علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



آيا طلا به بدن انسان آسيب مي رساند؟


بيگ بنگ/ طلا تنها يک فلز گران قيمت و زرد رنگ نيست. در طول ساليان گذشته اين ماده توسط پزشکان براي درمان روماتيسم مَفصلي، آسم و بيماري هاي مختلف ديگر استفاده شده است. اما استفاده ي درماني از طلا همواره به علت سَمي بودن اين فلز براي بدن با محدوديت همراه بوده و اخيرا، داروهاي کم خطرتر و با کارآيي بهتري جانشين آن شده اند.
با توجه به تحقيقات منتشر شده در مجله Metallomics مربوط به جولاي ۲۰۱۱، تحولي در رابطه با نحوه ي استفاده از طلا در حال شکل گيري است، چون که تحقيقات و بررسي هاي جديد نشان دهنده پتانسيل هاي درماني اين فلز، به خصوص در رابطه با بيماري سرطان است.

مکانيزم و روش عملکرد

دانشمندان جهت پيدا کردن بيماراني که در معرض خطر افزايش يافته در رابطه با عوارض جانبي مصرف طلا قرار دارند، مجبور به بررسي نحوه ي عملکرد اين ماده در داخل محيط سلول هاي بدن شده اند. از يک سو اين فلز مي تواند باعث تقويت سيستم ايمني بدن که بسيار فعال است، شود. اما از سوي ديگر، توانايي ايجاد يک پاسخ و روند آلرژيک را هم دارا مي باشد(آلرژي پاسخ نامناسب و زياد از حد سيستم ايمني به يک محرک است). در نسخه دسامبر ۲۰۰۸ مجله ايمني شناسي به اين نکته اشاره شده که اين دو روش فعاليت مخالف هم، با يکديگر همپوشاني داشته، در حالي که طلاي سفيد يک سري از سلول هاي ايمني مربوط به روند التهاب را سرکوب مي کند، اما همزمان عامل تحريک يک سري از سلول هاي ايمني ديگر مي شود.

آلرژي

يکي از شايع ترين عوارض جانبي استفاده ي درماني از طلا، واکنش هاي آلرژيک است. اين فلز از طريق اتصال به پروتئين هاي خاصي در سلول هاي ايمني بدن و جلوگيري از ساخت مواد شيميايي التهابي، بيماري هايي مانند التهاب مفصل را بهبود مي بخشد. اما اين روند اتصال باعت ايجاد تغيير شکل پروتئينها شده و در ادامه سيستم ايمني بدن اين پروتئين هاي با اشکال سه بعدي جديد را بيگانه شناسايي مي کند و همين روند موجب افزايش ِ واکنش آلرژيک مي شود. در بعضي موارد شروع اين واکنش ِ آلرژيک حتي تا چند ماه بعد از شروع استفاده از طلا به تاخير مي افتد.

طلابروز علائم

مسموميت با طلا مي تواند در چندين اعضاي مختلف بدن تاتيرگذار باشد. استفاده از ترکيبات اين فلز که از راه دهان و خوراکي مصرف مي شوند، مي توانند موجب اسهال شود. آلرژي به طلا مي تواند با خارش، قرمزي سطح پوست و ضايعات پوستي آشکار شود. نارسايي مغز استخوان – که در طول دوره درماني با طلا شايع است – خود مي تواند سبب افت گلبول هاي قرمز و سفيد خوني، موجب کم خوني، اختلالات خونريزي دهنده و موجب عفونت هاي مختلف شود. در طول درمان همچنين بايستي کارکرد کليه و کبد تحت نظارت دقيق باشند، زيرا آسيب به اين ارگان ها نيز شايع است. هرگونه واکنش به مسموميت با طلا بايد با قطع درمان با اين فلز و انجام اقدامات لازم پزشکي براي رفع خطرات مسموميت پاسخ داده شود.

ملاحظات
سال هاي زيادي از طلا به عنوان يک داروي سرکوبگر ايمني استفاده شده است. با اينکه استفاده از اين ماده نسبت به گذشته محدودتر شده، اما فرمول ها و ترکيبات جديد اين فلز-به عنوان نانو ذرات طلا – براي استفاده درماني در بعضي بيماري ها مانند روماتيسم مفصلي و سرطان استفاده مي شود. اگر فردي به بيماري هاي کليوي يا کبدي مبتلا است، ديگر نبايد به اين ماده را به عنوان يک گزينه درماني انتخاب کند و بهترين منبع براي تعيين ريسک و ملاحظات استفاده درماني از طلا، پزشک معالج است.

با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد

https://telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
ربات صنعتی که به انسان آسیب نمی رساند