سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مشاورعالی صندوق نوآوری: اقتصاد کشور با خام فروشی منابع شکوفا نمی شود


به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین صادقی روز چهارشنبه درجمع روسا و برخی اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی شهرستان گنبدکاووس، اظهار داشت: امروز بسیاری از کشورهای توسعه یافته با استفاده از دانش و فناوری، ارزش افزوده بسیار زیادی از منابع و محصولات خام کسب می کنند.
وی، تولید ثروت و قدرت، ایجاد اشتغال برای جوانان بویژه دانش آموختگان دانشگاهی و رفاه عمومی برای جامعه را در گرو گذار از اقتصاد سنتی کشور به اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: با دانش، فناوری و تکنولوژی می توان محصولاتی با کیفیت بالا، زمان و هزینه کم تولید کرد و تا صد برابر بیشتر از قیمت خام آن به فروش رساند.
دکتر صادقی با ذکر مثالی از درآمدهای برخی شرکت های حوزه فناوری و آی تی اضافه کرد: کل درآمد کشور از محل فروش نفت خام سالانه بین 25 تا 30 میلیارد دلار است اما شرکت هایی مثل 'گوگل یا اپل' از محل ارائه خدمات خود چند برابر کل درآمد نفت ایران، درآمد سالانه دارند.
وی، ظرفیت های نیروی انسانی و دانشگاهی و منابع خدادادی کشور در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، معادن و گیاهان دارویی را بسیار بالا دانست و تصریح کرد: با استفاده از دانش و فناوری دراین بخش ها می توان از خام فروشی آن جلوگیری و ده ها برابر قیمت فعلی، ارزش افزوده ایجاد کرد.
مشاور عالی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور هم چنین توسعه اقتصادی کشور را از راهبردهای اساسی دولت دانست و گفت: انتخاب این راهبرد با توجه به مسائل، مشکلات و چالش هایی که اقتصاد کشور با آن مواجه بود، از جمله تورم، رکود و تحریم ها، اتخاذ شد.
دکتر صادقی، موقیعت جغرافیایی و سیاسی، آمایش سرزمین، منابع گردشگری، ترانزیت کالا، بازار مصرف 80 میلیون نفری داخل و 400 میلیون نفری کشورهای همسایه را از دیگر مزیت ها برای توسعه اقتصادی کشور برشمرد و افزود: تنها راه برون رفت از اقتصاد سنتی، فراهم کردن زیرساخت های اقتصاد دانش بنیان است.
وی نقش دانشگاهیان را در اقتصاد دانش بنیان بسیار مهم دانست و اضافه کرد: ایران رتبه 16 جهانی را درتولید مقاله دارد اما تولید مقاله به معنی تولید علم و فناوری نیست و کشور ما در شاخص فناوری رتبه 96 جهان را دربین 146 کشور دارد.
دکتر صادقی تصریح کرد: در 10 سال گذشته افزون بر پنج هزار میلیارد ریال صرف حمایت از پایان نامه های مقطع دکترا در کشور شده است که بسیاری از آنان تبدیل به علم و تولید ثروت نشده است.
به گفته وی، در ایران به ازای هر 825 مقاله تنها یک اختراع ثبت می شود اما این رقم دربرخی کشورها ازجمله آمریکا به ازای هر سه مقاله، ثبت یک اختراع است که از این نظر کشور ما خیلی عقب است و باید برای کاهش این فاصله ها تلاش بیشتر شود.
مشاور عالی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور هم چنین عدم همخوانی رشته های دانشگاهی با بازار کار و کم توجهی مراکز آموزش عالی به مهارت آموزی همراه با دانش را از مشکلات دیگر دانشگاه ها دانست و گفت: در 10 سال گذشته تعداد دانشگاه های کشور از 950 دانشگاه به 2600 دانشگاه افزایش یافت و امروز افزون بر 300 هزار صندلی خالی در مراکز آموزش عالی داریم.
دکتر صادقی افزود: دانشگاه ها باید به سمت ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش حرکت نمایند تا از درون آنها شرکت های دانش بنیان خارج شود که هم به تولید ثروت ملی و هم ایجاد اشتغال برای چهار و نیم میلیون دانش آموخته و نیز دانشجوی در آستانه فارغ التحصیلی اما بیکار، کمک نماید.
وی با اشاره به آغاز به کار صندوق نوآوری و شکوفایی کشور از آبان 1392، گفت: این صندوق با هدف حمایت و پشتیبانی از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و توانمند سازی آنان زیر نظر ریاست جمهوری آغاز به کار کرده است و تاکنون یکهزارو 994 شرکت درآن ثبت شده است.
دکتر صادقی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد یا تسهیلات با 8 درصد کمتر از نرخ کارمزد تعیین شده از سوی شورای پول برای سایر بانک ها، به شرکت های دانش بنیان و بازاریابی و فروش محصول را از جمله خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و افزود: این صندوق که تا سه سال اول هر سال 10 هزار میلیارد ریال بودجه دارد، تاکنون سه هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های دانش بنیان پرداخت کرده است.
وی همچنین برلزوم تلاش بیشتر مسئولان گلستان برای راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری دراین استان تاکید کرد و گفت: راه اندازی این صندوق از زیرساخت های لازم برای تسریع در بررسی طرح های دانش بنیان و پرداخت تسهیلات به آنان خواهد بود.
در این نشست که در دانشگاه گنبدکاووس برگزار شد، دکتر حسین گلچینی رئیس این دانشگاه نیز در سخنانی از مراکز آموزش عالی به عنوان پیشگامان توسعه علمی کشور نام برد و گفت: دانشگاه ها باید پرچمدار ایجاد شرکت های دانش بنیان برای برون رفت اقتصاد کشور از مشکلات پیش رو و نیز تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری باشند.
دراین نشست به پرسش های حاضرین پاسخ داده شد ضمن اینکه در ادامه برخی صنعتگران منطقه گنبدکاووس نیز با مشاور عالی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور دیدار و گفت و گو کردند.
شهرستان گنبدکاووس با افزون بر 325 هزار نفر جمعیت و 9 واحد دانشگاهی با حدود 15 هزار دانشجو درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
خام فروشی آفت اقتصاد مقاومتی