سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اگر مستمری مددجویان کمیته امداد به نسبت تورم رشد نکند تعداد آنها رشد می‌کند


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی‌محمد ذوالفقاری در نشست خبری امروز خود اظهار داشت: براساس اساسنامه جدید کمیته امداد در دوره مدیریتی آقای فتاح چندین رویکرد جدید اتخاذ شده است که شامل دخالت مردم در فرآیند خدمت‌رسانی، ارائه خدمات پایه و بیمه‌ای، آموزش برای خانواده‌های تحت پوشش و اشتغال است.

وی ادامه داد: در خصوص دخالت مردم در فرآیند خدمت‌رسانی نمونه آن راه‌اندازی مراکز نیکوکاری در سطح محلات است که بتوان نیاز فقرا را در سطح محله خود توسط افراد متمکن برطرف کنیم. در خصوص ارائه خدمات پایه‌ای رویکرد جدید ما سرعت خدمت‌رسانی در حوزه مسکن است که از طریق وام بهسازی روستا، آورده مددجو، کمک کمیته امداد و آورده خیرین حل می‌شود.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد همچنین گفت: در خصوص خدمات بیمه‌ای و درمانی نیز دو بیمارستان بازرگانان تهران و علامه کرمی اهواز مخصوص کمیته امداد است که به دنبال این هستیم 100 درصد بیماران این بیمارستان از مددجویان کمیته امداد باشند و فرانشیز بیماران از محل منابع امدادی تأمین شود. همچنین در این دو بیمارستان پژوهش درمانی با هدف کشف فراوانی مشکلات درمانی مددجویان درحال انجام است و به دنبال این هستیم که هیچ مددجویی بدون کارت درمان نباشد.

ذوالفقاری افزود: تلاش می‌کنیم در حوزه آموزش برای خانواده‌ها هیچ فرزند یتیمی از شکوفایی استعداد بازنماند و همه فرزندان مددجو سر کلاس درس بنشینند. در حوزه اشتغال نیز معتقدیم بخشی از مددجویان توانایی دارند ولی سرمایه کافی و مهارت ندارند و با اصول بازاریابی آشنا نیستند و تلاش ما در این سه حوزه است. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر فقر مانند گذشته پدیده‌ای تک بعدی نیست و با مسائل اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، بیماری و مسائل اقتصادی از جمله تحریم‌ها و تعطیلی کارخانجات در ارتباط است. یارانه نقدی حتی اگر به رقم واقعی نیز برسد از بین برنده فقر نیست و ما در کمیته امداد به بحث یارانه و خدمات مددکاری همزمان نیاز داریم و معتقدیم امروز باید یارانه متناسب با نیاز مددجو هزینه شود.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد همچنین گفت: مسئله دیگر که در کمیته امداد با آن مواجهیم تأخیر در ازدواج دختران روستایی و افزایش تعداد آن‌هاست. از طرف دیگر تعداد زنان سرپرست خانوار زیر 50 سال که شرایط ازدواج مجدد را دارند نیز قابل توجه است. ما معتقدیم در بحث همسریابی کمک شود و امیدواریم خیریه‌های تخصصی و معتمدین برای این امر بسیج شوند.

ذوالفقاری با بیان اینکه مددجوی تحت پوشش کمیته امداد مشکل مدیریت اقتصادی دارد، افزود: در حال حاضر مددجویان بیشتر از درآمد آنهاست در صورتی که باید توازن بین منابع و هزینه خانواده‌های تحت پوشش وجود داشته باشد. اگر مستمری مددجویان کمیته امداد به نسبت تورم رشد نکند تعداد آنها رشد خواهد کرد.

وی در پایان گفت: توقع کمیته امداد از مجلس شورای اسلامی این است که در هر بسته مصوب این نهاد قانونگذاری فقرا به صورت ویژه‌ای دیده شوند.

در ادامه این نشست داوود عمادی رئیس اداره کل مناطق محروم کمیته امداد نیز گفت: یک میلیون و800 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد بیمه حوادث دارند و تاکنون سه هزار و 519 پرونده در این خصوص تشکیل شده که دو هزار مورد آن جبران خسارت شده و بقیه در دست اقدام است. مبلغ خسارت دریافتی دو هزار پرونده نزدیک به 4 میلیارد تومان است و این درصورتی است که هر خانواده با سرانه سه هزار تومان تحت پوشش بیمه حوادث قرار گرفتند. 

وی با اشاره به توجه ویژه کمیته امداد محل زندگی مددجویان افزود: دو هزار و 400 دهستان در نقشه جغرافیایی فقر کشور در سطوح مختلف فقر هستند که شامل ضرایب گوناگون محرومیت می‌شوند. ما در سال 90 اطلاعات نیازسنجی خانواده‌های محروم در مناطق روستایی را جمع آوری کردیم به صورتی که در حال حاضر جزئیات کمبودهای خانواده‌ها در این مناطق را می‌دانیم.

در پایان این نشست کاظم شیدایی معاون اداره کل خدمات مددکاری کمیته امداد نیز گفت: تعداد دو هزار و 300 مددکار در کل کشور به خانواده‌های تحت پوشش خدمات ارائه می‌کنند و وظایف آنها تعریف شده و در حوزه پذیرش، شناسایی و ارجاع به واحدهای تخصصی است.

وی ادامه داد: سالانه بین یک میلیون و 800 هزار تا دو میلیون متقاضی در خواست‌های متعددی از کمیته امداد دارند و حائزین شرایط پس از بررسی تحت پوشش قرار می‌گیرند که دلایل آن عبارتند از فوت سرپرست خانواده، متارکه، اعتیاد، از کارافتادگی یا مفقود شدن سرپرست خانواده است.

معاون اداره کل خدمات مددکاری کمیته امداد تصریح کرد: اخیراً حدود 20 جزوه در خصوص آسیب‌های اجتماعی خانواده کمیته امداد تهیه شده که در قالب 120 بسته خدمت حمایتی با این آسیب‌ها مقابله خواهیم کرد. ضمن اینکه کمیته امداد در این زمینه حمایت از خانواده را مدنظر دارد نه فرد آسیب‌ دیده.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
نمایشگاه کتاب و دستاوردهای مددجویان کمیته امداد