علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



از بین رفتن 75 درصد زیستگاه جهانی گونه های پلنگ


به گزارش ایرنا از گاردین، محققان با ابراز شگفتی از گستردگی دامنه كاهش زیست بوم این گربه سان، تصریح كردند كه این كاهش بطور خاص برای تعدادی از 9 زیر گونه پلنگ و در برخی مناطق جهان، بسیار بیشتر است.
«اندرو جاكوبسون» از موسسه انگلیسی «زولوجیكال سوسایتی آف لندن» -
Zoological Society of London - و نویسنده گزارش این مطالعه كه در مجله «پرج» - PeerJ - منتشر شد، هدف از این تحقیق را اطلاع رسانی درباره وضعیت نامساعد پلنگ ها اعلام كرد.
این بررسی نخستین تلاش شناخته شده برای تدوین و ترسیم یك نقشه جهانی و تاریخی درباره زیستگاه پلنگ ها است و براساس آن، این گربه سان در سال 1750 میلادی منطقه ای وسیع برابر با 35 میلیون كیلومتر مربع را در سراسر آفریقا، خاورمیانه و آسیا تحت سلطه خود داشت.
با این حال، با كاهش زیست بوم پلنگ ها در طول دو و نیم قرن گذشته و شكار آنها توسط انسان، صدای غرش این جانور در كل جهان فقط در هشت و نیم میلیون كیلومتر مربع شنیده می شود.
به گفته جاكوبسون، بیشترین آسیب وارد شده به گونه های پلنگ در آسیا بوده، بطوریكه 95 درصد زیستگاه ها در شش منطقه آسیا تقریبا از بین رفته است.
به نظر می رسد ارتباط روشنی میان توسعه اقتصادی آسیا و كاهش جمعیت گونه های پلنگ در این منطقه وجود دارد.
جاكوبسون یادآور شد: سیر صعودی توسعه اقتصادی جنوب شرق آسیا و چین از مدت ها قبل در جریان است و از سوی دیگر وسعت زیستگاه پلنگ در این منطقه از دهها سال قبل بطور جدی در حال كاهش است.
این نگرانی وجود دارد كه با رشد اقتصادی در آفریقا، این وضعیت در دهها سال آینده به این قاره نیز تسری یابد.
براساس این مطالعه، در آفریقا نیز كاهش جمعیت و زیستگاه گونه های پلنگ قابل توجه بوده است.
مقایسه نسبت های مناطق مختلف آفریقا نشان می دهد كه شمال، غرب و جنوب این قاره به ترتیب شاهد 99 درصد، 95 و 51 درصد از كل آسیب های وارد شده در آفریقا هستند.
پلنگ ها جانورانی به اصطلاح خلوت نشین و در عین حال سازگارپذیرند كه فعالیت شبانه دارند و طیف شكارهای آنها، بیشتر از سایر گونه ها است.
همچنین به نظر می رسد كه این شكارچیان بیش از سایر گربه سان ها قابلیت تطبیق با تغییرات محیط زیستی ناشی از فعالیت های انسانی را دارند.
برآورد دقیقی از جمعیت پلنگ ها وجود ندارد، اما گمان می رود كه بیش از یكصد هزار قلاده از آنها در آفریقا و شاید كمتر از 10 هزار قلاده در آسیا باشند.
به اعتقاد جاكوبسون، پلنگ بطور عام هنوز در زمره گونه های جانوری در حال خطر همچون ببر و فیل نیست، اما لازم است با اتخاذ و اجرای فعالانه تدابیر مقتضی، مانع از قرار گرفتن نام آن در فهرست مزبور شویم.
علمی ** 2017 ** 1071

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بارش برف در زیستگاه یوز پلنگ آسیایی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد