سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دستور داده‌ام به استانداری‌ها که با هیچ گروهی و شخصی در اجتماعات برخورد نکنند


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست مشترک دست‌اندرکاران انتخابات و مدیران رسانه‌ها به منظور تبیین چارچوب‌های قانونی تبلیغاتی و فضای رسانه‌ای انتخابات پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن اظهار داشت: حضور مردم نشان داد با وجود همه فراز و فرودهایی که طی 37 سال گذشته بر انقلاب گذشته است مردم کماکان پای آرمان‌های خود هستند و تا رسیدن به اهداف، ارزش‌ها، آرمان‌ها و اصول را حفظ می‌کنند و آن را ادامه می‌دهند. امیدواریم ما نیز قدردان آنها باشیم

وی در ادامه با اشاره به روند مسئله انتخابات در وزارت کشور اظهار داشت: وزارت کشور در تمام مراحل انتخابات به دنبال انجام قانون بود و تلاش کرد قانون در تمام فرآیند انتخابات به خوبی اجرا شود.

وزیر کشور با بیان اینکه در مسیر انتخابات نیازمند تعامل و همراهی دستگاه‌های مختلف با وزارت کشور بودیم، خاطر نشان کرد: مهمترین دستگاه و نهادی که با وزارت کشور در امر انتخابات همکاری می‌کند شورای نگهبان است لذا جلسات متعددی در حوزه فعالیت، همکاری و تعامل برگزار شد و آقای امیری به عنوان نماینده وزارت کشور مسئول پیگیری امورات و تعاملات وزارت کشور و شورای نگهبان شد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه تمهیدات و زمینه‌های همکاری به خوبی پیش رفت افزود: یکی از حوزه‌هایی که به تعامل وزارت کشور و شورای نگهبان در امر انتخابات نیاز داشت مسئله انتخابات الکترونیک بود که این مدل از انتخابات 25 مرحله دارد که ما در کشورمان 23 مرحله آن را پیش از این انجام داده بودیم اما در انتخابات پیش رو به دنبال اجرایی کردن دو بخش دیگر آن بودیم.

وی افزود: مقرر شد در 9 استان انتخابات به شکل الکترونیک برگزار شود و کمیته مشترک فنی تعیین شده کارها را پیش برد، مناقصه برگزار شد و شرکتی که در این زمینه باید با وزارت کشور همکاری می‌کرد مشخص و سخت‌افزار تعیین شد.

وزیر کشور در همین زمینه گفت: در حوزه نرم‌افزار نیز نظرات متعددی را شورای نگهبان داشت که علیرغم همه تلاش‌های ما و کارشناسانمان در وزارت کشور توفیق جلب نظر شورای نگهبان برای ما میسر شد و نتوانستیم حتی در بخشی از شهرها و استان‌ها حدود 20 درصد کار را به شکل الکترونیکی انجام دهیم و در این زمینه هم توافقی صورت نگرفت.

رحمانی فضلی با اشاره به دیدار خود با مقام معظم رهبری و سوال از ایشان درباره وظیفه و خواسته ایشان از وزارت کشور در امر انتخابات، گفت: رهبری در این دیدار تاکید داشتند که خواسته بنده برگزاری انتخاباتی سالم و قانونی است و این انتظار را از شورای نگهبان داریم لذا بنده تلاش کردم از اولین روند تا پایان انتخابات را بر اساس انتظاری که رهبری از وزارت کشور دارد انجام دهیم و به پایان رسانیم.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مرحله ثبت‌نام کاندیداهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، یادآور شد: در این مرحله جمعیتی که برای ثبت‌نام به میدان آمده بود و تعداد آن برای ما غیرقابل پیش‌بینی نبود. با توجه به جمعیت فراوانی که برای ثبت‌نام در انتخابات به میدان آمد تعابیر مثبت و منفی در فضای کشور مطرح شد که برداشت وزارت کشور از این مسئله مثبت بود اینکه داوطلبان و کاندیداها شرایط را به گونه‌ای دیدند که 12 هزار نفر احساس کردند می‌توانند در انتخابات ثبت‌نام کنند.

