سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دویچه‌وله: کنفرانس قلب آسیا امید تازه برای صلح در افغانستان است


به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، پاکستان قرار است روز چهارشنبه میزبان کنفرانس «قلب آسیا- روند استانبول» باشد که به منظور پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان و برقراری صلح برگزار می‌شود.

دویچه‌وله نوشت: کارشناسان می‌گویند کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس، منافع‌شان را در کشور جنگ‌زده افغانستان دنبال می‌کند.

کنفرانس روند صلح استانبول در نوامبر 2011 به منظور گفت‌وگو در خصوص مسائل منطقه‌ای به خصوص افزایش همکاری‌های امنیتی،‌ اقتصادی، سیاسی با افغانستان و همسایگانش آغاز شد.

پاکستان، میزبان دور پنجم کنفرانس قلب آسیا

چهارمین دور این کنفرانس 31 اکتبر سال گذشته در شهر «پکن»  برگزار شد و پاکستان روز چهارشنبه میزبان دور پنجم این مذاکرات است؛ گفته می‌شود که 27 کشور از جمله افغانستان،‌ هند،‌ چین،‌روسیه،‌ ترکیه و آمریکا در این کنفرانس شرکت‌ خواهند کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: هدف اصلی برگزاری کنفرانس قلب آسیا کمک به جریان یافتن روابط منطقه‌ای از خلال یکسری اقدامات اعتماد ساز می‌باشد.

این کنفرانس به افزایش همکاری افغانستان و همسایگانش و نیز کشورهای منطقه در زمینه تهدیدات مشترک از جمله تروریسم،‌ مواد مخدر،‌ فقر و افراط‌ گرایی کمک خواهد کرد.

«شکور رحیم» خبرنگار دویچه‌وله در آلمان می‌گوید که «اشرف غنی» و «سوشا سواراج» وزیر امور خارجه هند موافقت خود را با شرکت در این کنفرانس اعلام کردند؛«وانگ‌یی» نخست‌وزیر چین نیز روز سه‌شنبه به اسلام‌آباد سفر خواهد کرد.

طالبان با دولت کابل همکاری نمی‌کند

دور قبلی کنفرانس قلب آسیا سال گذشته به میزبانی چین بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت. مذاکرات صلح افغانستان نیز تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته و شبه نظامیان طالبان با دولت کابل در این زمینه همکاری نمی‌کنند.

بنابر این گزارش، با انتشار خبر مرگ «ملا‌عمر» و به دنبال آن انتساب «ملا اختر منصور» به عنوان رهبر جدید طالبان، درگیری‌های درون گروهی درون طالبان افزایش یافت.

پس از آن، «ملادادالله» شاخه انشعابی این گروه را تشکیل داد و قدرت منصور به عنوان رهبر گروه طالبان را به چالش کشید؛ پیروان دادالله به داعش اعلام وفاداری کردند.

 دویچه‌وله نوشت: گزارش‌های تأیید نشده نشان می‌دهد که منصور در شهر «کویته» پاکستان به قتل رسیده است که این موضوع در صورت صحت اوضاع را برای شرکت‌کنندگان در کنفرانس قلب آسیا و پیدا کردن راهی برای مذاکره با طالبان دشوار خواهد کرد.

چه کسی از جانب طالبان به پای میز مذاکره خواهد آمد؟

یک کارشناس مستقل در اسلام‌آباد می‌گوید دولت افغانستان دقیقاً نمی‌داند که چه کسی از جانب طالبان با آنها وارد مذاکره خواهد شد. اگر منصور زنده باشد که وی در صورت تحقق یافتن تمام خواسته‌های خود پای میز مذاکره خواهد آمد؛ منصور خواهان عقب‌نشینی کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان است.

کارشناسان مسائل امنیتی بر این باورند که اسلام‌‌آباد می‌تواند طالبان را متقاعد کند که با دولت کابل به توافق برسد. اما آیا این تلاش‌ها نتیجه خواهد داد؟

اسلام‌آباد تمایل خود را برای شرکت در مذاکرات صلح اعلام کرده و با رد هرگونه دخالت در امور داخلی افغانستان گفته‌ که روند مذاکرات صلح این کشور با طالبان را تصحیح خواهد کرد.

سردی روابط کابل و اسلام‌آباد

این در حالی است که پیشرفت‌های غیرمنتظره‌ای در این زمینه دیده نشده و «اشرف غنی» از پاکستان به دلیل عدم تمایل به شرکت در مذاکرات صلح سرزنش کرده است.

