علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



پژوهش‌های دانشگاهی ما با استانداردهای جهان فاصله دارد


به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید مجتبی نورمفیدی، شامگاه چهارشنبه، در اختتامیه هفته پژوهش که در دانشگاه منابع طبیعی گرگان برگزار شد، ضمن تسلیت رحلت پیامبر (ص) گفت: اعجاز پیامبر (ص) برای اینکه دین ما دین خاتم است باید تا روز قیامت جاویدان باشد و به همین دلیل قرآن به عنوان معجزه جاویدان آمد.

وی با بیان این که قرآن خود گواه بر این است که عنصر دانایی و معرفت برترین و بالاترین عنصر در دین اسلام است، افزود: پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) همه تلاششان در گسترش دانایی و رفع جهالت از عالم بشریت بود و علت اینکه این جنبش به عنوان معجزه خاتم انتخاب شد این بود که دین مان دین کاملی است و به نیازهای فطری بشر پاسخ داده است.

وی بیان کرد: تاریخ بشری پژوهش محور است و عقلا و حکما نیز همیشه در این مسیر حرکت کرده اند.

آیت الله نورمفیدی در ادامه به شکل گیری دهکده جهانی اشاره کرد و گفت: سرعت پیشرفت این دهکده طوری بود که به زودی به سر زبان ها افتاد و اساس آن بر پژوهش استوار بود به همین دلیل در کمتر از سه دهه به خانه جهانی تبدیل شد.

وی ادامه داد: از زمانی که این اصطلاح پا به عرصه وجود گذاشت و تا زمانی که تبدیل خانه جهانی شد، هشت سال بیشتر طول نکشید. سرعت پژوهش در دنیا زیاد است. عصری که ما در آن زندگی می کنیم عصری است که کوچکترین توقف یعنی عقب بودن سال های نوری از قافله علم و تمدن بشریت.

کسی که به دنبال پژوهش است کپی برداری نمی کند

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این که باید در هر حوزه ای یک روح جستجو گر و پژوهشگر داشته باشیم، اظهار کرد: کسی که واقعا به دنبال پژوهش است کپی برداری نمی کند.

وی ادامه داد: متاسفانه هم در حوزه علمیه و هم در دانشگاه با آنچه که نام پژوهش برآن می گذارند با استاندارد های پژوهش متفاوت است.

وی بیان کرد: انقلاب فرصتی است که ما می توانیم برتر از دیگران تولید نظریه کنیم، امام (ره) به ما خودباوری را القا کرد و دائما مقام معظم رهبری به تولید علم و نظریه پردازی تاکید کرده اند.

آیت الله نورمفیدی ادامه داد: الان پنج درصد تولید ملی در کشورهای دیگر صرف پژوهش می شود اما در ایران این مقدار نیم درصد است.

وی با تاکید بر این که توقف در آموزش توقف در زندگی است، بیان کرد: توقف در پژوهش یعنی توقف در آموزش و زندگی است. پژوهش نباشد نه آموزش است نه زندگی.

مدیر موسسه فرهنگی میرداماد گرگان با بیان این که باید روح پژوهش و تحقیق را در جوان ها زنده کنیم، گفت: به جوان باید بیاموزیم تا بر اساس تحقیق و کارشناسی تصمیم بگیرد.

وی تصریح کرد: نیروی ایرانی خلاق است و استعداد ایرانی استعداد برتر است. جوان ایرانی جوانی است که زمینه کشف قله های برتر علم را دارد. باید یک نظام هماهنگ در مجموعه کشور برای این مساله شکل بگیرد و در آینده بر قله های بام جهان بایستیم.


ویدیو مرتبط :
نمونه ای موفق از پژوهش های دانشگاهی