سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آغاز طرح آمایش 11 از 5 اردیبهشت/ تغییر در شکل ظاهری کارت/ حضور 160 هزار مهاجر در اصفهان


«مهدی سلیمانی»  مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، در گفت‌گو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، در رابطه ایجاد طرح جدید آمایش ویژه اتباع افغانستانی و عراقی در ایران، گفت: وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران با توجه به تکالیف قانونی از جمله کنوانسیون مربوط به وضع پناهندگان و پروتکل آن که در سال 1355 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده موظف به ساماندهی این اتباع است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، افزود: بر اساس آئین نامه نحوه اجرای آمایش اتباع و خارجی شناسایی شده ایران که در سال 1380 مصوبه شده جمهوری اسلامی موظف است برای افراد واجد شرایط کارت‌شناسایی و اجازه موقت اقامت صادر کرده بنابراین، این اجازه موقت در حال حاضر در قالب کارت‌های که به عنوان کارت آمایش شناخته، صادر می‌شود.

وی در مورد علت اعتبار یک ساله کارت‌های آمایش خاطرنشان کرد: موقتی بودن اقامت این افراد دلیل اصلی زمان داشتن کارت‌های آمایش است زیرا پناهندگی دوره‌ای موقتی است لذا جمهوری اسلامی ایران اقدام به تمدید سالانه این کارت‌ها می‌کند ضمن اینکه افزایش زمان تمدید کارت‌های آمایش نیازمند تصویب مراجع مذکور است بنابراین کمیته دائمی پناهندگان و کمیسیون ساماندهی اتباع خارجی متشکل از تمامی دستگاه‌های مسئول در حوزه اتباع خارجی که در وزارت کشور تشکیل می‌شود سیاستگذاری در این موارد را بر عهده دارد.

اهداف اجرای طرح آمایش

 مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان در رابطه با اهداف اجرای طرح آمایش اتباع افغانستانی و عراقی، افزود: آمایش اتباع خارجی در واقع به روزرسانی آمار و اطلاعات اتباع خارجی و توزیع مناسب جمعیت آنان در پهنه سرزمین ایران به هماهنگی و برنامه ریزی در عرصه‌های متفاوت و خدمات رسانی توسط دستگاه‌ها مختلف نیاز دارد.

 وی در رابطه با تاریخ دقیق اجرای طرح آمایش 11گفت: طرح آمایش 11 ویژه اتباع خارجی از 5 اردیبهشت/ ثور آغاز و تا 31 خرداد/ جوزا ادامه دارد لذا کلیه اتباع افغانستانی دارای کارت آمایش 10 اتباع عراقی دارای کارت هویت 9 بایستی به دفتر کفالت، اقامت و اشتغال اتباع خارجی در استان ذیربط خود مراجعه کنند.

اجرای طرح آمایش برای اتباع 10 سال به بالا

سلیمانی با بیان اینکه در استان اصفهان در مجموع 24 دفتر کفالت وظیفه اجرای طرح آمایش 11 را به عهده دارند، اظهار داشت: پس از مراجعه سرپرست خانوار به این دفتر و بر اساس نوبت‌دهی صورت گرفته کلیه اعضای خانوار پس از عکسبرداری از کلیه اعضاء اثر انگشت اتباع خارجی بالای 10 سال را ثبت خواهند کرد.

 مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، گفت: اتباع خارجی در زمان مراجعه به دفاتر کفالت علاوه بر مدرک اقامتی قبلی خود بایستی هزینه‌های مربوط به تمدید کارت آمایش و کارت خود را بر اساس مصوبه مراجع ذیربط پرداخت کنند.

اتباع خارجی که از پرداخت خدمات شهری معاف هستند

وی با اشاره به معافیت برخی اتباع در پرداخت عوارض شهری افزود: خانوارهای دارای بیماران خاص، بیماران صعب العلاج و معلول، مددجویان بی سرپرست، زنان سرپرست خانوار که سرپرستی فرزندان زیر 18 سال و بانوان مجرد خود را عهده‌دار باشند و همچنین افراد از کار افتاده و مردان بالای 70 سال و زنان بدون خانوار از پرداخت عوارض خدمات شهری معاف هستند.

سلیمانی در خصوص هزینه‌های طرح آمایش 11 گفت: هزینه‌های دریافتی بابت تمدید اقامت و صدور کارت بر اساس قانون بودجه و مصوبات کمیته کفالت اقامت و اشتغال اتباع خارجی تعیین می‌شود.

درج شماره اختصاصی 10 رقمی بر روی کارت آمایش 11

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، خاطرنشان کرد: اعتبار کارت آمایش 11 تا 31 خرداد/جوزا سال 1396 است و طرح و شکل کارت جدید متفاوت از کارت آمایش 10 خواهد بود ضمن اینکه در کارت جدید شماره‌ای تحت عنوان شماره اختصاصی 10 رقمی درج شده که کاربری آن مانند شماره ملی اتباع ایرانی است.

