سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مشاهده پلاستیک در بدن 40 درصد گونه‌های جانوری دریاها/ حذف کیسه‌های پلاستیکی در دستور کار سازمان محیط زیست


به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، سعید متصدی در نشست خبری که صبح امروز در سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز زمین پاک برگزار شد، گفت: روز سوم اردیبهشت در کشور ما با عنوان روز زمین پاک نامگذاری شده است.

متصدی به آثار مخرب جنگ بر محیط زیست اشاره کرد و افزود: آماده شدن برای جنگ، تخریب زیست محیطی را به دنبال دارد و متأسفانه باید گفت جنگ بیشترین تأثیر را بر محیط زیست گذاشته است و در طی هشت سال تهاجم عراق به کشور، بحث تخریب محیط زیست و از بین رفتن آب، خاک و هوا را به دنبال داشت و بسیاری از مناطق کشور ما هنوز درگیر اثرات جنگ است. هنوز در کشور، میدان‌های مین پاک‌نشده داریم، همچنین سلاح‌هایی که در محیط زیست اثرگذار هستند و باعث تخریب گونه‌های زیستی می‌شوند، هنوز در برخی نقاط کشور دیده می‌شود. 

وی ادامه داد: اثرات مخرب جنگ بر محیط زیست در حال حاضر در افغانستان و سوریه به وضوح دیده می‌شود و متأسفانه در دنیای کنونی شاهد تنازعاتی هستیم که به محیط زیست ضرر می‌رساند.

متصدی تصریح کرد: 5 هزار مرگ به خاطر آب ناسالم در جهان اتفاق می‌افتد و یک میلیارد نفر به آب آشامیدنی سالم در دنیا دسترسی ندارند، یک میلیارد انسان گرسنه در جهان وجود دارد، در حالی که 50 درصد غلاتی تولیدی در دنیا، صرف حیوانات می‌شود و مدیریت و ارتباط با این منابع ضرورت دارد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، گفت: 17 میلیون هکتار جنگل در سال در دنیا از بین می‌رود و نرخ مرگ و میر هزار برابر بیشتر از نرخ مرگ طبیعی است، کوه‌های یخی در دنیای کنونی نسبت به 40 سال قبل 40 درصد نازک‌تر شده‌اند و در روز زمین پاک باید فعالیت‌هایی را با کمک یکدیگر آغاز کنیم تا این فجایع را آیندگان نبینند.

متصدی به شعار جهانی روز زمین پاک اشاره کرد و افزود: امسال شعار جهانی روز زمین پاک «درخت برای زمین و زمین برای زندگی» است و تکیه بیشتر امسال در روز زمین پاک، بر حفظ منابع گیاهی و زمین است.

وی با اظهار تأسف از اینکه در کشور به جای کاشت درخت، پلاستیک کاشته می‌شود، گفت: امروز تنها چیزی در تمام نقاط کشور دیده می‌شود و آزاردهنده است، پلاستیک‌هایی است که بدون علت مصرف می‌شود و جنگل‌های پلاستیک را به جای جنگل‌ها و درختان سبز توسعه داده‌ایم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، خاطرنشان کرد: در گوشه گوشه استان‌های ساحلی، بخش‌های عمده‌ای مربوط به پسماندهاست و مدیریت کاهش پسماند امری شدنی است و تنها کلید آن مشارکت تمام دستگاه‌های تصمیم‌گیر است که باید به این سمت حرکت کرد و برنامه مشخصی برای مدیریت پسماند داشته باشند.

متصدی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در کارنامه خود افتخار برنامه‌ریزی اجرای برنامه‌ها و رسیدن به هدف را دارد، گفت: در اوایل سال 92 برنامه کاهش آلودگی هوا ارائه و در دولت تصویب شد و این برنامه یکی از موفق‌ترین برنامه‌های سازمان محیط زیست در دولت یازدهم بود.

وی تصریح کرد: در سال گذشته با وجود این ورژن‌های سنگین و طوفان‌های گرد و غبار، 50 روز بهتر و سالم‌تر از سال 93 داشتیم و در سال 94 در اکثر استان‌ها روند کاهش آلودگی را تجربه کردیم، هم‌اکنون نیز در تمام بخش‌های خصوصی و دولتی، فعالیت‌هایی باید برنامه‌ریزی شود تا در قالب زمانی مشخص با تقسیم وظایف اقداماتی خود را آغاز کنند که در بخشی از دستگاه‌ها این موضوع اجرایی و آغاز شده است. 

معاون محیط زیست گفت: از ابتدای امسال و اواخر سال گذشته، برش یکساله کاهش آلودگی هوا را طی می‌کنیم و هدف این برنامه حذف روزهای هشدار و اضطرار است که با اقداماتی مانند از رده خارج کردن خودروها و اتوبوس‌های فرسوده، افزایش سهم مترو در حمل و نقل عمومی این هدف را دنبال می‌کنیم.

متصدی خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر برای پسماندها نیز اقداماتی صورت گرفته است و بحث مدیریت پسماند شهری در دستور کار دولت قرار دارد.

وی افزود: سند مربوط به پسماندها در قالب لایحه مدیریت شهری و آیین‌نامه مدیریت پسماندها تصویب شده است و ضوابط خوبی برای برخی از عوامل آلاینده از جمله پلاستیک‌ها تدوین شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست در زمینه باطری‌های فرسوده، گفت: در زمینه باطری‌های فرسوده و استحصال سرب نیز کارهای خوبی صورت گرفته است و واردات صددرصدی باطری به واردات 30 درصدی کاهش یافته و نیاز صنعتی به این محصول از طریق منابع داخلی تأمین می‌شود و ما به سمت استفاده از باطری‌های سربی در داخل کشور در بازیافت صنایع باطری خواهیم رفت.

