سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کمبود سردخانه باعث جولان دلالان انار در ساوه شده است


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرشاد بهشتی مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی ساوه، در جمع خبرنگاران اعزامی به این استان، درمورد سردخانه نگهداری انار این منطقه، گفت: واحد سردخانه‌ای به ظرفیت ۳ هزارتن برای خدمت‌رسانی به کشاورزان ساوه موجود است.

وی افزود: ظرفیت 2 هزار تنی از این سردخانه قابلیت نگهداری انار را بالای صفردرجه و هزار تن از ظرفیت آن قابلیت نگهداری زیر صفردرجه را دارد.

بهشتی با بیان اینکه این سردخانه جوابگوی نگهداری انار در منطقه نیست، گفت: برای پوشش‌دهی و نگهداری انار در سردخانه یک ظرفیت 10 هزار تنی دیگر نیز مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت تعاون روستایی ساوه بیان داشت: مشکل کمبود سردخانه باعث می‌شود کشاورزان محصولات را به شیوه سنتی نگهداری کنند و یا به‌صورت سردرختی با قیمت ارزان به عاملان و دلالان بفروشند.

بهشتی با اشاره به ساخت سردخانه مذکور در 3 سال پیش، اظهار داشت: راه‌اندازی این سردخانه کمک قابل توجهی را به کشاورزان منطقه برای نگهداری تولیدات و فروش به‌موقع محصول کرده است.

مدیرعامل شرکت تعاون روستایی ساوه اظهار داشت: درحال حاضر کشاورزان می‌توانند از این سردخانه محصولات خود را به بازار مصرف برسانند و به‌تازگی قراردادی با روس‌ها برای صادرات انار، منعقد شده است.

وی بیان داشت: زمین برای احداث سردخانه دیگر در منطقه وجود دارد، اما تاکنون سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاری اقدام نکرده است.

بهشتی بیان داشت: با توجه به تعهداتی که نسبت به کشاورزان منطقه داریم، اگرچه امکان نگهداری محصولات دیگر در سردخانه وجود دارد، اما در این سردخانه فقط انار نگهداری می‌شود و 3 ماه از سال انار را در سردخانه نگهدار می‌کنیم و بقیه سال سردخانه تقریباً خالی است.

وی تصریح کرد: به ازای نگهداری هر کیلو انار از کشاورزان مبلغ 150 تومان اخذ می‌شود.

مدیرعامل شرکت تعاون روستایی ساوه بیان داشت: دمای نگهداری انار در سردخانه، 2 الی 3.5 درجه سانتی‌گراد است.

علیرضا گوهرباری مدیرعامل تعاونی باغداران و صادرکنندگان شهرستان ساوه، گفت: محصول انار دارای ویژگی است که آن را با سایر محصولات کشاورزی متمایز می‌سازد.

وی تصریح کرد: انار پس از برداشت باید در 6 سطح درجه‌بندی شود به‌نحوی که وزن 70 گرمی برای آبگیری و وزن 300 تا 500 گرمی برای صادرات انتخاب شود.

گوهرباری اظهار داشت: در همین راستا باید در کنار سردخانه، واحدهای سورتینگ و گریدینگ وجود داشته باشد تا محصول انار براساس سایز و وزن و همچنین کیفیت جداسازی و بسته‌بندی شود.

مدیرعامل تعاونی باغداران و صادرکنندگان ساوه تصریح کرد: بنابراین انار صادراتی باید از مراحل دسته‌بندی و درجه‌بندی عبور کرده و با استانداردهای بین‌المللی از کشور خارج و صادر شود.

وی بیان داشت: درحال حاضر طبق ارزیابی‌های انجام‌شده برای ایجاد یک واحد سورتینگ و گریدینگ انار با ظرفیت 10 هزار تن به 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

گوهرباری تصریح کرد: انتظار می‌رود بخش دولتی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان حمایت کرده و اعتبار مورد نیاز به این امر را تخصیص دهد.

وی افزود: تکنولوژی صورت و جداسازی انار درحال حاضر در ایران وجود ندارد و آنچه که هم‌اکنون برای صادرات انار انجام می‌شود، براساس اطلاعات و آگاهی‌های کشاورزان است.

انتهای پیام/ب

http://fna.ir/L7G96O


ویدیو مرتبط :
جولان دلالان زعفران