سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آرمان نوشت: احتمال درخواست از رهبری درباره پرونده مینو خالقی


آرمان نوشت: احتمال درخواست از رهبری درباره پرونده مینو خالقیآرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.


بدون تعارف بحث مینو خالقی این روزها به اندازه بحث ریاست مجلس دهم در جوامع سیاسی و اجتماعی مطرح است؛ سه اتفاق برای یک منتخب که تا این لحظه آرایش باطل شده اعلام شده است. سه اتفاق که شیرینی در آن نقش ندارد و همه روزهای پس از ابطال آرای خالقی رابه چالش کشیده است.
اپیزود اول: آرا ابطال شد
مینو خالقی از حوزه انتخابیه اصفهان در انتخابات مجلس شرکت کرد و توانست رای لازم برای ورود به بهارستان را کسب کند اما این پایان ماجرا نبود چرا که بعد از اعلام نتایج انتخابات ناگهان اعلام شد که او ردصلاحیت شده است. سه اتفاق پس از آن رخ داد که در ادامه به مرور آن پرداخته می‌شود. در این زمان هم حقوقدانان به بررسی موضوع پرداختند و وزارت کشور هم واکنش‌هایی نشان داد و البته تعدادی از نمایندگان مجلسهم تاکید کردند باید وضعیت خالقی در مجلس و در روند بررسی اعتبارنامه بررسی شود.
اپیزود دوم: وزیر کشور در آستانه استیضاح
مطهری وزیر کشور را تهدید به استیضاح کرد و زمانی که رحمانی فضلی گفت: «برخی از نمایندگان فضای سیاسی نگاهشان این است که وزارت کشور بدون توجه به نظر شورای نگهبان، اعتبارنامه خانم خالقی را به مجلس بفرستد، اما نگاه ما این است که اعتبارنامه همانند بقیه اقدامات ما باید بر مبنای قانون باشد» و کمی بعد اظهار داشت که «در ماجرای اعتبارنامه خانم خالقی اساسا هیچ اعتبارنامه‌ای صادر نشده است که وزیر کشور به مجلس ارسال کند نه هیات‌های نظارت و اجرایی استان اصفهان برای این خانم اعتبارنامه صادر کرده‌اند و نه رئیس هیات مرکزی نظارت خواستار صدور اعتبارنامه شده است لذا اعتبارنامه‌ای وجود ندارد که وزیر کشور به مجلس بفرستد.»، مطهری بار دیگر بر استیضاح وزیر کشور تاکید کرد.
اپیزود سوم: رئیس‌جمهور وارد ماجرا شد
بی شک در اذهان بسیاری از مردم کشور هست که یکی از شعارهای رئیس‌جمهور دفاع از حقوق شهروندی بود بر همین مبنا پس از آنکه وزیر کشور نتوانست پاسخ قانع‌کننده‌ای درباره وضعیت مینو خالقی کسب کند، حسن روحانی خود به ماجرا ورود پیدا کرد و در صفحه توئیتر خود به اختلاف نظر شورای نگهبان و وزارت کشور درباره تایید انتخابات شهر اصفهان و رد آرای خانم مینو خالقی واکنش نشان داد. روحانی در این صفحه نوشته است: «بر اساس قانون اساسی اعتبارنامه نماینده منتخب مردم باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند در آن دخالت کند.» اما این پایان کار نبود چرا که در روز دوشنبه که به مناسبت روز کارگر سخنرانی می‌کرد، در بخشی چنین گفت: «راهیابی ۱۸ زن به مجلس، یک رکورد است که امیدواریم نویدبخش فعالیت موثرتر زنان شایسته در همه عرصه‌ها؛ چه در مجلس و چه در قوای دیگر باشد» تاکید رئیس‌جمهور بر عدد ۱۸ در حالی صورت می‌گیرد که ۱۷ نماینده زن به مجلس راه یافته‌اند و با استدلال شورای محترم نگهبان «مینو خالقی» نتوانست وارد مجلس دهم شود.
اپیزود چهارم: بی‌اخلاقی دلواپسانه
ساعاتی از سخنرانی رئیس‌جمهور نگذشته بود که ناگهان تصاویری به نام مینو خالقی در تلگرام منتشر شد؛ تصاویری که مشخص بود در مجلس زنان گرفته شده چرا که اثری از مردان و حتی پسران در آن نیست بنابراین نمی‌توان این تصاویر را اشکال و هنجارشکنی دانست چون نامحرمی حضور نداشته است و گناه اصلی بر دوش کسانی است که برای رسیدن به مقاصد سیاسی خود به انتشار این عکس‌ها پرداختند البته عکس‌هایی که ادعا می‌شد تصاویر خالقی است! جالب اینکه این اقدام زشت از سوی برخی دلواپسان مورد انتقاد شدید قرارگرفت مثلا مدیر مسئول روزنامه جوان در کانال تلگرامی خود نوشت: «توزیع عکس‌های خانمی که بعداز انتخابات اصفهان رد صلاحیت شده درفضای مجازی بالاخره اتفاق افتاد. این کار از سوی هرکس باشد زشت و پیگرد قانونی آن باید انجام شود. اما اعتراض و کنایه روحانی (زنان مجلس بعدی را با احتساب ایشان شمرد) درتحریک توزیع‌کنندگان بی‌تاثیر نبوده است. اگر اصلاح‌طلبان و روحانی بر بررسی اعتبارنامه تاکید داشتند ونجابت وسکوت شورای نگهبان را نادیده گرفتند، حال باید ۲۸۹نماینده این عکس‌ها را ببینند که با دیدن عکس‌ها چاره‌ای جز رد اعتبار نامه ندارند» جالب اینکه عبدا... گنجی به صراحت به افشای هدف منتشرکنندگان این عکس‌ها پرداخته و به انتشار آن پس از سخنرانی