سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بررسی دیجیاتو: مقایسه iPhone SE با Xperia Z5 Compact؛ جدال در سرزمین لی لی پوت ها


زمانی که نخستین آیفون رونمایی شد، نمایشگر 3.5 اینچی آن در مقابل موبایل های صفحه کلید دار آن زمان غول آسا به نظر می رسید و پنج سالی طول کشید تا اندازه ی متوسط صفحه نمایش تلفن های هوشمند به 4 اینچ افزایش پیدا کند. اما پس از آن روند بزرگتر شدن این ابزارها سرعت گرفت و در عرض دو سال تا حدود 5 اینچ افزایش یافت و اکنون، 5.5 اینچ برای ساخت تلفن هوشمند رقم مرسومی بین تولید کنندگان به حساب می آید.

هرچند تردیدی وجود ندارد که مرور وب و تماشای ویدیو روی نمایشگر های بزرگتر لذت بیشتری خواهد داشت، اما کاربران بسیاری هستند که به دلیل ارگونومی مناسب تر، حمل ساده تر یا حتی انگشتان کوچک تر، اندازه ی همان تلفن های هوشمند قدیمی تر را ترجیح می دهند و علاقه ای به همراه شدن با روند افزایش اندازه ندارند؛ کاربرانی که بر اساس آمارها تا 40 درصد بازار را تشکیل داده اند اما مدتهاست که محصول چندان جذابی برای آنها به بازار عرضه نمی شود.

در چنین شرایطی، سونی یکی از معدود تولید کنندگان به حساب می آید که به ساخت تلفن های هوشمند کوچک به حساب می آید و تاکنون محصولات قابل توجه و مجهز به قابلیت هایی پیشرفته را به عنوان نسخه ی کامپکت از پرچمداران خود به بازار عرضه کرده است.

روند شرکت ژاپنی تاکنون به این شکل بوده که هر شش ماه یک پرچمدار بروزرسانی شده معرفی کرده و یکبار در میان، یک نسخه ی مشابه از آن را با سخت افزار یکسان، اندازه ی کوچکتر و پسوند «Compact» عرضه نماید، سری محصولاتی که آخرین آنها Xperia Z5 Compact (بررسی دیجیاتو) نام دارد.

در سوی دیگر این طیف نیز اپل قرار دارد که مثل بسیاری از دیگر تولید کنندگان، مدتهاست علاقه ای به عرضه ی محصولات کوچک نشان نداده و هر دو سال یک پرچمدار بزرگتر را با طراحی تازه به بازار عرضه می کند. اما به نظر می رسد فروش 30 میلیون از آیفون های قدیمی و کوچکتر در سال گذشته زیر دندان اپل مزه کرده تا بار دیگر شاهد عرضه ی یک تلفن هوشمند 4 اینچی باشیم که ماه گذشته با نام iPhone SE (بررسی دیجیاتو) رونمایی شد.

اپل البته با عرضه ی چنین محصولی در یک استراتژی مشابه شرکت ژاپنی، خصوصیات سخت افزاری آخرین پرچمدار خود یعنی iPhone 6S را درون بدنه ی iPhone 5 قرار داده تا همزمان دو نشان را با یک تیر زده باشد. این شرکت با عرضه ی محصول تازه از یک سو کاربران علاقه مند به موبایل های کوچک را به سوی خود جلب کرده و از سوی دیگر، با استفاده ی مجدد از طراحی و برخی از ویژگی های iPhone 5 که 4 سال از عرضه ی آن گذشته، هزینه ی تولید را پایین آورده و ارزان ترین آیفون تاریخ را با قیمت 399 دلار عرضه نموده است تا کاربران کشورهای در حال توسعه نیز، در دایره ی خریداران احتمالی این محصول قرار گیرند.

با بررسی دیجیاتو همراه باشید تا ببینیم عنوان بهترین تلفن هوشمند کوچک در نهایت به پلتفرم موبایل اپل تعلق می گیرد یا اندروید.

طراحی

_MG_4953

حدود 10 سال پیش، نمایشگر دستگاه تنها حدود 30 درصد سطح بدنه ی موبایل ها را تشکیل می داد و تمرکز اصلی سازندگان روی راحتی تایپ با کیبورد قرار داشت، اما با حذف صفحه کلید در نخستین آیفون و روی آوردن سازندگان به ساخت تلفن های هوشمند مجهز به نمایشگر لمسی، مسابقه برای کاهش حاشیه های اطراف نمایشگر آغاز شد و اکنون دیگر مشاهده ی صفحه نمایش های موسوم به bezzle-less یا بدون حاشیه که تا نزدیک به 80 درصد از بدنه را به اختصاص داده باشند حتی در تلفن های هوشمند نه چندان گران قیمت مثل محصولات شارپ، سری آنر و خانواده ی نکسوس هم تعجب چندانی در پی نخواهد داشت.

اما هر دو تلفن هوشمند مورد بحث خارج از این معادله قرار می گیرند، در یک سو طراحی آیفون جدید، شما را به دورانی می برد که اختصاص 60 درصد از بدنه به نمایشگر زیبا و چشم نواز به نظر می رسید و در سوی دیگر نیز، سونی به دلیل استفاده از زبان طراحی مینیمال موسوم به اومنی بالانس بخش پایین نمایشگر را کاملا خالی و ساده در نظر گرفته و همین موضوع موجب می شود حاشیه های نمایشگر بیشتر از آن چیزی که هست به نظر برسد، آن هم با وجود اینکه نسبت صفحه نمایش به بدنه در این تلفن هوشمند 70 درصد است.

