علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



سخت زایی علت مرگ پلنگ ماده منطقه شكار ممنوع خرم ناز اعلام شد


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی تیموری با یادآوری مرگ یك قلاده پلنگ حین زایمان در منطقه شكار ممنوع خرم ناز بویراحمد، گفت: به دنبال گزارش های مردمی در 30 فروردین ماه سالجاری در خصوص مشاهده لاشه یك پلنگ ماده در حال زایمان، ماموران محیط زیست در منطقه حضور یافته و پس از انجام تحقیقات محلی لاشه را به اداره كل حفاظت محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد منتقل كردند.
وی ضمن اشاره به دعوت از گروه دامپزشكی استان برای انجام عملیات كالبدگشایی به منظور تشخیص علت مرگ، اظهار كرد: بر اساس گزارش كالبدگشایی اداره كل دامپزشكی استان كهگیلویه و بویراحمد، هیچ گونه ضربه یا سوراخ شدگی در پوست پلنگ وجود نداشت ولی لاشه دچار نفخ شدید ناشی از ماندگی و ادم سرتاسری بود.
مدیركل حفاظت و مدیریت شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پلنگ آبستن و در عمل زایمان قسمتی از اندام خلفی نوزاد از بیرون مشاهده شد.
این مقام مسئول با بیان اینكه در شاخ چپ رحم یك جنین و در شاخ راست هم یك جنین كه دچار ادم شدید شده بودند، خارج شدند، ادامه داد: در قسمت جلویی بدنه رحم یك جنین و در قسمت انتهایی نیز جنین دیگری مشاهده شد كه این جنین ها به دلیل از دست دادن آب میان بافتی و بین بافتی ظاهری شبیه پوست بی استخوان و سیاه رنگ داشته و مایع سیاه رنگی كه در درون رحم با حجم كم وجود داشت، جنین را پوشانده بود.
تیموری خاطرنشان كرد: همچنین بر روی كبد یك كیست كوچك متمایل به آهكی شدن مشاهده شد.
به گفته وی، امعاء و احشاء شكمی و سینه ای به علت تغییرات پس از مرگ وضعیت مناسبی نداشته، همچنین به دلیل وقوع این تغییرات و دخالت عفونت های ثانویه، برداشت نمونه به منظور كشت میكروبی و پاتوبیولوژی غیرعلمی بود.
مدیركل حفاظت و مدیریت شكار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص علت مرگ، گفت: با توجه به تغییرات شدید پس از مرگ، سخت زایی، ماندگی جنین در محوطه رحمی، دخالت عفونت و سپتی سمی علت مرگ تشخیص داده شد.
** پلنگ ایرانی
پلنگ ایرانی بزرگترین یا یكی از بزرگترین زیرگونه های پلنگ و بومی غرب آسیا است كه در فهرست گونه های 'در معرض خطر انقراض' نیز قرار دارد.
این پلنگ در بیشتر نقاط ایران یافت می شود، اما اندازه و رنگ آنها با هم تفاوت قابل توجهی دارد. به طور كلی طول بدن پلنگ های بالغ به 160 و گاهی تا 180 سانتیمتر می رسد و طول دم آنها 110 سانتیمتر است. وزن این پلنگ نیز تا 90 كیلوگرم و ارتفاع آن تا شانه تا 75 سانتیمتر می رسد.
ایران مهمترین زیستگاه پلنگ در خاورمیانه است و جمعیت مناسب پلنگ در این كشور امكان بقای گروه های كوچك این حیوان در قفقاز، شرق تركیه و تركمنستان را از راه مهاجرت های بین مرزی افزایش می دهد.
اصلی ترین تهدید پیش روی بقای این حیوان جدا شدن زیستگاه ها و قطع ارتباط ژنتیكی گروه های مختلف این حیوان است كه معمولا به تشكیل گروه های بسیار كوچك منجر شده است. به طوری كه در همه قلمرو زیستی این حیوان هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد كه دربرگیرنده بیش از 100 پلنگ بالغ باشد.
كاهش طعمه بر اثر شكار انسان ها، گسترش زیربنایی، مزاحمت های انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچ های خوراكی، ساخت معدن، جاده سازی، جنگل زدایی، آتش سوزی و چرای دام) عواملی است كه منجر به تكه تكه شدن زیستگاه های این حیوان شده است.
علمی 9014**2017

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
تصویربرداری از یک پلنگ در منطقه شکار ممنوع گرمسار