وزیر کشور همچنین در خصوص اشکالی که در این میان وجود داشت گفت: اما اشکالی که در این میان وجود داشت این بود که زحمت دوستان ما در وزارت کشور زیاد شد. به شکلی که گاها تا نیمه شب مشغول پیگیری فرآیندها و مسائل ثبت‌نام‌ها بودند.

رحمانی فضلی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از فرآیندهایی که در انتخابات مورد چالش و اشکال وزارت کشور و شورای نگهبان بود تشکیل هیئت‌های اجرایی بود گفت: ما باید 1063 هیئت اجرایی تشکیل می‌دادیم.با توجه به سوابقی که در تشکیل این هیئت‌ها وجود داشت و موارد اختلافی شورای نگهبان و وزارت کشور در این زمینه،  سعی کردیم کار در این بخش به خوبی پیش رود.

وی ادامه داد: مشکلاتی که بعضا در این مرحله در گذشته ایجاد می‌شد به سطح ملی نیز می‌رسید که وزارت کشور این مرحله را نیز به خوبی پش سرگذاشت و این مرحله نیز بدون هیچ اختلافی سپری شد و هیئت‌های اجرایی تشکیل شدند.

وزیر کشور افزود: همه این فرآیندها طبق قانون انجام شد و شورای نگهبان به عنوان ناظر بر اجرای قانون حضور داشت. از مرحله رنگ استامپ گرفته تا مدل و جنس صندوق‌های رای از سوی شورای نگهبان تایید شد به شکلی که پس از رفت و آمدهای فراوانی در خصوص میزان شفافیت صندوق‌های رای که شورای نگهبان به دلیل اینکه آرا محرمانه است با خیلی شفافیت بودن صندوق‌های رای مخالف بود، در نهایت به این نتیجه رسیدیم که صندوق‌های رای به قدری شفاف باشد که آرا خوانده نشود و امنیت آنها نیز تامین شود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه تلاش کردیم همه مراحل را با تفاهم، تعامل و همراهی با شورای نگهبان پشت سر بگذاریم به مسئله تایید صلاحیت‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از ایرادهایی که بعضا در این بخش به وزارت کشور وارد می‌شد و رسانه‌ها نیز به آن دامن می‌زدند این بود که وزارت کشور عمدتا تعداد زیادی را تایید صلاحیت کرده است تا بار شورای نگهبان را زیاد کند، بنده قسم حضرت عباس (ع) می‌خورم که اینگونه نبود. ما با قانون خودمان تایید صلاحیت می‌کنیم و شورای نگهبان نیز با قانونی که وظیفه آن را مشخص کرده است تایید صلاحیت‌ها را صورت می‌دهد.

وی در همین زمینه گفت: قانون اجرا می‌گوید 4 مرجع باید صلاحیت افراد را تایید کنند. دستگاه‌های استعلام‌شونده حدود 10 هزار نفر فاقد سابقه را به ما اعلام کرد و این یعنی تایید صلاحیت و ما به عنوان وزارت کشور نمی‌توانیم عدم احراز چنین فردی را اعلام کنیم و نه حق استصواب داریم و نه قدرت تحقیقات. البته ساختاری در وزارت کشور برای این مسئله تعبیه نشده است هر چند در قانون به ما اجازه تحقیقات محلی داده شده است اما این مسئله در 7 روز امکانپذیر نبود.