وی با اشاره به وضعت پذیرش و ثبت نام دانشجویان اتباع خارجی در این طرح گفت: بر اساس شیوه‌نامه پذیرش و ثبت‌نام این طرح، اتباع غیر ایرانی متقاضی تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور اتباع خارجی بایستی برای تحصیل در مراکز آموزش عالی گذرنامه روادید تحصیلی داشته باشند به همین لحاظ در صورتی که دانشجوی خارجی مذکور پذیرفته شده در دانشگاه‌ دارای مدرک اقامتی غیر از گذرنامه باشد باید نسبت به اخذ گذرنامه از کشور متبوع و اخذ روادید تحصیلی از جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

سلیمانی افزود: در صورتی که تبعه خارجی دارای کارت اقامت باشد و کارت خود را برای تحصیل ابطال کند مکان احیای کارت مجدد وجود ندارد لیکن با عنایت به وضعیت خانوار دانشجوی فارغ التحصیل شده و سیاست‌های عمومی جمهوری اسلامی ایران ویزای اقامت وی به صورت سالانه مانند کارت‌های اقامت موقت تمدید می‌شود.

عدم اجرایی شدن بیمه برای اتباع خارجی

وی در رابطه با وضعیت بیمه اتباع خارجی، گفت: بر اساس بند«د» ماده 28 برنامه پنجم توسعه کلیه اتباع خارجی مقیم جمهوری اسلامی ایران موظف به دارا بودن بیمه نامه برای پوشش حوادث و بیماری‌های احتمالی در مدت اقامت در ایران هستند ضمن اینکه تعیین تعرفه‌های این امر نیز بر عهده بیمه مرکزی ایران است متاسفانه این بند تاکنون اجرایی نشده و تنها از سال گذشته بیمه حوادث اتباع خارجی دارای کارت کار برای دارندگان گذرنامه خانواری انجام شده است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، افزود: همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله سامان تأمین اجتماعی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی می‌تواند امکان تحقق کامل بیمه درمان و حوادث اتباع خارجی را فراهم کند.

بهره‌مندی اتباع خارجی پناهنده از بیمه سلامت در 6 ماه

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته وزارت کشور با همکاری کمیساریای سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تلاش کرده از طریق بیمه‌های خصوصی و بیمه سلامت نسبت به تأمین بخشی از هزینه‌های درمانی پناهندگان بویژه بیماران خاص و صعب العلاج و اقشار آسیب‌پذیر اقدام کنند که این همکاری‌ها در سال گذشته منجر به امضای تفاهم نامه وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور شد که در نتیجه برای مدت 6 ماه امکان بهره‌مندی اتباع خارجی پناهنده از خدمات بیمه سلامت فراهم شد.

سلیمانی خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه‌های سنگین درمانی در کشور خصوصا برای افراد فاقد بیمه عمده‌ترین چالشی که اجرای طرح بیمه درمانی پناهندگان را دچار مشکل کرده منابع اعتبار آن است که در این زمینه نیاز به مشارکت گسترده‌تر سازمان‌های بین‌المللی از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و همچنین هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول در ایران از جمله وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه سلامت است.

 11 میلیارد تومان هزینه درمان بلاتکلیف اتباع در اصفهان

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین استان اصفهان، تأکید کرد: عدم توان پرداخت هزینه‌های بیمارستانی توسط اتباع افغانستانی در استان اصفهان بالغ بر 11 میلیارد تومان در 2 سال گذشته هزینه درمان بلاتکلیف بر دوش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان تحمیل کرده است بنابراین بایستی در خصوص نحوه تأمین هزینه‌های درمانی اتباع خارجی بویژه پناهندگان تصمیم عاجلی اتخاذ شود هر چند به طور موقت تا تعیین تکلیف بیمه پناهندگان بخشی از هزینه‌های درمانی بیماران خاص را پناهنده با همکاری کمیساریا در حال حاضر نیز پرداخت می‌شود.

حضور قانونی اتباع خارجی و جلوگیری از سوء‌استفاده قاچاقچیان

وی در رابطه با وضعت اتباع خارجی فاقد مدرک اقامت؛ گفت:در این زمینه شناسایی اتباع فاقد مدرک مذاکرات زیاد بین مقامات افغانستان و جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است لیکن هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است در حالی که تأکید جمهوری اسلامی ایران بر ورود قانونی اتباع افغانستانی به کشور است تا از مخاطراتی که این افراد را تهدید می‌کند و سوء استفاده قاچاقچیان که منجر به صدمه جانی و مالی به افراد مذکور می‌شود جلوگیری شود.

سلیمانی با بیان اینکه ورود افراد فاقد مدرک هویتی به ایران تبعات سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دارد افزود: در این خصوص مذاکراتی بین طرفین برگزار شده و نهایتا منتج به تعهد دولت افغانستان و همچنین پاکستان مبنی بر کنترل مرزها و جلوگیری از تردد غیرقانونی مجدد شد در حالی که با اجرایی شدن این امر فرایند تعیین تکلیف اتباع غیر مجاز افغانستانی حاضر در ایران بهبود پیدا می‌کند.

حضور 160 هزار تبعه خارجی در اصفهان

وی در رابطه با آمار حضور اتب&


ویدیو مرتبط :
تغییر ظاهری و تعداد دیوار لول 11