علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



13 فروردین روزی که باید مراقب سیاره مان باشیم


13 فروردین روزی که باید مراقب سیاره مان باشیمایرنا/ چند سالی است که با توسعه شهرنشینی و تخریب باغ ها، یافتن دشتی برای گذراندن سیزده بدر سخت شده است اما به هر نحوی شهرنشینان با حضور در پارک ها و دیگر هموطنان در دشت ها و باغ های اطراف محل زندگی خود سیزده بدر را جشن می گیرند.
نکته مهم در این زمینه اهمیت دادن به طبیعت است که متاسفانه چند سالی است رنگ باخته، به این معنا که روز پایانی سیزده بدر، وقتی به طبیعت و جاهایی که افراد روز را در آن خوش گذرانده اند نگاه می کنی دلت به حال آن منطقه خواهد سوخت زیرا دیگر شبیه زمان قبل از حضور افراد در آن نیست، تا هکتارها دورتر زباله، شاخه های شکسته درختان و نقطه های سیاه زیادی که نشاندهنده بر افروختن آتش است به چشم می خورد.
با توجه به شکننده بودن طبیعت چند سالی است این روز به نام روز طبیعت نامگذاری شده تا اهمیت حفاظت از طبیعت به ویژه در این روز بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه در برخی موارد و شاید بتوان گفت در بیشتر موارد شاهد بی توجهی به طبیعت حتی در این روز هستیم.
محمد درویش مدیر کل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: در روز 13 فروردین ماه مردم به طبیعت می روند تا لحظات خوشی را سپری کنند که اگر به برخی توصیه ها در این روز توجه کنند هم آنها شاد خواهند بود و هم محیط زیست و طبیعت تخریب نخواهد شد.
وی افزود: متاسفانه در بسیاری مواقع شاهد هستیم که مردم بدون در نظر گرفتن توان محیط زیستی خواسته یا ناخواسته اقدام به تخریب آن می کنند در حالی که دیگر طبیعت توان خودپالایی و تاب تحمل این فشارها را ندارد.
وی اظهار کرد: اگر گردشگران برخی از توصیه ها را جدی بگیرند قطعا شاهد تخریب کمتری در طبیعت خواهیم بود که در این راستا برخی سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در استان هایی مانند همدان، کرمانشاه، فارس، چهارمحال و بختیاری، قزوین، زنجان، هرمزگان ، بوشهر، گیلان، مازندران و گلستان اقدامات خوبی انجام داده اند.
درویش ادامه داد: سازمان های مردم نهاد در برخی استان ها با همکاری افراد خیر اقدامات سازنده ای را برنامه ریزی کرده اند، به عنوان مثال در استان چهارمحال و بختیاری افراد به ازای برگردادندن کیسه های زباله خود از طبیعت بلیت رایگان بازدید از موزه های تاریخی را دریافت می کنند، در استان قزوین و زنجان سمن ها اقدام به پخش بروشورهایی می کنند که در آنها نکات بسیاری در راستای حفظ محیط زیست آمده است.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان های مردم نهاد استان های هرمزگان، بوشهر، گلستان، مازندران و گیلان با شرکت در طرح مسیر سبز - ساحل پاک در تلاشند تا محیط زیست استان خود را حفظ کنند تا شاهد انباشت زباله کمتری در روزهای تعطیل به ویژه روز سیزده بدر باشند.
همچنین حسین عبیری گلپایگانی مدیر انجمن کوهستان سبز به خبرنگار علمی ایرنا گفت: حدود 95 درصد مردم در روز سیزده بدر به دامن طبیعت می روند که اگر نکات محیط زیستی را در حفاظت از طبیعت و انباشت زباله رعایت نکنند در پایان روز با حجم انبوهی از زباله مواجه خواهیم بود.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه این روندی است که سالها با آن مواجه هستیم افزود:خوب است گردشگران در این روز به چند نکته آسان اما مهم محیط زیستی توجه کنند تا هم از طبیعت لذت ببرند و هم اینکه محیط زیست آسیب نبیند.
وی اظهار کرد: بهتر است گردشگران علاوه بر اینکه زباله های خود را از طبیعت خارج می کنند غذاهای باقیمانده را برای پرندگان و دیگر حیوانات نگذارند زیرا هم چهره ناخوشایندی به طبیعت می دهد و هم اینکه موجب تنبلی حیوانات می شود.
عبیری گلپایگانی افزود: برخی افراد برای برپا کردن آتش شاخه درختان را می شکنند و یا اینکه بوته ها و گون ها را از خاک خارج می کنند که با توجه به بروز پدیده گرد و غبار این کار به هیچ عنوان پسندیده نیست بنابراین بهتر است از وسایلی مانند زغال یا گازهای مسافرتی استفاده کنند.
وی ادامه داد: در این روز دیده شده که افرادی اقدام به بستن تاب می کنند، البته اصل قضیه مشکلی ندارد اما مساله اینجاست که برخی این تاب ها را بر روی شاخه های درختان جوان می بندند که تحمل وزن انسان ها را ندارند پس بهتر است برای این کار از درختان تنومند استفاده کنند.
این فعال محیط زیست اظهار کرد: در دوره ای پروژه نصب سطل زباله در برخی استان های کشور اجرا شد که با به پایان رسیدن دوره پروژه، جمع آوری زباله های این سطل آشغال ها هم متوقف شده است بنابراین از گردشگران تقاضا می شود در صورت مشاهده این سطل های زباله ، آشغال های خود را در آن نریزند بلکه آنرا از طبیعت خارج کنند.
وی تاکید کرد: دراین روز شاهد آزار و اذیت حیوانات و حتی شکستن شاخه درختان با هدف تفریح هستیم بنابراین بهتر است گردشگران از آوردن تفنگ های بادی و ساچمه ای و تبر به طبیعت خودداری کنند.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
12 فروردین روزی که اسلام زنده شد