وزیر کشور ادامه داد: از بین 2 هزار نفری که مشخص شد حدود 300 نفر انصراف دادند و حدود 800 نفر مدارک و مستنداتی داشتند که تایید نمی‌شد و در نهایت 83 درصد تایید شدند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه برخی می‌گویند که نهضت ثبت‌نام شروع کردند تا شورای نگهبان را مشغول کنند، گفت: برخی از دوستان در جناح‌های مختلف می‌گفتند نهضت ثبت‌نام ایجاد کردند تا شورای نگهبان مشغول شود و انتخابات و فضا به شکل دیگری شود اما ما بر اساس آمار و ارقام گفتیم که ثبت‌نام جناح مقابل بیشتر است لذا روند تایید صلاحیت‌ها تاکنون طی شده و برای مجلس نیز در حال پایان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما هیچ راهی، هیچ کاری و هیچ اقدامی که یا در چارچوب قانون و مقررات باشد یا در چارچوب روابط و مناسبات یا در چارچوب رفاقت‌های ما و شورای نگهبان باشد را دریغ نکردیم، خاطر نشان کرد: شخصیت‌های مختلفی مانند رئیس جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه در مرحله تایید صلاحیت‌ها فعال وارد شدند و همه کسانی که می‌توانستند کاری کنند تا مسیر و روند تایید صلاحیت‌ها طوری طی شود که حداقل رقابت‌ها شکل گیرد و افرادی که واقعا صلاحیت دارند و حقی از آنها ضایع نشود به میدان بیایند.

وزیر کشور ادامه داد: بنده جلسات متعددی را در شورای نگهبان داشتم و جلسات مختلفی را با آیت‌الله جنتی برگزار کردم. دفتر مقام معظم رهبری در این مرحله با توصیه و ارجاعات متعددی که به شورای نگهبان دادند به نظر بنده بیشترین فعالیت را داشتند. 5 جلسه حداقل آنجا رفتم و حتی افرادی را فرستادند که توصیه‌های ما در این مرحله دیده شود و نگاه ما در این بخش لحاظ شود.

رحمانی فضلی افزود: بنده در این مرحله تحلیل داشتم که ضرورت باشکوه شدن و رقابتی شدن انتخابات در شرایط کنونی چه آثار مثبتی برای کشور می‌تواند داشته باشد که در نتیجه در روند تایید صلاحیت‌ها نیز روندی رخ دهد که بینی و بین‌الله برای کاری که انجام می‌دهیم حجت داشته باشیم که در نهایت از منظر شورای نگهبان 1500 و 1600 نفر تایید شدند که بخشی به همین دلایل بود. بویژه در مناطق مرزی ما که با شرایط خاص کار ویژه‌ای انجام شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: از نظر ما امکان رقابت در همه حوزه‌ها وجود دارد اما اینکه رقابت‌ها هم‌سطح و هم‌وزن هستند خیر برابر نیستند و گروه‌های مختلف باید رقابت و تلاش کنند تا این رقابت‌ها به شکل سالم و مناسبی انجام شود.

وزیر کشور افزود: تعیین کننده نتیجه میزان و نوع رقابت افراد به تنهایی نیست چیزی که مهم است گفتمان غالب و فضای غالب در رقابت‌هاست. مردم در انتخاباتی که تاکنون پشت سرگذاشته‌ایم همیشه تعیین‌کننده بوده‌اند و کسانی آمده‌اند که خواست عمومی مردم بودند و در جهت اهداف آنها حرکت کردند.

رحمانی فضلی گفت: تا آخرین روز اعلام نتایج مجلس بنده موارد متعددی را حتی تلفنی پیگیری می‌کنم و تنها اعتقاد دارم حقی از کسی ضایع نشود، اصرار می‌کنم نه به معنای فشار بلکه به این معنا که حجت داشته باشم تا دینی بر گردن ما نباشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در ایام تبلیغات مجلس خبرگان رهبری هستیم و نقش رسانه‌ها در این زمینه بسیار مهم است گفت: رسانه‌ها، احزاب و گروه‌های مختلف در طلیعه ورود به انتخابات که 2،3 ماه قبل آغاز شد تاکنون به خوبی نقش ایفا کردند. خانه احزاب به لطف دوستانمان در وزارت کشور تشکیل شد.

وزیر کشور افزود: خانه احزاب یاور وزارت کشور در خیلی از مسائل است و به انسجام و وحدت کمک می‌کند. ما جلسات متعددی با خانه احزاب داشتیم که در زمینه انسجام و وحدت بسیار موثر و تعیین‌کننده بود.

