سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



«علل گرایش به مادی‌گری» مطهری و «فرهنگ و زندگی روزمره» دیوید انگلیس را در آخر هفته بخوانید


«علل گرایش به مادی‌گری» مطهری و «فرهنگ و زندگی روزمره» دیوید انگلیس را در آخر هفته بخوانیدخبرگزاری کتاب ایران/ «علل گرایش به مادی‌گری؛ مقدمه ماتریالیسم در ایران» و «فرهنگ و زندگی روزمره» عنوان دو کتابی است که استاد ابوالفضل بهرام‌پور، مفسر پیشکسوت قرآن و محسن طلایی‌ماهانی، نویسنده و مترجم حوزه فلسفه برای مطالعه آخر هفته علاقه‌مندان مباحث دینی و فلسفی پیشنهاد دادند.

بررسی اندیشه‌های بشری در آثار علامه شهید مرتضی مطهری
استاد ابوالفضل بهرام‌پور، مفسر قرآن کریم و نویسنده حوزه دین،در گفت‌و‌گو با ایبنا و در پاسخ به سوالی درباره عنوان کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه پایان هفته علاقه‌مندان به حوزه دین گفت: آرا و نظریات شهید علامه مرتضی مطهری، از جمله نظریاتی است که بستگی به زمان و مکان خاصی ندارد و در تمام طول تاریخ می‌توان به آن استناد کرد. به همین دلیل به علاقه‌مندان مباحث دین و اندیشه توصیه می‌کنم، کتاب «علل گرایش به مادی‌گری؛ مقدمه ماتریالیسم در ایران» اثر این علامه شهید را مطالعه کنند.

وی اظهار کرد: آنچه در این کتاب درباره علل گرایش به مادی‌گری آمده در حقیقت نقد و بررسی گوشه‌ای از تاریخ عقاید و اندیشه‌های بشری است. موضوع اصلی بحث این کتاب یعنی اثبات یا انکار خدا قطعاً حساس‌ترین و شورانگیزترین موضوعی است که از فجر تاریخ تاکنون اندیشه‌ها را به خود مشغول داشته و می‌دارد.

بهرام‌پور افزود: آشنایی مختصری با خط التقاط در ایران، ریشه‌های مادی‌گری در دنیای مسیحی و نقش نارسایی‌های اجتماعی و سیاسی در دنیای مسیحی و رواج مادی‌گری از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب است.

مصداق‌های کاربردی در «فرهنگ و زندگی روزمره»
محسن طلایی‌ماهانی، دانش‌آموخته فلسفه و نویسنده حوزه اندیشه نیز در پاسخ به این سوال ایبنا، کتاب «فرهنگ و زندگی روزمره» نوشته «دیوید انگلیس» با برگردان علیرضا مرادی را برای مطالعه آخر هفته علاقه‌مندان نام برد و گفت: این کتاب با عینی کردن مباحث و مصداق‌ها به خوبی توانسته است مبحث اجتماعی و فلسفی را عمق بخشد.

وی اظهار کرد: یکی از فواید مباحث کلی صورت گرفته در آثار این است که ما بتوانیم به آنها رویه عملی و کاربردی در زندگی روزمره بدهیم که به زعم من، نویسنده این کتاب موفق شده فضایی را ترسیم کند تا خواننده بتواند به این امر (کاربردی کردن) مسائل دست یابد.

طلایی‌ماهانی درباره ایده اصلی این کتاب گفت: ایده اصلی این کتاب، این است که افراد مختلف، شیوه‌های متمایزی از زندگی روزمره را در پیش می‌گیرند. این شیوه‌های متمایز و متفاوت از امور معمولی و فعالیت‌های روزمره که افراد به آن اشتغال دارند، تا اندازه زیادی به زندگی اجتماعی آنان بستگی دارد.

وی ادامه داد: به‌واقع مهمترین مساله برای فهمیدن این امر که چگونه زندگی روزمره ساخت می‌یابد، نیازمند فهم این امر است جامعه‌ای که افراد در آن زندگی می‌کنند، چگونه سازمان و ساخت می‌یابد. واضح است اگر بخواهیم زندگی روزمره را ورای توجه به آن به‌مثابه مجموعه‌ای از فعالیت‌های کسل‌کننده و معمولی فهم کنیم، باید بفهمیم که چگونه ساختارهای اجتماعی و فرهنگی کلان‌تر زندگی روزمره افراد در رابطه با همین فعالیت‌های کسل‌کننده شکل می‌گیرد.


منبع: خبرگزاری کتاب ایران


ویدیو مرتبط :
علل گرایش جامعه به مصرف کالای خارجی