سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



برگزاری نخستین انتخابات شوراهای شهر در عربستان با حضور زنان


به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، رای گیری در انتخابات شوراهای شهرداری های عربستان روز گذشته در این کشور عربی حاشیه خلیج فارس در حالی آغاز شد که زنان این کشور برای نخستین بار توانستند هم نامزد انتخابات شوند و هم پای صندوق های رای بروند، در حالی که بسیاری از ناظران بر این باورند که برندگان این انتخابات نقش زیاد مهم و برجسته ای را در ساختار سیاسی و اجتماعی این کشور نخواهند داشت.
به گفته کمیته انتخاباتی عربستان، یک نامزد انتخاباتی زن به نام سلمی بنت حزاب العتیبی برای اولین بار در این کشور موفق شد تا در استان مکه با پیروزی در انتخابات یک کرسی شورای محلی را به خود اختصاص دهد.
با توجه به این که در عربستان، اخذ رای از زنان و مردان به طور جداگانه صورت می گیرد، رای دهندگان مرد از ساعت هشت صبح به وقت محلی وارد مراکز رای گیری شدند.
عربستان تنها کشور جهان به شمار می رود که تاکنون فقط مردان در آن حق رای دادن و انتخاب شدن داشته اند.
بیش از 900 زن نامزد کسب کرسی های شوراهای شهرداری های عربستان بودند که تنها شورای همگانی این کشور به شمار می رود که به صورت انتخابی تشکیل می شود.
این در حالی است که حدود 6 هزار مرد برای به دست آوردن کرسی های 284 شورای شهرداری نامزد شده اند که قدرت و اختیارات آن محدود به امور محلی از جمله وضعیت خیابان ها، بوستان های همگانی و جمع آوری و دفع زباله است.
به علت محدودیت های اجتماعی انتظار می رود کمتر از یک نفر از هر 10 رای دهنده، زن باشد و در نتیجه شمار اندکی از نامزدهای زن در این انتخابات پیروز شوند.
هر چند که با توجه به این موضوع که یک سوم اعضای این شورا توسط وزارت امور شهری منصوب می شود، امیدواری به عضویت شمار بیشتری از زنان در این شوراها به صورت انتصابی وجود دارد.
بر اساس اطلاعات انتشار یافته توسط کمیسیون انتخابات، حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از شهروندان 18سال به بالای این کشور از مجموع 21 میلیون جمعیت بومی این کشور برای شرکت در این انتخابات ثبت نام کرده اند که شامل 119 هزار زن می شود.
نخستین انتخابات شوراهای شهرداری های عربستان در سال 2005 بدون شرکت زنان برگزار شد و ریاض طی سالهای 1965 تا 2005 یعنی حدود چهل سال نیز هیچ انتخاباتی برگزار نکرد.
اجازه حضور زنان در پای صندوق های رای را ملک عبدالله پادشاه سابق این کشور طی حکمی در سال های آخر عمرش صادر کرد. او پیش از مرگش 30 زن را به عضویت شورای عالی مشورتی کشورش برگزید. با وجود این، عربستان همچنان تنها کشوری است که به زنان حق رانندگی نیز تاکنون نداده است.
ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان در سال 2011 به زنان این کشور حق رای دادن و کاندیداتوری در انتخابات محلی سال جاری در این کشور را داد.
ملک عبدالله که ماه ژانویه سال جاری میلادی درگذشت، در سال 2005 هنگامی که ولیعهد بود انتخابات شهرداری ها را در عربستان پایه گذاری کرد.
در انتخابات امسال، دو سوم از اعضای شوراهای شهر ها با رای انتخاب شده و بقیه آنها نیز توسط مقام ها تعیین خواهند شد.
آخرین انتخابات عربستان که فقط مردان در آن حضور داشتند در تاریخ اول اکتبر مصادف با 9 مهرماه سال 1390 بسیار ضعیف و بدون استقبال عمومی برگزار شده بود.
کمیته های محلی انتخابات شهرداری های عربستان در تمامی شهرها و مناطق اقدامات اولیه و لازم برای برگزاری انتخابات را طبق ملاک های خواسته شده انجام دادند و قرار است پس از مرحله ثبت نام رای دهندگان که 21 روز ادامه خواهد داشت، مرحله سوم این انتخابات برگزار خواهد شد.
ثبت نام رای دهندگان در شهرهای مکه و مدینه با توجه به نزدیکی موسم حج کمی زودتر آغاز شده است.
طبق اعلام واس، در مجموع یکهزار و 263 مرکز رای گیری در کل عربستان در نظر گرفته شده که 839 مرکز متعلق به مردان و 424 مرکز متعلق به زنان است و همچنین 250 مرکز دیگر نیز در صورت نیاز در نظر گرفته شده است.
این اولین انتخاباتی است که در دوره سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان انجام می شود. این انتخابات در تاریخ عربستان پس از انتخابات سال های 2005 و 2011 سومین انتخابات شهرداری ها و اولین انتخابات در تاریخ این کشور است که زنان عربستانی هم به عنوان نامزد و هم رای دهنده در آن حضور دارند .
به صورت کلی 284 شهرداری در عربستان وجود دارد که از مجموع سه هزار و 159عضو این شهرداری ها تعداد دو هزار و 106 عضو در حدود دو سوم تعداد کل از طریق انتخابات تعیین می شوند و 30 درصد باقی مانده که 1053 عضو هستند از سوی شخص پادشاه عربستان تعیین خواهند شد.