رئیس‌جمهور اذعان کرده است. دیروز متنی هم به نقل از خالقی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که به این شرح است: « در کمال تاسف افرادی بی‌هویت و منفعت طلب که در رسیدن به منافع و مطامع سیاسی خود تمامی اصول شرعی و قانونی را زیر پا می‌گذارند؛ اقدام به انتشار تصاویر جعلی و انتساب بی‌شرمانه آنها به اینجانب در فضای مجازی نموده‌اند؛ بدین وسیله ضمن تکذیب شدید هرگونه ارتباط این تصاویر جعلی به خود، از کلیه مراجع ذی‌صلاح تقاضا می‌نمایم در جهت حفظ شئون جامعه اسلامی و حق خود به عنوان زنی مسلمان و پایبند به اصول شریعت اسلامی با جدیت کامل با برهم‌زنندگان امنیت روانی جامعه و مرتکبین جرم افترا در این زمینه برخورد نمایند. ضمنا پیگیری قضائی این موضوع توسط اینجانب در حال انجام است. قطعا مرتکبین این اعمال شنیع باید خود را آماده پاسخگویی در محضر عدل الهی و سپس قانون و ملت نمایند.»
اپیزود پنجم: ورود دوباره رئیس‌جمهور
رئیس‌جمهور بار دیگر وارد عرصه شد و با انتشار پیامی در فضای مجازی، نسبت به حضور ۱۸ زن در مجلس دهم ابراز امیدواری کرد. متن پیام حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان که در صفحه شخصی او در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر شده، به شرح زیر است: « راهیابی ۱۸ زن به مجلس، یک رکورد است که امیدواریم نویدبخش فعالیت موثرتر زنان شایسته در همه عرصه‌ها؛ چه در مجلس و چه در قوای دیگر باشد.»
اپیزود ششم: احتمال درخواست از رهبری
دیروز علی مطهری که پیش از این، وزیر کشور را تهدید به استیضاح کرده بود، دیروز بار دیگر بر وعده خودش تاکید کرد و گفت: هنگامی که هیات نظارت استان اصفهان انتخابات را در این حوزه انتخابیه تایید کرده، به معنای امضا و تایید نهایی است و امضا نکردن اعتبارنامه یکی از منتخبان، در حکم تخلف آشکار است. ممانعت وزارت کشور از صدور اعتبارنامه خالقی تخلف آشکار است او گفت: در مجموع وزارت کشور در بحث برگزاری انتخابات عملکرد مثبتی داشت و به‌طور کلی ایستادگی خوبی کرد اما به نظر ما این میزان از تلاش کافی نیست. نماینده مردم تهران در مجلس نهم یادآور شد: دوستان در وزارت کشور می‌گویند که ما تلاش خودمان را انجام دادیم اما نتوانستیم به نتیجه برسیم و ما هم می‌گوییم که این میزان از تلاش کافی نیست و باید اعتبارنامه این نماینده منتخب هرچه سریع‌تر صادر شود. او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا باتوجه به مهلت اندک باقی‌مانده تا پایان کار مجلس، می‌توان منتظر استیضاح وزیر کشور در این مجلس بود یا خیر، گفت: ممکن است که امکان استیضاح وزیر کشور در همین مجلس هم فراهم شود اما اگر هم اینگونه نشد، مشکلی نیست. چراکه در مجلس دهم هم می‌توان موضوع استیضاح را پیگیری کرد. مطهری در تشریح راه‌های سه‌گانه ممکن برای رسیدگی به این پرونده گفت: به‌طور کلی سه راه برای رسیدگی به این پرونده وجود دارد؛ فارغ از راه اول نخست که‌‌ همان استیضاح وزیر است، امکان استفسار به عنوان راه‌حل دوم نیز مطرح شده که به نظر بنده باتوجه به اینکه قانون در این خصوص هیچ ابهامی ندارد، ضروری نیست و راه سوم این است که از رهبر انقلاب در خواست کنیم این پرونده را به هیات حل‌اختلاف واگذار نمایند. مطهری در پایان نتیجه‌گیری کرد: شخصا معتقدم وزارت کشور باید هرچه سریع‌تر اعتبارنامه را صادر و به مجلس ارسال کند، چراکه هیچ مشکل و ابهامی در این پرونده وجود ندارد.
۱۸ منهای یک را قبول نداریم
معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری هم گفت: از نظر دولت و شخص رئیس‌جمهوری نمایندگان زن مجلس ۱۸ نفر هستند نه ۱۸ منهای یک. مجید انصاری افزود: معتقدیم قانون اساسی در کشور فصل‌الخطاب است و همه جا باید به آن عمل شود. بنابراین، طبق قانون اساسی کاندیدایی که در مرحله تایید صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان مجوز حضور در انتخابات را می‌گیرد و مردم به او رای می‌دهند می‌تواند وارد مجلس شود. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه از مقطع انتخاب یک کاندیدا توسط مردم رسیدگی به وضعیت او و سوابقش به مجلس شورای اسلامی سپرده شده است، اظهار کرد: از مقطعی یک کاندیدا توسط مردم انتخاب می‌شود طبق آیین‌نامه داخلی مجلس رسیدگی به اسناد این فرد بعد از انتخاب شدن بر عهده مجلس است که در رویه بررسی اعتبارنامه‌ها مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. &


ویدیو مرتبط :
اجرا و شعرخوانی مجری صحنه دکتر مینو خالقی