سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اصرار رسانه های غربی بر مخفی ماندن گذشته هسته ای ایران


اصرار رسانه های غربی بر مخفی ماندن گذشته هسته ای ایران

جام نیوز/ با وجود انتشار گزارش نهایی آژانس اتمی درباره انحراف نداشتن برنامه هسته ای ایران لکن قریب به اتفاق رسانه های غربی بر مخفی ماندن گذشته هسته ای ایران اصرار دارند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گزارش خود را درباره مسائل گذشته و حال و همچنین ابعاد نظامی احتمالی ( پی.ام.دی) برنامه هسته ای ایران منتشر کرد. این گزارش تصریح می کند که جمهوری اسلامی بعد از سال 2009 هیچگونه حرکت مشکوکی نداشته و فقط قبل از سال 2003 یکسری مطالعات بر روی مدل سازی های رایانه ای انفجارهای هسته ای داشته است.

تنها یک روز پس از انتشار این گزارش، رسانه ها و مطبوعات غربی شروع به زدن تیترهای مغرضانه ای با محوریت و تمرکز بر آن بخش از گزارش که در مورد سالهای قبل از 2003 صحبت می کند، نموده و نوشتند که ایران در آن زمان قصد ساخت بمب هسته ای را داشته است! اعضای شورای حکام باید در جلسه 15 دسامبر- 24 آذر - خود درباره بسته شدن پرونده مسائل گذشته وحال ایران یا همان پی.ام.دی. تصمیم بگیرند.

اکنون نیز با گذشت سه روز از انتشار این گزارش که عباس عراقچی آن را "نه سیاه و نه سفید" توصیف کرد؛ رسانه های استکباری موضوع دیگری را بهانه و دستاویزی برای حمله به ایران و توافق هسته ای و هرچیزی که مربوط به برنامه اتمی ایران باشد، قرار داده اند. قریب به اتفاق این رسانه های غربی بر مخفی ماندن گذشته هسته ای ایران اصرار دارند.

نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال (wsj) در مقاله ای تحت عنوان "آشکار نشدن هسته ای ایران" ضمن انتقاد از وعده اوباما در خصوص مبتنی بودن توافق بر "راستی آزمایی های بی سابقه"، نوشت: «ناظران هسته ای سازمان ملل باعث ناامیدی از رسیدن به جواب های صریح (درباره گذشته هسته ای ایران) شدند.»

این نشریه با اشاره به بخشی از گزارش درمورد سایت پارچین، مدعی شد: «ایران هیچگونه شفاف سازی درباره آزمایشات مربوط به هسته ای که از نظر آژانس در پارچین انجام داده است، ارایه نکرد. دولت اوباما با این مسئله مشکلی ندارد و قبلا هم گفته که آماده پذیرفتن هرگونه سنگ اندازی از جانب ایران برای برداشتن تحریم ها می باشد.»

وال استریت ژورنال همچنین اظهار کرد که این گزارش باعث تحقیر سرویس های اطلاعاتی غربی درخصوص (اقدامات علیه) دولت هایی مانند ایران شد و افزود: «توافق هسته ای به وسیله ای برای توجیهات ایران در خصوص عدم فریبکاری تبدیل شده اما دولت آمریکا معتقد است که آشکار نشدن گذشته هسته ای ایران زیاد مهم نیست زیرا آنها اطلاعات کاملی از اهداف ایران دارند!»

پایگاه خبری هافینگتون پست (huffingtonpost) با بیان اینکه مسئله پی ام دی برای توجیه تحریم های اقتصادی سخت و اقدام خصمانه باعی جنگ علیه ایران استفاده می شد؛ مدعی شد: «بعد از ادعای سازمان سیا درخصوص در اختیار داشتن سلاح های کشتار جمعی توسط عراق، تاکنون بی معنی تر از این جمع بندی (گزارش آژانس) ارایه نشده بود!»

این پایگاه با طرح این ادعا که حتی مجموعه فعالیت های مربوط به ساخت سلاح هسته ای از توضیحات ارایه شده توسط آژانس کمتر تهدیدآمیز است؛ نوشت: «آژانس در هر بخش از گزارش سعی در مخفی کردن بی پایه بودن اطلاعات خود یا ربط دادن آنها به بخش تجاری یا نظامی غیرمرتبط با هسته ای ایران داشته است.»

هافینگتون پست در پایان با لحنی ناامید از متهم کردن ایران نوشت: «گزارش نهایی آژانس بیشتر شبیه یک تمرین سیاسی برای حفظ آبرو است تا اینکه یک افشاگری فنی باشد.»

روزنامه نیویورک تایمز (nytimes) در مقاله‌ای مفصل مدعی شد که گذشته هسته‌ای ایران همچنان تاریک و بصورت یک راز باقی مانده است زیرا این گزارش اطلاعاتی را که آنها برای متهم کردن ایران می‌خواستند ارایه نکرده است!

این روزنامه با طرح این ادعا که این گزارش نشان می‌دهد سران ایران هنوز تمایل ندارند تصویر روشنی از کارهایی که در گذشته در بخش هسته‌ای انجام داده‌اند ارایه کنند؛ افزود: «دولت اوباما نیازی نمی‌بیند تا تهران را مجبور به پاسخ به این سوالات کند.»

نیویورک تایمز معتقد است که تصمیم سریع مقامات آمریکایی و آژانس برای بستن پرونده پی‌ام‌دی نشانه ازبین رفتن قدرت ناظران هسته‌ای برای ایجاد ترس در دل کشورهایی است که به دنبال بمب هسته‌ای هستند.

این روزنامه در پایان با اشاره به صحبت‌های کالین پاول وزیر اسبق خارجه آمریکا درباره اینکه "نمی‌توان دانش را بمباران کرد"؛ نوشت: «و این عمق دانش ایرانیان درباره تولید تسلیحات هسته‌ای است که برای دهه آینده بعنوان رازهای متعدد برنامه این کشور برای آینده باقی خواهد ماند.»

روزنامه واشنگتن پست (washingtonpost) اما در این میان با لحنی تندتر مدعی شد که قتل عام اخیر در سن برناردینو در کالیفرنیا بر گزارش نهایی آژانس اتمی درباره ایران سایه انداخت و نوشت: «ایران درباره فعالیت های گذشته اش برای ساخت سلاح هسته ای حقیقت را نگفته است.»

این روزنامه نوشت: «توافق ایران باعث سوءبرداشت ها در دوره جدیدی از امتیازدهی ها شده است. دولت اوباما جرأت ندارد در برابر ایران اقدامی کند.»

رسانه های غربی این ادعاهای غیرمنطقی خود را در حالی مطرح می کنند که متوجه نیستند گذشته هسته ای ایران یا هر کشور دیگری به آنها ارتباطی نداشته و همین که ایران تعهدات و موافقت هایی را علی رغم زیاده خواهی های سران مذاکره کننده کشورهای 5+1 اعلام داشته است، از سرشان نیز زیاد است.


ویدیو مرتبط :
طرفداری از ایران و شیعه در رسانه غربی