سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



افزایش ۹۲ درصدی هتک حیثیت و ۱۴۸ درصدی مزاحمت اینترنتی در ۸ ماهه امسال/ شناسایی ۴۷ هزار سایت مجرمانه و ۳ هزار سایت مستهجن


به گزارش خبنرگار انتظامی خبرگزاری فارس، سردار کمال هادیان‌فر در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه به آمار جرائم در 8 ماهه 94 پرداخت و اظهارداشت: 10 هزار و 176 فقره وقوع نسبت به سال 93 داشته‌ایم که 13.7 درصد رشد جرم را داشته‌ایم.

رئیس پلیس فتا تصریح کرد: 2 هزار و 140 فقره از پرونده‌ها کشف شده با متوسط 45 درصد از کمتر از 20 روز.

وی افزود: درصد کشف سال جاری 89.82 درصد بوده یعنی می‌توان گفت 90 درصد پرونده‌ها در سال 94 کشف شده است.

عالی‌ترین مقام پلیس فتا ادامه داد: 84 درصد متهمان در سال 94 مرد بوده و 16 درصد خانم که رشد یک درصدی در متهمان زن وجود دارد.

وی به افزایش ریالی پرونده‌های متشکله در این 8 ماهه اشاره و بیان داشت: 474 میلیارد و 530 میلیون و 650 هزار و 808 ریال ارزش ریالی پرونده‌ها بوده که از این میزان 60 درصد پول‌ها به مالباخته‌ها عودت داده شد.

وی افزود: بیشترین جرائم در 8 ماه مربوط به بخش‌های غیرمجازف هتک حیثیتف کلاهبرداری رایانه‌ای، مزاحمت اینترنتی و منتشر نمودن اعمال بر خلاف حقیقت است.

رئیس پلیس فتا تصریح کرد: در برداشت‌ها در 8 ماهه امسال 16 درصد کاهش داشته‌ایم اما در هتک حیثیت در وقوع جرم 93 درصد افزایش داشته‌ایم، در کلاهبرداری رایانه‌ای 60 درصد کاهش، مزاحمت اینترنتی 148 درصد افزایش و منتصب نمودن اعمال برخلاف حقیقت 72 درصد کاهش داشته‌ایم؛ این آمار نشان دهنده آن است که اقدامات پلیس و آگاهی بخشی به مردم در مسائل مادی مثبت بوده اما افزایش مزاحمت‌ها نشان دهنده آن است که نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

عالی‌ترین مقام پلیس فتا به پرونده‌های مربوط به پیام‌رسان‌های موبایلی، وایبر، تلگرام، واتس‌آپ و ... اشاره و تصریح کرد: در 8 ماهه امسال از 10 هزار و 176 فقره پرونده تشکیل شده 20 درصد پرونده‌ها مربوط به پیام رسان‌ها است و از این 20 درصد، 40 درصدش مربوط به تلگرام است.

سردار هادیان فر عوامل موثر در وقوع جرم در کشور ما را بی‌انگیزگی بزه‌دیدگان، پنهان کردن هویت، استفاده از وای‌فای‌های آزاد، افزایش کاربرها، ویژگی WEB2، پیچیدگی جرائم، مشکلات فرهنگی و اخلاقی کاربران و سطح آگاهی مردم عنوان کرد.

وی به روند انگیزشی مجرمان در حوزه جرائم سایبری پرداخت و گفت: 63 درصد پرونده‌ها با هدف کسب درامد مالی، 14 درصد موضوعات ضد اخلاقی، 13 درصد انتقامجویی و 10 درصد کنجکاوی و سرگرمی بوده است.

رئیس پلیس فتا گفت: متوسط سن مجرمان از 15 سال تا 32 سال است که متوسط سنی 23.5 دارند.

این مقام ارشد انتظامی به تولد روزانه بیش از 100 هزار سایت در دنیا اشاره و بیان داشت: پلیس فتا در اجرای طرح‌های خود بیش از 47 هزار و 882 سایت مجرمانه را در حوزه فساد و فحشا، فروش اقلام ممنوعه، مواد مخدر، قماربازی و شرط‌بندی، فروشگاه اینترنتی و پولشویی، پانجی‌آ، مقابله با هک، سوء استفاده از عنوان پلیس، سایت‌های غیر مجاز همسریابی، دوستیابی و کاریابی در 4 ساله فعالیت خود شناسایی و برخورد کرده است.

سردار هادیان‌فر تصریح کرد: در راستای شناسایی سایت‌ها، وبلاگ‌ها و ... که انتشاردهنده موارد مستهجن در پیام‌رسان‌های موبایلی و سایر شبکه‌های اجتماعی بوده‌اند به 1056 کانال، روبات و پروفایل متخلف شناسایی و برخورد شده‌اند.

عالی‌ترین مقام پلیس فتا تاکید کرد: تمام هشدارها با تذکرات پلیس فتا صرفاً از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا صورت گرفته و پلیس فتا در هیچ کانال و شبکه‌ای صفحه رسمی ندارد اما به طور کامل بر تمام کانال‌ها اشرافیت اطلاعاتی دارد؛ پلیس فتا به هیچکس پیامک نمی‌دهد و تمام هشدارها و اخبارش از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا است و سایت پلیس فتاست.

سردار هادیان فر در خصوص فروشگاه‌های اینترنتی اظهارداشت: با هماهنگی با وزارت صنعت و تجارت، بیش از 21 هزار فروشگاه اینترنتی تا این لحظه در پروسه دریافت نماد اعتماد قرار گرفته‌اند و 13 هزار و 952 فروشگاه هم‌اکنون دارای این نماد هستند؛ خریداران در هنگام خرید به نماد اعتماد فروشگاه‌های اینترنتی توجه کرده، بر روی آن کلیک کرده تا گواهی رسمی را مشاهده کنند؛ بعد از مشاهده گواهی رسمی اقدام به خرید اینترنتی نمایند.

وی به بحث اشرافیت پلیس فتا بر فیسبوک و اینستاگرام براساس قوانین موجود پرداخت و اظهارداشت: بیش از 70 درصد نیازمندی‌های پلیس فتا در حذف صفحات مجرمانه حاد مثل تروریستی، هرزه‌نگاری، صفحات جعلی، جعل اسناد و مدارک، صفحات منتسب به افراد معروف کشور و هنرمندان و همچنین صفحات مربوط به نیروهای مسلح به درخواست پلیس فتا از فیسبوک و اینستاگرام در سال جاری حذف شد.

وی به عملیات پان‌جی‌آ 4 اشاره و تصریح کرد: در سال 2014، 13 کشور بر علیه داروهای غیرمجاز این مشارکت را انجام دادند که از سوی سازمان اینترپل برای عملیات سال 2015 پلیس فتای ایران به عنوان سرگروه کشورهای خاورمیانه و غرب آسیا انتخاب شد.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

http://fna.ir/OTVCDL


ویدیو مرتبط :
افزایش 98 درصدی مزاحمت برای نوامیس