سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تداوم اوضاع نامساعد در دریای جنوبی چین


تداوم اوضاع نامساعد در دریای جنوبی چینایرنا/ بحرانی شدن شرایط منطقه دریای جنوبی چین و بالا گرفتن منازعات از یک سو و بسط نظامیگری آمریکا در آن موجب شده است تا کشورهای منطقه به تدریج به اتحاد بیشتر با واشنگتن روی آورند.

به طور حتم این مساله برای چین که با کشورهای همسایه نظیر ژاپن، ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی روابط نسبتا تیره ای در ارتباط با دریای جنوبی دارد، خبر خرسند کننده ای نیست و چالشی جدید را فراروی این کشور می گشاید.
تازه ترین بررسی ها نشان می دهد که بر خلاف آنچه چین تصور می کرد، آمریکایی ها به سرعت در حال افزایش قوای خود در دریای جنوبی هستند.
این کشور هر روز بر تعداد ناوها و هواپیماهای خود در منطقه می افزاید، با کشورهای حاضر در آن توافقنامه نظامی امضا می کند، به آنها سلاح می فروشد و علاوه بر ایجاد پایگاه های نظامی مشترک با آنان رزمایش برگزار می کند.
از سوی دیگر آمریکا اینطور وانمود کرده و به کشورهای آسیای شرقی القاء کرده است که چین درصدد جاه طلبی در دریای جنوبی است و مجال تنفس به دیگر کشورها در این منطقه را نمی دهد.
همین موضوع سبب شده است تا کشورهایی نظیر فیلیپین و ژاپن به سرعت روابط نظامی با آمریکا را تقویت کنند و مقام های این کشورها به طور مکرر در حال تبادلات بویژه در حوزه نظامی و گفت وگو هستند.
حالا به نظر می رسد که «آشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا هم به خوبی در حال اجرای راهبرد تقویت نیروی نظامی آمریکا و اتحاد نظامی این کشور با آسیایی هاست.
به همین سبب او پیش از آنکه راهی فیلیپین و هند شود و بی آنکه تصمیمی هم برای دیدار از چین داشته باشد، گفت: «چین در دریای جنوبی جاه طلبی می کند.»
او که این هفته سفرش را به منطقه شروع می کند، مدعی شده است تقریبا بسیاری از کشورهای همسایه چین و آسیایی ها یا به شکل دوجانبه و یا چند جانبه در حال تقویت روابط خود با آمریکا هستند.
جالب اینجاست که او پیشتر به چین دعوت شده بود و قرار بر این بود که در فصل بهار به چین سفر کند اما معلوم نیست که چرا به یکباره این برنامه تغییر کرد و آمریکایی ها به دلیل برخی از مشکلات این سفر را تغییر دادند اما دیدار از فیلیپین و هند پا برجا ماند.
روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ کنگ نیز در گزارشی در ارتباط با این موضوع می نویسد: کارتر در سخنرانی های اخیر خود چین را به تشدید تنش ها در دریای جنوبی متهم کرده است و همین را علت اصلی دوری همسایگان از این کشور می داند.
او که بزودی وارد منطقه می شود این بار هم در آمریکا گفت که نظامی شدن این منطقه توسط چین یک نگرانی است و این کشور به تنش ها دامن می زند.
آنطور که تحلیل ها نشان می دهد آمریکایی ها موفق شده اند بین چین و کشورهای منطقه فاصله بیندازند و کارتر نیز بر این باور است که کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام از نظامی شدن این منطقه و تسلط چین بر آن ناراحت هستند.
روابط میان چین و آمریکا به شدت تیره است و کانون این منازعات دریای جنوبی است. چین همچنان در این منطقه در حال ساخت جزایر شنی است و ناوهای آمریکایی نیز این تلاش ها را به چالش می کشند.
بنابراین چنانچه کنترل این اوضاع از دست کشورهای ذی ربط خارج شود و تنش ها روندی فزاینده به خود بگیرد، ممکن است درگیری بجای صلح و امنیت در دریای جنوبی جا خوش کند.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
اوضاع نامساعد منطقه سیستان