غنی طی اظهاراتی گفته که پاکستان باید اوضاع افغانستان را درک کند و تعریف یکسانی از واژه تروریست داشته باشد. وی همچنین گفته که مذاکرات صلح افغانستان باید به رهبری خود افغان‌ها باشد.

رئیس جمهور افغانستان همچنین خشم خود را به دنبال یکسری حملات انفجاری در ماه آگوست که منجر به مرگ غیرنظامیان شد، نشان داد و اسلام‌آباد را به دلیل عدم کنترل شبه نظامیان مستقر در این کشور و انجام حملات تروریستی از داخل خاک آن سرزنش کرد.

غنی: جنگ از قلمرو پاکستان راه اندازی می‌شود

وی طی کنفرانس مطبوعاتی در 10 آگوست گفت که ما به صلح امیدواریم اما جنگ از قلمرو پاکستان علیه ما راه اندازی می‌شود. بعید است که دولت کابل بتواند سیاست‌های پاکستان را تغییر دهد. چرا که مقامات این کشور همچنان به طالبان به عنوان مهم‌ترین متحد استراتژیک خود نگاه می‌کند.

اسلام‌آباد بر این باور است که طالبان باید بخشی از دولت افغانستان باشد. کارشناسان معتقدند ارتش پاکستان به دنبال این است که نفوذی را که پیش از سقوط طالبان به دست نیروهای آمریکایی و متحدان آن در افغانستان را داشت، به دست آورد.

ایالات متحده و چین به دنبال ثبات افغانستان هستند اما هر 2 منافع متضادی را در این کشور جنگ‌ زده دنبال می‌کنند.

به دنبال تصرف «قندوز» پنجمین شهر بزرگ افغانستان توسط نیروهای طالبان، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در برنامه عقب‌نشینی کامل نیروهای خود در این کشور تجدید نظر کرد.

در حال حاضر بیش از 5 هزار سرباز آمریکایی در کشور جنگ‌زده افغانستان حضور دارند تا به نیروهای امنیتی این کشور در یک دوره زمانی مشخص کمک کنند.

رقابت هند و چین در افغانستان

از سوی دیگر کشور چین نگران اتحاد مسلمان کشور خود با طالبان و دیگر گروه‌های افراط‌گرا در افغانستان و پاکستان است. پکن همچنین به دنبال حمایت‌های اسلام‌آباد است تا هم از صلح در افغانستان حمایت کند و هم رقیب خود دهلی‌نو را به حاشیه براند.

کابل اکنون به دهلی‌نو نزدیک شده و پاکستان نیز به حمایت از طالبان ادامه می‌دهد. پاکستان امیدوار است با تغییر این سناریو بار دیگر افغانستان را به حیاط خلوت سیاسی خود بازگرداند.

وزیر امور خارجه هند نیز بدون شک در خصوص نگرانی‌های کشورش در این کنفرانس صحبت خواهد کرد. یک خبرنگار مستقل در دهلی‌نو می‌گوید که منافع هند و پاکستان و افغانستان همواره با هم مغایرت دارد و وی تغییر چشمگیری در این موضوع نمی‌بیند.

وی می‌گوید: دولت هند ممکن است از اشرف غنی بخواهد تا رویکرد «حامد کرزی» همتای سابق خود را در پیش گیرد. هند سرمایه‌گذاری عظیمی در افغانستان کرده است و این موضوع به کاهش نفوذ پاکستان در کابل کمک زیادی کرده است.

ممکن است مودی تمایل داشته باشد تا همکاری خود را با کابل در زمینه مسائل امنیتی کاهش دهد.

کنفرانس قلب آسیا در دوره زمانی برقرار می‌شود که شبه نظامیان داعش پیشروی‌های زیادی در افغانستان کرده و نفوذ خود در این کشور را افزایش دادند.

کشورهای منطقه مخالف حضور داعش در افغانستان هستند

دویچه‌وله نوشت: کارشناسان بر این باورند که هیچ‌یک از کشورهای منطقه نمی‌خواهند افغانستان تحت کنترل داعش در بیاید. اما آیا حضور این گروه در افغانستان دلیل کافی برای تمامی بازیگران حاضر در این کشور از جمله طالبان خواهد بود تا راهی برای حل بحران افغانستان پیدا کند.

افزایش خشونت و تداوم بی‌ثباتی در افغانستان به داعش کمک خواهد کرد تا نفوذ خود در این کشور را افزایش دهد و این موضوع بدون شک خوشایند طالبان،‌هند و پاکستان نخواهد بود.

انتهای پیام/

http://fna.ir/HXXHZQ


ویدیو مرتبط :
آیا 75 میلیون ایرانی باید فدای مسئله هسته‌ای شوند؟ گفتگوی دویچه وله با دکتر زیباکلام