شوراهای شهر در عربستان از اختیارات کافی برخوردار نیستند و فقط نقش نظارت را برعهده دارند و از داشتن مکانیزم های اجرایی بی بهره هستند. این شوراها تحت سلطه شهرداری ها عمل می کنند و هیچگونه اختیاری از خود ندارند.
بسیاری از فعالان سیاسی مخالف رژیم سعودی در صفحه های شخصی خود ضمن اعلام مخالفت با انتخابات یاد شده از مردم عربستان خواسته اند تا در آن شرکت نکنند و در واقع انتخابات را تحریم کنند.
به گفته کارشناسان، مشارکت مردم عربستان در این انتخابات باعث تقویت فرآیند سیاست های اشتباه کنونی رژیم آل سعود در این کشور خواهد شد.
کارشناسان همچنین معتقدند که این سیاست ها در صورت ادامه یافتن عربستان را به آشوب خواهند کشید و این انتخابات همانند بزک کردن یک بیمار در حال مرگ است که آرایش ظاهری برای آن هیچ سودی به حالش ندارد.
حقوق دانان و فعالان سیاسی عربستان تاکید کردند: برای نجات این کشور می بایست شورای موسسان تشکیل داد تا قانون اساسی جدیدی برای کشور پی ریزی کند و همچنین لازم است در ساختار فروپاشیده دولت سعودی تجدیدنظر به عمل آید و تمامی زندانیان سیاسی آزاد شوند، زیرا خواسته آنها مشارکت سیاسی در تعیین سرنوشت کشور و به عبارت دیگر شرکت داشتن در مراکز تصمیم گیری است.
به گفته فعالان سیاسی عربستان، چگونه می توان در کشوری مدعی برگزاری انتخاباتی بود که آزادی بیان در آن کشور وجود ندارد.
این فعالان خاطرنشان کردند: مشارکت در انتخابات شهرداری همانند شرکت در نمایشی است که هدف آن زیبا جلوه دادن ساختاری است که هم اکنون در حال سوق دادن همه ما به سوی یک تونل تاریک است که انتهای ناشناخته ای دارد.
در صفحه شخصی برخی از توییترنویسان عربستانی که بعضا با نام مستعار نوشته شده، آمده است: در انتخابات شرکت نکن! تا در امان بمانی . انتخابات در صورتی قابل قبول است که منجر به اصلاح ساختار های خراب شود، نه آنکه باعث تقویت آن شود.
در حالی که انتظار می رود زنان برای اولین بار در انتخابات عمومی عربستان سعودی در ماه دسامبر مشارکت داشته باشند، کمپینی آنلاین برای مخالفت با آن آغاز شده است.
زنان در عربستان سعودی برای اولین بار می توانند در انتخابات شهرداری ها رأی دهند و برای این پست نامزد شوند.
این در حالی است که گروهی از سعودی های محافظه کار به تازگی با مفتی اعظم عربستان دیدار کرده و از وی خواسته اند تا با مداخله خود «مانع» حضور زنان در این انتخابات شود.
وی هر چند درخواست افراد یاد شده را رد کرد اما زنان را 'دشمنان زندگی' خوانده که باید به آن ها بی توجهی کرد.
این کمپین در سه ماه گذشته در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است و بیش از هفت هزار و 500 نفر در ماه گذشته از آن بازدید کرده اند.
یکی از کاربران توییتر در عربستان سعودی، بحث دربارۀ نامزدی زنان در انتخابات را 'خطرناک و غیرقابل قبول' عنوان کرده که این پست تاکنون بیش از 110 بار بازتوییت شده است.
وی همچنین از اقدام عربستان سعودی در تأیید کنوانسیون حذف همۀ انواع تبعیض علیه زنان در سال 2001 انتقاد کرده است. براساس این کنوانسیون، کشورهای امضا کننده باید به همۀ انواع تبعیض علیه زنان پایان دهند.
یکی دیگر از کاربران سعودی گفته است که انتخابات شهرداری ها نوع جدیدی از 'ورود به اجرای پروژه غربی شدن است.'
برخی دیگر از کاربران نیز موضوع حضور زنان در انتخابات را تهدیدکنندۀ نقش زنان در خانواده و سرانجام 'تهدیدی برای ملت' عنوان کرده و گفته اند:'اگر می خواهید ملتی را نابود کنید، باید خانواده (زن) را نابود کنید.'
گفته می شود، تلاش این گروه های محافظه کار پس از مدتی دست مایه فعالان سیاسی و اجتماعی زن عربستانی واقع شده است.
همچنین موافقان حضور زنان در انتخابات در عربستان سعودی نیز با تشکیل گروه هایی، از این جریان حمایت کرده و برخی نیز این دیدگاه های ضد زن را به سخره گرفته اند.
یکی از کاربران شبکه های اجتماعی در پاسخ به کاربری دیگر که مدعی شده بود 'اگر رهبر یک ملت یک زن باشد، شکست می خورد'، نوشته است: 'انگلیس و آلمان شکست خوردند و کشورهای عربی با مردان شان پیروز بودند.'
این در حالی است که این پیام بیش از 200 بار بازتوییت شده است.
عربستان سعودی با موارد متعددی از نقض حقوق زنان روبه رو است و در سال های اخیر تلاش های زیادی از طرف گروه های حامی حقوق زنان در این کشور از جمله کمپین طرفداران حق رانندگی برای زنان، صورت گرفته است.
زنان عربستان برای نخستین بار در تاریخ این کشور شروع به ثبت نام به عنوان رای دهنده برای این انتخابات در مراکزی که همه کارکنان آن زن بودند، کردند.
خاورم ** 1487**1144

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
‫آموزش شیوه رای دادن با صندوق های الکترونیکی رای گیری در انتخابات شوراهای شهر و روستا‬‎