سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نشست تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی «خزر» در عشق‌آباد آغاز شد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشق‌آباد، چهل و سومین اجلاس گروه ویژه تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی خزر ساعتی پیش در محل ساختمان وزارت خارجه ترکمنستان در «عشق‌آباد» پایتخت این کشور با حضور معاونان وزرای خارجه 5 کشور ساحلی این دریا آغاز شد.

«ابراهیم رحیم‌پور» معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه و نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر در راس یک هیئت سیاسی کارشناسی  در این اجلاس 2 روزه حضور دارند.

چهل و سومین اجلاس گروه ویژه تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی خزر در روزهای 27 الی 29 ژانویه سال جاری میلادی ( 7تا 9) بهمن ماه 94 در سطح معاونان وزرای امور خارجه 5 کشور ساحلی دریای خزر در عشق‌آباد، بدون حضور خبرنگاران و پشت درهای بسته برگزار می‌شود.

براساس این گزارش، در این اجلاس قرار است مفاد پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

تعیین رژیم حقوقی جدید برای دریای خزر یکی از مهم‌ترین مسائل کشورهای حاشیه این دریا پس از فروپاشی شوروی است.

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر،  شیوه تعیین خطوط میانی این دریا، تنظیم نظام کشتیرانی و پژوهش های علمی در دریای خزر را شامل می شود.  درنشست مسکو  پیشرفت‌هایی در امر تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به دست آمد که در متن کنوانسیون ثبت شد.

اولین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در سال 2001 میلادی در عشق‏‌آباد، دومین اجلاس در اکتبر سال 2007 میلادی در تهران و سومین اجلاس نیز در 2010 میلادی در «باکو» پایتخت کشور آذربایجان و اجلاس چهارم سران خزر در سال 2014 میلادی در آستاراخان روسیه برگزار شد و قرار است اجلاس آتی در سال جاری در شهر «آستانه» قزاقستان برگزار شود.

از دیگر موارد بسیار مهم توافق، تصویب ممنوعیت حضور نیروهای نظامی کشورهای غیر ساحلی در دریای خزر می باشد و توضیح اینکه رویه مرسوم در دنیا برای دریای سرزمینی یا منطقه حاکمیت ملی، 12 مایل است و  دریای خزر با 15 مایل، تنها دریایی است که 3 مایل بیشتر از پهنه‌های آبی دیگر، منطقه حاکمیت ملی خواهد داشت.

دریای خَزَر، دریای مازَندَران  و یا دریای کاسپیَن، پهنه‌ای آبی است که از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به روسیه و جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوری‌های ترکمنستان و قزاقستان محدود می‌شود.

از زمان فروپاشی اتحاد شوروی در سال 1991، دریای خزر به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز اهمیت استراتژیک ویژه ای یافته است.

کنوانسیون رژیم حقوقی سند کلان و چارچوبی است که وضعیت کلی دریا و حقوق و تکالیف کشورها را ترسیم می‌کند.

دریای خزر دارای یک هزار و 200 کیلومتر طول و بین 220 تا 550 کیلومتر پهنا و 6 هزار و 500 کیلومتر محیط است که از این مقدار 657 کیلومتر ساحل متعلق به ایران است.

از این وسعت کرانه­ ای 1900 کیلومتر به قزاقستان،820 کیلومتر به آذربایجان و 3220 کیلومتر باقیمانده به روسیه و ترکمنستان تعلق دارد.

رژیم حقوقی دریای خزر بیش از 23 سال است که میان 5 کشور ساحلی دریا خزر در حال بررسی است و مشکلات این پرونده با سابقه 23 سال تاکنون هم  برطرف نشده است.

انتهای پیام/ح

http://fna.ir/XPN48A


ویدیو مرتبط :
پایان نامه با موضوع:تحلیل حقوقی کنوانسیون CIS..