سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



غلامعلی خوش‌رو در گفت‌وگو با «اعتماد»: مذاکره ایران و امریکا تنها حلال مشکلات منطقه نیست


غلامعلی خوش‌رو در گفت‌وگو با «اعتماد»: مذاکره ایران و امریکا تنها حلال مشکلات منطقه نیست

اعتماد/ متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

«مذاکره دوجانبه ایران و امریکا به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد.» این جمله‌ای است که غلامعلی خوش‌رو، سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل در گپ و گفتی کوتاه در غرفه «اعتماد» در نمایشگاه مطبوعات بر زبان آورد. معاون سابق وزیر امور خارجه در دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال «اعتماد» که به نظر می‌رسد در فضای پسابرجام، فضایی برای همکاری‌های ایران و امریکا در قالب مذاکرات چندجانبه برای حل و فصل مسائل منطقه‌ای گشوده شده است، گفت: حل و فصل مسائل منطقه‌ای بدون توجه به دلایل ایجاد و شکل‌گیری این مسائل ممکن نیست. حتی اگر ایران و امریکا هم در خصوص این مسائل با هم رایزنی‌هایی داشته باشند به معنای حل این مسائل و بحران‌های منطقه‌ای نخواهد بود. باید به بررسی دلایل ایجاد این مسائل پرداخت و علل ایجاد این مسائل را ریشه‌یابی کرد. به نظر من تغییرات استراتژیکی که در منطقه رخ داد تعدادی از کشورهای عرب منطقه‌ای را دچار رقابت ناصحیحی با ایران کرده است و این کشورها فکر می‌کنند از طریق مداخله در سایر کشورها می‌توانند با نفوذ ایران مقابله کنند. این رویکرد از ابتدا غلط و ناصحیح بوده است و ما باید این رویکرد را تغییر دهیم. از سوی دیگر این یک حقیقت است که طرف‌هایی که خود در بحران‌آفرینی مداخله داشته‌اند نمی‌توانند در حل بحران به تنهایی کاری انجام دهند. بحران شیوع تروریست و خشونت از شمال آفریقا تا خاورمیانه و خاوردور در حال گسترش است و بیش از اینکه بخواهیم بر مذاکره دو کشور تمرکز کنیم باید به علل ایجاد شکل‌گیری این بحران‌ها متمرکز باشیم.

خوش‌رو که در سال نخست دولت تدبیر و امید به عنوان سفیر ایران به برن اعزام شده بود در ادامه افزود: البته چارچوب‌هایی هم برای حل مسائل می‌توان در نظر گرفت؛ مسائلی مانند پیشبرد فرآیندهای دموکراتیک، مبارزه با خشونت و افراط‌گرایی به خصوص پیکارگران خارجی، قطع کمک به گروه‌هایی که صلح و ثبات را در منطقه به هم ریخته‌اند. تمام طرف‌های درگیر در مسائل منطقه‌ای باید توجه داشته باشند که خاورمیانه، منطقه بسیار بی‌ثباتی است و حساس. با این بی‌ثباتی اگر به داد منطقه نرسیم ممکن است شاهد شکل‌گیری فجایع بیشتری هم باشیم. این وظیفه همه کشورهاست که برای عبور از این بحران چاره‌اندیشی کنند. سازمان ملل تاکنون چندین قطعنامه برای مبارزه با خشونت و تروریست داشته است اما برای کاربردی بودن این قطعنامه‌ها تمام طرف‌ها باید در این زمینه با هم همکاری‌هایی داشته باشند، عراق نباید در اشغال داعش باشد و کسانی که به داعش کمک کردند و از بیرون منطقه در بحران دست دارند باید مسوولیت‌های خود در مبارزه با تروریست را به جا آورند. از سوی دیگر اقدام کلیدی دیگر این خواهد بود که کشورهای متفاوت باید روابط خود را با سازمان‌های تروریستی قطع کنند. نباید گذاشت که کشوری برای مبارزه با نفوذ ایران دست به هر اقدامی در منطقه بزند.

ایران باید بر افکار عمومی امریکا اثرگذاری داشته باشد

نماینده دایم ایران در سازمان ملل در ادامه در پاسخ به این سوال که تاثیر توافق هسته‌ای بر نگاه مردم امریکا به ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: توافق هسته‌ای تاثیر خوبی بر ذهن نخبگان امریکایی داشته است. متاسفانه به دلیل تبلیغاتی که علیه ایران در امریکا در جریان است نظر افکار عمومی عامه در امریکا علیه توافق هسته‌ای ایران برگردانده شد. در ابتدای شکل‌گیری توافق هسته‌ای میزان اقبال عمومی از این توافق حدود ٨٠ درصد بود، اما زمانی که بحث‌های کنگره مطرح شد و نمایندگان کنگره به نحو بسیار افراطی در خصوص خطرات ایران صحبت کردند، نظر افکار عمومی برگردانده شد. لابی‌های گسترده‌ای صورت گرفت، تیزرهای تبلیغاتی علیه این توافق پخش شد و منفی‌بافی‌های بسیاری علیه ایران صورت گرفت که همگی تا حدودی بر نظر افکار عمومی تاثیر گذاشته است. با این‌همه تا آنجایی که من در جریان هستم اندیشکده‌هایی که مستقلانه رفتار می‌کنند، کلیساها و رجل مذهبی و حتی شخصیت‌هایی مانند پاپ که در سازمان ملل سخنرانی کرد و شاه‌بیت صحبت‌های وی هم حمایت از برنامه هسته‌ای ایران بود همگی حامی این توافق هستند. دلیل حمایت از توافق هسته‌ای هم این است که در نتیجه این مذاکرات یک مساله بین‌المللی بدون شلیک گلوله‌ای از طریق مذاکره حل و فصل و راهی برای تعامل گشوده شد. این موقعیت بسیار ممتازی است و ما هم باید روی افکار عمومی در داخل امریکا کار کنیم. خوشبختانه جامعه ایرانی‌های مقیم امریکا به خوبی از این توافق حمایت کردند. ایران هم باید در اقدام‌هایی مدیریت‌شده برنامه‌ریزی کند که با جامعه و افکار عمومی امریکا بیشتر صحبت کند و سعی کنیم که شناخت واقعی از ایران به این جامعه بدهیم. شناختی که وجود دارد بسیار مخدوش و یکجانبه و ناعادلانه است. ما نیاز داریم تصویر واقعی از ایران را نشان دهیم و امیدوار هستیم که با کم شدن تحریم‌ها بتوانیم بهتر ایران را معرفی کنیم.


ویدیو مرتبط :
سیاست های ایران و امریکا در منطقه