتی این کمیته مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
پرداخت تسهیلات نوسازی به بافت های فرسوده