_MG_4956

خالی بودن پایین نمایشگر در حالی است که «زد 5 کامپکت» در کنار برادران بزرگتر خود نخستین پرچمداران سونی هستند که به حسگر اثر انگشت مجهز شده اند، اما سازنده لبه ی سمت راست بدنه را برای قرار گیری این قطعه انتخاب کرده است، محلی که به مراتب از جلو یا پشت بدنه مناسب تر است و ارزش خالی ماندن پایین نمایشگر را خواهد داشت.

سونی بهترین مکان را برای حسگر اثر انگشت تعبیه کرده است

اگر حسگر اثر انگشت پشت بدنه قرار داشته باشد، به سادگی و در حالت طبیعی زیر انگشت کاربر قرار می گیرد اما مواقعی که تلفن هوشمند روی میز قرار دارد قابل دسترس نیست. اگر جلوی دستگاه باشد روی میز هم قابل استفاده خواهد بود اما دسترسی به آن به سادگی پشت بدنه نیست. اما کنار بدنه جایی است که به طور معمول هنگام در دست داشتن تلفن هوشمند انگشت شست شما روی آن قرار می گیرد و حتی روی میز هم با انگشت اشاره قابل استفاده خواهد بود، بر همین اساس می توان گفت سونی به خوبی بهترین محل را برای تعبیه کردن حسگر اثر انگشت در پرچمداران خود یافته است.

_MG_4966

علاوه بر این، نه تنها «زد 5 کامپکت» یک اسپیکر از «آیفون SE» بیشتر دارد، بلکه اسپیکرهای آن در بالا و پایین نمایشگر واقع شده اند که صدا را مستقیم به سوی کاربر پخش می کنند و مسیر آنها توسط دست کاربر سد نخواهد شد. در نتیجه باید گفت در این بخش هم شرکت ژاپنی محل مناسب تری را نسبت به رقیب آمریکایی برگزیده است.

IMG_2119

هرچند محل حسگر اثر انگشت و اسپیکر در «زد 5 کامپکت» مناسب تر است، اما در عوض «آیفون SE» با ابعاد 123.8 در 58.6 میلی متر و به لطف نمایشگر 4 اینچی کوچکتر است و استفاده از آن با یک دست ساده تر خواهد بود و با وجود بدنه فلزی، 113 گرم وزن دارد که از اکسپریای 138 گرمی و پلاستیکی، سبک تر به حساب می آید.

علاوه بر این، باید توجه داشته باشید که سونی در نسخه ی کامپکت، به جای فلز از نوار پلاستیکی در اطراف بدنه استفاده می کند، در حالی که «آیفون SE» به بدنه ی یک پرچمدار فلزی مجهز شده و بر همین اساس، با وجود اینکه طراحی آن به چند سال گذشته باز می گردد، اما از کیفیت ساخت مناسب تری برخوردار است، آن هم در حالی که قیمت دو محصول به یکدیگر نزدیک است.

_MG_4970

شاید اگر سونی این تلفن هوشمند را به عنوان پرچمدار معرفی نمی کرد برخی از چنین ایراد هایی قابل چشم پوشی بودند، اما طراحی نوار پلاستیکی اطراف دستگاه به شکلی است که ضخامت 8.9 میلی متری این تلفن هوشمند از آنچه هست هم بیشتر به نظر برسد، آن هم در حالی که آیفون با وجود استفاده از طراحی مربوط به چهار سال پیش، 7.6 میلی متر ضخامت دارد.

_MG_4976

علاوه بر این باید اشاره کنیم که اپل در محصول تازه لبه های دستگاه را در پروسه ای به موسوم به matt-chamfer به شکل پخ طراحی کرده و این موضوع در کنار زاویه دار بودن گوشه ها موجب شده «آیفون SE» به شکل مناسبی درون دست کاربر قرار گرفته و نسبت به بدنه ی تخت و لبه های تیز «زد 5 کامپکت» از ارگونومی بهتری برخودار باشد.

_MG_4984

هر دو سازنده پشت بدنه را به شکل کاملا تخت طراحی کرده اند و لوگوی تولید کننده در این قسمت مشاهده می شود، با این تفاوت که لوگوی اپل از استیل ضد خش ساخته شده و در میان دو بخش سفید رنگ پلاستیکی مربوط به تجهیزات ارتباطی قرار گرفته اما سونی طراحی کاملاً ساده را برگزیده و حتی توضیحات اجباری مربوط به استاندارد های دستگاه را به تکه کاغذی منتقل کرده که به شکل کشویی از درگاه کنار بدنه خارج می شود تا پشت بدنه در مینیمال ترین حالت و عاری از هرگونه زوائد غیر ضروری به نظر برسد.

_MG_5015

برای دسترسی به این درگاه که جایگاه کارت حافظه و سیم کارت را درون خود قرار داده لازم است درپوش سمت را باز کنید و دیگر دکمه ها در سوی دیگر قرار دارند، از جمله دکمه روشن و خاموش که حسگر اثر انگشت درونش قرار دارد، دکمه های کنترل صدا در پایین آن و در نهایت دکمه ی فیزیکی شاتر که در حالت افقی زیر انگشت اشاره دست راست قرار می گیرد و از اهمیت تجربه کاربری عکاسی برای سازنده حکایت دارد. در بالای بدنه نیز ورودی هدفون مشاهده می گردد و درگاه Micro USB به تنهایی در بخش زیرین بد&


ویدیو مرتبط :
مقایسه Xperia Z5 Compact و iPhone 6S