متصدی افزود: طی یکی دو سال اخیر بخش عمده پسماندهای ویژه که در کشور توانایی بازیافت آن‌ها را نداشتیم، به کشورهای دیگر صادر شده است و تا امروز دو مرکز پسماند ویژه در قزوین و اصفهان راه‌اندازی شده است، فعالیت خوبی در زمینه انتقال انرژی و تبدیل زباله به انرژی با همکاری کشورهای اتریش و ژاپن صورت گرفته است و امیدواریم شاهد ورود تکنولوژی‌های به روز و غیرآلاینده به کشور باشیم. 

وی با بیان اینکه برای ورود هر تکنولوژی رعایت استانداردهای روز دنیا الزامی است، گفت: به هیچ وجه به صنعتی که بخواهد استانداردهای سال گذشته را رعایت کند، اجازه ورود نمی‌دهیم، این مسئله در مورد تکنولوژی‌های تبدیل انرژی نیز صدق می‌کند و بسیاری از قراردادهایی که طبق استانداردهای سال قبل بوده است، در حال اصلاح شدن است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با بیان اینکه ساماندهی پسماندهای بیمارستانی در دستور کار محیط زیست قرار گرفته است، افزود: ساماندهی پسماندهای بیمارستانی در سال گذشته در سالیان گذشته به گونه‌ای بود که اگر پسماندی در اتوکلاوها ضدعفونی می‌شد تبدیل به پسماندهای عادی می‌شده است و براساس بررسی‌های صورت‌گرفته، امروز پسماندهای ناشی از اتوکلاودها پسماند عادی نیست بلکه شبه عادی است و مدیریتی برای جمع‌آوری و حمل و نقل آنها لازم است که خوشبختانه هم‌اکنون در حال نهایی شدن است و مقدمات این کار در شهرداری فراهم شده است.

متصدی افزود: براساس ماده 12 آیین‌نامه اجرایی مدیریت پسماند، هر تولیدکننده و واردکننده محصول نسبت به بازیافت و دفع پسماندهای خود باید اقدام کند و اگر این افراد نتوانند این کار را انجام دهند، باید 5 در هزار ارزش کالا را به حساب صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا این صندوق نسبت به بازچرخانی پسماند محصولات اقدام کند که در این زمینه همکاری با وزارت صنایع و گمرک انجام شده است.

وی تصریح کرد: در بخش اول، واردکنندگان کالاهای باارزش لوکس نسبت به این فعالیت اقدام کرده و از اواخر سال گذشته این موضوع اجرایی شده است و در مراحل بعدی با توجه به رشد اقتصادی کشور، بقیه کالاهای وارداتی تولیدکنندگان داخلی نیز باید این قانون را رعایت کنند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: از ابتدای امسال دو فعالیت مهم را در دستورکار خود قرار داده‌ایم که این دو برنامه، هدف و تعهد سازمان محیط زیست در سال 95 است، اولین تعهد سازمان مربوط به حفظ کیسه‌های پلاستیکی است که تحقیقات خوبی از طریق دستگاه‌های مختلف در این زمینه صورت گرفته است‌ و نتایج خوبی را نیز کسب کردیم؛ تحقیق گسترده‌ای در شهر تهران با نمونه‌برداری‌های مناسبی انجام شده است و نشان داده می‌شود کیسه‌های پلاستیکی را می توان از چرخه مصرف حذف کرد، این فعالیت هم‌اکنون در بسیاری از کشورها در حال انجام است.

متصدی با بیان اینکه 50 درصد کیسه‌های پلاستیکی در دنیا تنها یک بار استفاده می‌شود، گفت: براساس تحقیقات انجام شده، در بخش‌هایی از بدن 40 درصد از گونه های جانوری دریاها تکه‌هایی از پلاستیک پیدا می‌شود که بخش عمده‌ای از آنها به کیسه‌های پلاستیکی باز می‌گردد.

وی افزود: باید مانند گذشته‌ها به کیسه‌های پارچه‌ای دائمی روی بیاوریم و بخشی از این موضوع به سیاستگذاری در دولت باز می‌گردد. سازمان محیط زیست قوانین را در این زمینه اصلاح خواهد کرد و بحث‌های مربوط به تولید و مصرف کیسه‌های پلاستیکی کنترل خواهد شد.

معاون محیط زیست کشور گفت: بیش از 60 درصد کیسه‌های مصرف شده در کشور ضرورتی به استفاده ندارند و محیط زیست دستورالعمل کیسه‌های تجدیدپذیر را برای تولیدکنندگان و صنعتگران تدوین می‌کند، شعار سازمان محیط زیست «حذف پلاستیک از مصرف کشور» است و هماهنگی‌هایی با وزارت صنعت، نفت و کشور صورت گرفته است. این برنامه به صورت یک هدف برای سازمان محیط زیست محسوب شده و در آینده کلیه موارد این اقدام اعم از تشویقی و تنبیهی اعلام می‌شود.

متصدی تصریح کرد: براساس تحقیقات صورت‌گرفته، این امکان در کشور وجود دارد که کیسه‌های پلاستیکی را حذف کنیم، هدفگذاری دوم سازمان محیط زیست، مدیریت پسماندهای استان‌های شمالی کشور است که دارای برنامه جامع برای هر استان هستیم، اما به دلیل


ویدیو مرتبط :
اقدام یک دوستدار محیط زیست در حفاظت از 2 هزار گونه جانوری