سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تاکید رحمانی فضلی بر تقویت همکاری‌های ایران و هلند در زمینه مبارزه با مواد مخدر


به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشیه پنجاه و نهمین اجلاس مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در شهر وین اتریش با مارتین فان‌رین، وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند دیدار و بر تقویت همکاری‌های ایران و هلند در زمینه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
در این نشست موضوعات زیر از سوی طرفین مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت؛
اهم موارد مطروحه از سوی رحمانی‌فضلی به شرح زیر است:
١- تشریح اخرین راهبردها و برنامه های مبارزه با مواد مخدر کشورمان.
٢- اشاره به برنامه‌های نوین و گسترده ایران، در خصوص درمان معتادان و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد.
٣- اشاره به هزینه‌های هنگفت مادی و معنوی که جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با مواد مخدر و بالاخص ممانعت از انتقال مواد مخدر با منشأ تولید در افغانستان، به مقصد کشورهای اروپایی واقع در مسیر موسوم به  بالکان متحمل می‌شود.
٤- گلایه از عدم حمایت و پشتیبانی حداقلی کشورهای غربی و بویژه اروپایی، از برنامه‌های داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر از مسیر بالکان به اروپا، همچون تأمین تجهیزات کشف و شناسایی مواد و حتی تبادل اطلاعات مربوط به فعالیت‌های قاچاقچیان مواد مخدر و رابطین آنان، به بهانه‌های واهی و غیر قابل قبولی چون تحریم‌های ظالمانه.
٥- تاکید بر این نکته مهم که چنانچه کشورهای اروپایی در قبال معضل جهانی مواد مخدر نیز، همان مواضع چندگانه و مشابهی که در قبال مبارزه با تروریسم اتخاذ کردند را در پیش بگیرند و در رویکرد خود تجدید نظر نکنند، به همان نحوی که اکنون با برخی از آثار و تبعات ناشی از توسعه ناامنی‌ها و همچنین موج مهاجرت پناهندگان کشورهای درگیر در جنگ مواجه هستند، در آینده نه چندان دور نیز، بدلیل شیوع و تنوع انواع مواد مخدر و روانگردان‌ها، گسترش دامنه  و سازمان‌یافتگی فعالیت قاچاقچیان و همکاری آنان با گروه‌های تروریستی، کشورهای اروپایی نیز با گسترش شیوع اعتیاد و فعالیت‌های بیش از پیش قاچاقچیان در ان قاره مواجه خواهند شد.
٦- اشاره به این نکته که بازار پرسود مصرف مواد در اروپا و در نتیجه طمع و انگیزه قاچاقچیان فعال در کشورهای واقع در مسیر بالکان، موجب شده است تا ایران بدلیل قرار گرفتن در ابتدای مسیر ترانزیت ٣١ کشور موسوم به مسیر بالکان ( از افغانستان به عنوان کشور تولید کننده و مبدأ، تا کشورهای غرب اروپا بعنوان بازار نهائی مصرف)، هزینه‌های بی‌حد و حصر و غیر قابل تصور مادی و معنوی را متحمل شود.
٧- تاکید بر این نکته که مبارزه با پدیده پیچیده‌ای چون مواد مخدر و حصول توفیق در این راستا، مستلزم همکاری صادقانه، عملی و جدی تمامی کشورهای جهان، به منظور مبارزه همه‌جانبه و فراگیر با این معضل جهانی است.
٨- اشاره به إعلام امادگی کشورمان به منظور طراحی و برگزاری اجلاس مقامات عالیرتبه مبارزه با مواد مخدر کشور‌های واقع در مسیر بالکان، با هدف اجرای دو طرح مهم بین‌المللی حمل تحت نظارت ( کنترل دلیوری) و مبارزه با پولشویی، با هدف شناسایی سران و شبکه های بین‌المللی قاچاق و ترانزیت مواد مخدر و ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی قاچاق در این مسیر که بالغ بر (٢٨) میلیارد دلار است.
٩- ارائه پیشنهاد طراحی برنامه‌های منظمی در راستای گسترش روابط و فعالیت‌های دوجانبه ( ایران- هلند) در زمینه مبارزه با مواد مخدر و انواع روان‌گردان‌ها، از طریق تهیه و امضای اسناد همکاری.
١٠- اشاره به اهمیت مقابله با پولشویی، با هدف ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی و شاهرگ حیاتی قاچاقچیان مواد مخدر و عدم همکاری کشورهای غربی و اروپایی در این خصوص ، برای امکان ردیابی پول‌های کثیف ناشی از فعالیت‌های مجرمانه و در نتیجه زمینگیر کردن آنان.
نکات مهم مطروحه از سوی وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند نیز به شرح زیر است:
١- تقدیر از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر.
٢- اشاره به اهتمام هلند جهت اجرای تعهدات خود برای کمک و تأمین مالی اجرای برنامه‌های مصوب UNODC در ایران، در قالب تفاهمات سال‌های  ٢٠١٩- ٢٠١٥.
٣- اشاره به اینکه ،در اتحادیه اروپا، موضع متوازنی برای برخورد و مقابله سخت در قبال بروز جرائم مربوط به مبارزه با مواد مخدر و تأمین کننده منابع مالی گروه‌‎های تروریستی و تأمین و ارائه خدمات درمانی و کاهش اسیب برای معتادان وجود دارد.
٣- تاکید بر انجام رایزنی با اتحادیه اروپا ، به منظور افزایش و توسعه همکاری‌ها و تحکیم بخشیدن به روابط ایران با اتحادیه مذکور.
ملاحظه: هلند در شش ماهه اول سال ٢٠١٦ ، ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد.
٤- درخواست از جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجربیات موفق مربوط به درمان معتادان و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد.
٥- تاکید بر ضرورت تبیین و ترسیم مسیر همکاری‌های دو جانبه ایران و هلند در زمینه مبارزه با مواد مخدر، از طریق امضا و مبادله اسناد همکاری مرتبط.
 انتهای پیام/

لینک کوتاه به این خبر http://fna.ir/PY1DOO

این خبر را به اشتراک بگذارید


ویدیو مرتبط :
گزارش الجزیره از مبارزه ایران با ترانزیت مواد مخدر