رحمانی فضلی با اشاره به فضای رسانه‌ها در ایام تبلیغات گفت: برخی رسانه‌ها جبهه دیو و دلبر ایجاد می‌کنند. ما معتقدیم هر کسی با این دقتی که در شورای نگهبان وجود دارد توانسته است مراحل تایید صلاحیت‌ها را پشت سر بگذارد و تایید شده است کاندیداست و حق نداریم تقسیم‌بندی بد و خوب داشته باشیم و بگوییم اینها دنبال نفوذ و تسخیرند.

وی در همین زمینه افزود: اینها علائم بدی از نظر مسائل اجتماعی هستند که منجر به ایجاد تضاد، تهدید، تردید و شک در جامعه می‌شوند اینها آفات انسجام و وحدت هستند.

وزیر کشور خطاب به دست‌اندرکاران رسانه‌ها گفت: ما از رسانه‌ها انتظار داریم در یک فضای کارشناسانه، عادلانه و منصفانه، آرا، نظرات و افکار گروه‌های مختلف را در اختیار مردم قرار دهند تا مردم تصمیم‌ بگیرند زیرا کسی که از بررسی‌های شورای نگهبان بیرون آمده است کاندیدا است و حق فعالیت‌های انتخاباتی دارد.

رحمانی فضلی افزود: تخریب‌افکنی، تهدید و تهمت، مواردی است که با اخلاق رسانه‌ای سازگار نیست البته بنده نمی‌گویم رسانه‌ها خود این مسائل را مطرح می‌کنند اما برخی نظرات، داوری‌ها و تحلیل‌هایی را منعکس می‌کنند که این مسائل را به دنبال دارد و مختصر خراشی را بر چهره ملیح رسانه‌ها وارد می‌کند و آنها را خدشه‌دار می‌سازد.

وی گفت: انتظار داریم رسانه‌ها از این نوع شیوه‌ها دوری کنند زیرا ما حصن حصینی برای عزت و ابروی مردم هستیم و نباید کاری کنیم مردم به دلیل ترس از آبروی خود در این فضاها مشارکت نکنند.

وزیر کشور همچنین خطاب به مسئولان رسانه‌ها گفت: در این مرحله کمک کنید تا انتخابات را قانونی برگزار کنیم هر جا خلاف قانونی انجام شد حتی اگر از سوی وزارت کشور بود به ما اعلام کنید. عملکرد دستگاه‌های مختلف را رصد کنید و مواردی را که قانون رعایت نمی‌شود به ما منعکس کنید شما باید آگاهی‌بخش باشید زیرا مجلس محلی است که در آن افراد فهیم، فخیم، عاقل، دلسوز و متخصص حضور یابند.

وی با اشاره به شکوه انتخاباتی، خاطر نشان کرد: انتخابات خبرگان و مجلس هر کدام حساسیت‌های خود را دارند اما باید کمک کنیم تا فضای انتخابات، پرشور، باشکوه و پرنشاط باشد.

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به شرایط کشور گفت: بعد از دولت تدبیر و امید زحمات زیادی کشیده شد و اولویت‌ها مهم کشور که تنش‌زدایی، تهدیدزدایی و شرزدایی بود در پیش گرفته شد. هیچ آدم عاقلی نیست که دنبال دفع شر، دفع تهدید و دفع خطر نباشد لذا نظام تصمیم گرفت دفع شر انجام دهد و در موضوع برجام آخرین دغدغه و نگرانی رهبری در بیانیه‌ای که دیدیم اعلام شد اینکه هیئت نظارتی مشخص کردند که مسیر را ادامه دهد.

وزیر کشور افزود: این گام بزرگی بود که برداشته شد نباید فکر کنید مذاکرات برد و باخت است. مذاکراتی که انجام شد برد برد بود و ما چیزی که دادیم و چیزی که گرفتیم با نظر نظام بود. طبق نظرسنجی‌ها نیز مردم از این مسئله رضایت دارند لذا نباید فضا را آشفته کنیم.

وی در همین زمینه گفت: اگر در ایام مذاکرات 2 تا راهپیمایی بزرگ اعتراضی و یا خدایی نکرده 5 انفجار رخ می‌داد قطعا ما به این نتیجه‌ای که در حال حاضر دست یافتیم نمی‌رسیدیم. زیرا امنیت داخلی بسیار مهم است و باید برای آن وقت گذاشت و وحدت داشت تا امنیت بالا و تاثیرگذاری کشور در منطقه بیشتر شود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه مسئله بعدی و اولویت بعدی دولت اقتصاد است گفت: برخی تحلیل‌ها به گونه‌ای است که یک شبه یا یک ساله باید معجزه‌ای رخ دهد و شق‌القمری شود تا مشکلات حل شود. حتما بسترهای لازم و هماهنگی‌های لازم در سطح نظام باید رخ دهد. باید انتقاد کرد اما باید در بین مردم نیز امید و نشاط ایجاد کرد و بدون مشارکت مردم اقتصاد به نتیجه نخواهد رسید.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به امنیت کشور گفت: کشور از نظر امنیت در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد اما این به معنای نبودن تهدید نیست بلکه به معنی کنترل، رصد و پیگیری است که در این زمینه مردم نقش مهمی دارند.

رحمانی فضلی گفت: در زمینه انسجام و وحدت ملی نیز شرایط مطلوبی داریم و سران کشور در این خصوص با یکدیگر متحد هستند و انسجام دارند.

وی افزود: در مسائل منطقه‌ای نیز می‌بینیم شرایط بسیار پیچیده است. عربستان علنی علیه ایران اعلام موضع می‌کند، موضوع از دو گروه فرقه‌ای و تکفیری فراتر است. اینها عقبه‌های سیاسی و ژئوپولوتیکی دارند که منافع کشورهای مختلف در حوزه‌های مختلف در این زمینه به هم تنیده شده و هر چه جلوتر می‌رویم پیچیده‌تر می‌شود. امروز در شرایط حساسی هستیم که اگر وحدت، انسجام و امنیت را داشته باشیم می‌توانیم مسیر را به خوبی ادامه دهیم.

وزیر کشور افزود: حضور در انتخابات نیز مهم است و رسانه‌ها باید در کنار ما ناظر و کمک کننده به این مسئله باشند.

وی خاطر نشان کرد: این هفته، هفته پرتحرک و پرهیجانی را پشت‌سر خواهیم گذاشت. دوستان نگران امنیت نباشند مسئولان امنیتی کاملا مسلط بر کار هستند لذا با نگاه باز و سعه صدر به فعالیت‌ها و رقابت‌های انتخاباتی که در چارچوب قانون برگزار می‌شود بنگرند.

رحمانی فضلی افزود: به همه استانداری‌ها دستور داده‌ایم که با هیچ گروه، هیچ  شخصی در اجتماعات برخورد نکنند و امنیت آنها را مسئولان امنیتی برقرار می‌کنند و وزارت کشور هر کمکی را که لازم باشد برای پرشور برگزار شدن رقابت‌های انتخابات انجام می‌دهند.

وزیر کشور در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه بعد از انتخابات حتما باید قانون انتخابات را تغییر دهیم گفت: این مسئله مهمی است که می‌تواند به مسائل مختلفی چون تعداد شرکت کنندگان در ثبت‌نام‌ها، مرجع تحقیقات و مسائلی به این مهمی را مشخص کند. هیچ کس نمی‌گوید نامحرمان به مجلس بروند اما باید قانونگذاری درست و مناسبی انجام دهیم و احزاب باید در انتخابات نقش پررنگ‌تری داشته باشند.

وی گفت: ما ایرادات قانون انتخابات را احصاء کردیم که بلافاصله بعد از انتخابات مجلس دهم باید این موضوع را پیگیری کند.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نامه‌های شکایت زیادی به من می‌رسد که گفته می‌شود برای انتخابات پول خرج می‌شود پول‌های کثیف وارد شده است که من می‌گویم ما یک سال پیش گفتیم شما گفتید لایحه بیاورید که ما لایحه را تنظیم کردیم اما در دستور کار قرار نگرفت و در نهایت به آینده سپرده شد.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
برخورد با موسساتی که نرخ جدید سپرده را رعایت نکنند