سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



جزئیاتی از مخوف ترین اردوگاه جهان


فرهنگ نیوز/ یرموک نام آشنایی برای مسلمانان است، نامی که یادآور نبرد مسلمانان و مسیحیان روم شرقی در اوت 636 میلادی ( سال 15 هجری قمری ) است که در آن مسلمین در جنگی شش روزه موفق شدند مسیحیان را در مکانی به نام یرموک ( در نزدیکی مرزهای امروز سوریه و اردن ) شکست داده و پیروز میدان گردند.

این شکست به حکومت بیزانس در آناتولی برای همیشه پایان داد و به عنوان سرآغاز موج اول گسترش قلمرو اعراب در قلمرو مسیحی‌نشین بعد از وفات پیامبر اسلام شناخته می‌شود. یک سال پس از جنگ یرموک، مسلمانان موفق شدند بیت المقدس را به محاصره در آورند. در واقع جنگ یرموک اصلی ترین جنگ منطقه شام و فتح الفتوح آن سرزمین محسوب می شود.

اما نام یرموک این روزها در جنگ داخلی سوریه بارها بر سر زبان ها افتاده است. یرموک به اردوگاه آوارگان فلسطینی اطلاق می شود که در حوالی دمشق قرار داشته و در آن هزاران فلسطینی سکونت دارند. این منطقه یک «اردوگاه آوارگان غیررسمی» است که در سال ۱۹۵۷ تاسیس شد. در آن زمان این منطقه خارج از شهر دمشق قرار داشت اما اکنون در محدوده شهرداری دمشق و در فاصله حدود ۸ کیلومتر مرکز شهر است. یرموک ۲٫۱۱ کیلومترمربع مساحت و ۱۳۷٬۲۴۸ نفر جمعیت دارد که ۱۱۲٬۵۵۰ نفر از آنها آوارگان فلسطینی هستند.
با آغاز جنگ داخلی در سوریه و عدم حمایت جنبش حماس از دولت قانونی این کشور، بشار اسد رئیس جمهور سوریه کنترل این اردوگاه را به جبهه خلق برای آزادی فلسطین به رهبری احمد جبرئیل یکی از فلسطینی های حامی اسد سپرد.

با افزایش درگیری ها در حومه دمشق، یرموک نیز امنیت خود را از دست داده و به مامن امنی برای گروه های مسلح مخالف دولت تبدیل گردید تا جایی که این اردوگاه ماه ها از سوی نیروهای دولتی تحت محاصره قرار گرفت. در خلال ماه های فوق، مجامع حقوق بشری از وقوع اقدامات ناگوار انسانی در این منطقه ابراز نگرانی می کردند، گفته می شود که در آن ماه ها هزاران فلسطینی بدلیل عدم خوردن غذا بر اساس گرسنگی مفرط کشته شده اند.
فلسطینی ها تا پیش از حضور داعش عملا به دو دسته ی حامیان بشار اسد و مخالفین وی تقسیم شده بودند و با وجود تمامی فشارهای وارده بر آن ها به فعالیت خویش ادامه می دادند. بااین حال حضور و استیلا داعش بر یرموک و نفوذ بیش از پیش تروریست های وابسته به آن در سطح سوریه را می توان خط بطلانی بر آرمان ها و آرزوهای فلسطینیان ساکن و رانده شده از اردوگاه یرموک دانست.
ارتش سوریه از ژوئیه ۲۰۱۳ به محاصره اردوگاه اقدام کرد و ۱۸ هزار آواره فسلطینی در آن به دام افتادند. رئیس آنروا (آژانس امدادرسانی سازمان ملل) که در اوایل ماه مه ۲۰۱۴ بعد از گذشت هشت ماه از آغاز محاصره برای توزیع کمک‌های بشردوستانه وارد اردوگاه شده بود در مورد حجم تخریب در این منطقه گفته بود: «ویرانی باورنکردنی بود. حتی یک ساختمان را هم ندیدم که مخروبه نشده باشد و همه آنها با دود سیاه شده بودند.» او از دیدن ساکنان اردوگاه بیشتر شوکه شده بود: «آنها شبیه ارواح شده بودند. آنها نه تنها به غذا، دارو و آب سالم دسترسی نداشتند بلکه دچار وحشت کامل بودند و به سختی می‌توانستند صحبت کنند.»

تسلیم اجباری داعش
قریب به یک سال از تصرف اردگاه یرموک توسط تروریست های داعش سپری می شود. یرموک اکنون کمترین میزان افراد غیر نظامی را در خود جای داده و مکانی برای رقابت گروه های مسلح تبدیل شده است، با این حال به نظر می اید ترفند محاصره این منطقه توسط ارتش و ممانعت از ارسال آب و غذا به شبه نظامیان محاصره شده، سرانجام منجر به تسلیم تکفیری های داعش شده است.


ارتش سوریه پیشتر و در آخرین محله تحت اختیار تروریست ها در حمص با در پیش گرفتن چنین سیاستی ( تحمیل گرسنگی به مخالفین)، طرف مقابل را به تسلیم شده واداشته است.

گفته می شود که قریب به سه هزار نظامی وابسته به داعش و النصره و شماری افراد مجروح و خانواده های تروریست ها در یرموک تحت محاصره اند که بناست طبق میانجی گری سازمان ملل در ازای اجازه عبور آن ها و رسیدن شان به مناطق تحت سیطره داعش ( به ویژه شهر رقه پایتخت داعش)، اردوگاه را بدون هیچ اقدامی به نظامیان سوری تحویل دهند.
بنا برقرار وضع شده میان طرفین تخلیه تروریست ها و خانواده‌های آن ها از اردوگاه پناهجویان یرموک در جنوب دمشق طی تا ساعاتی دیگر صورت خواهد گرفت. روز گذشته، چندین دستگاه اتوبوس برای خارج کردن این افراد وارد یرموک شدند. سازمان ملل در ازای آن، قادر خواهد شد کمک‌های ضروری را به داخل اردوگاه بفرستد.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، این نخستین بار است که رژیم سوریه و شبه‌نظامیان داعش بر سر پیمانی به توافق می‌‌رسند. این نیروها موافقت کرده‌اند که پیش از انتقال خود سلاح‌ها و خودروهای نظامی را نابود کنند.دیده‌بان حقوق بشر سوریه در گزارش خود می‌گوید که هدف رژیم سوریه از توافق یاد شده پایان دادن به حضور داعش در دمشق است.
به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از تلویزیون المنار وابسته به حزب‌الله لبنان، این توافق که یک پیروزی برای دولت بشار اسد رییس‌جمهوری سوریه محسوب می‌شود شانس وی برای تسلط مجدد بر منطقه‌ای استراتژیک را در چهار کیلومتری جنوب پایتخت افزایش می‌دهد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
داخائو مخوف ترین اردوگاه کار اجباری هیتلر