علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



سلول‌ها چگونه غذا را به انرژی تبدیل می‌کنند


سلول‌ها چگونه غذا را به انرژی تبدیل می‌کنندباشگاه خبرنگاران/ فرآیند تبدیل غذا به انرژی در سلولها بسیار مهم است تا جایی که اختلال در این عملکرد باعث بروز بیماری هایی خطرناک می شود.

دکتر حسن اکبری متخصص طب سنتی گفت: بدن ما از میلیاردها سلول تشکیل شده است که تمام اعمال آنها توسط انرژی انجام می‌شود و این انرژی از سوختن غذا به دست می‌آید. به طور مثال از سوختن یک مولکول گلوکز، شش مولکول دی اکسید کربن و شش مولکول آب خالص و مقداری انرژی بدست می‌آید. در داخل میتو کندری‌ها، از همین انرژی بدست آمده استفاده می‌شود و یون‌های هیدروژن از طریق دستگاه‌های انتقال دهنده الکترون به فضای بین غشایی میتوکندری رانده می‌شوند، سپس این یون‌ها از مجاری باریک ورودی دستگاه تولید کننده ATP با فشار وارد می‌شوند و در نتیجه پره‌های یک توربین پروتئینی را به سرعت به چرخش در می‌آورند.

وی افزود: به این ترتیب انرژی الکتریکی جریان یون‌های هیدروژن، به انرژی مکانیکی تبدیل می‌گردد و در مولکول های ATP به صورت باندهای فسفات ذخیره می‌گردد. بنابراین اگر تغذیه فرد همیشه از غذاهای با طبع سرد باشد یا فرد غذاهای با طبع سرد را دائماً با هم مخلوط نماید و استفاده کند، به تدریج سلول‌ها انرژی لازم برای انجام عملکردهای حیاتی خود را ندارند و علائم این اختلال عملکردی سلول‌ها در بدن به شکل بیماری نمایان می‌گردد.

دکتر اکبری اظهار داشت: مثلا اگر سلول‌های سیستم ایمنی به اختلال عملکردی دچار شوند، دیگر نمی توانند فرق بین خودی و بیگانه را تشخیص دهند و در نتیجه بر علیه برخی از پروتئین‌های بدن فرد فعال شده و پروتئین‌های خودی و به دنبال آنها سلول‌های خودی را از بین می‌برند. بطور مثال اختلالی که در بیماری ام اس می افتد و میلین روی رشته‌های عصبی توسط سیستم ایمنی خود بیمار نابود می‌شود.

وی در پایان با اشاره به درمان بیماری ام اس با درمان اختلال عملکردی سلول ها عنوان کرد: امروزه برای درمان بیماری ام اس در طب غربی اختلال عملکردی سلول‌های دچار نقص عملکردی را رفع نمی کنند و فقط با تجویز داروهای کنترل کننده و سرکوب کننده سیستم ایمنی به طور موقت آنها را فلج می‌کنند، درصورتی که باید با اصلاح تغذیه سلولی فرآیندهای شناخت خودی از غیر خودی را که در سلول‌های از بین رفته یا کاهش یافته را احیاء کرده، سپس با تقویت روند ترمیم آسیب‌های بافتی(چون سرمنشاء آسیب سلولها بسته شده است)، به تدریج علائم بیماری رفع شده و نشانه‌های بهبود آشکار می‌گردد به شرطی که آسیب‌ها غیر قابل بازگشت نشده باشند.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
تبدیل انرژی در موتور بخار و سلول خورشیدی