علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



وقتی حس لامسه به مردی با دست قطع شده باز می‌گردد/ساخت نخستین انگشت بایونیک جهان


دانش > پزشکی - لمس زبری یا نرمی یک شیء شاید برای خیلی‌ها عادی باشد اما برای کسی که دستش را از دست داده یک آرزوست. به گزارش ایسنا حالامحققان در دستاوردی چشمگیر به یک مرد معلول این توانایی را دادند تا حس لامسه را به صورت بلادرنگ توسط نخستین نوک انگشت مصنوعی جهان را درک کند.

محققان موسسه فناوری فدرال لوزان در سوییس و موسسه تحقیقات " Scuola Superiore Sant'Anna " در ایتالیا با اتصال این انگشت مصنوعی توسط عمل جراحی به عصب‌های بازوی "دنیس آبو سورنسن"، معلول دانمارکی که 9 سال پیش طی یک سانحه آتش‌بازی، دست خود را از مچ از دست داده بود، توانستند قابلیت احساس بافت‌ها را به وی اهدا کنند.

به گفته محققان، "سورنسن" نخستین فردی است که از یک نوک انگشت مصنوعی برای شناسایی بافت‌ها استفاده کرده است.

این دستاورد از طریق مجموعه‌ای از حسگرهای متصل به نوک انگشت مصنوعی محقق شد. زمانی که "سورنسن" انگشت بیونیک خود را بر روی قطعات مختلف پلاستیک زبر یا نرم حرکت می‌داد، حسگرها یک سیگنال الکتریکی تولید می‌کردند؛ این سیگنال‌ها به مجموعه‌ای از جرقه‌های الکتریکی ترجمه شده و از زبان سیستم عصبی تقلید می‌کنند؛ سیستم عصبی نیز در عوض این اطلاعات را به عصب‌های موجود در بازو تغذیه می‌کند. جالب اینجاست که "سورنسن" توانست در 96 درصد موارد بین بافت‌های مختلف به درستی تمایز قائل شود. جزئیات این دستاورد در مجله eLife منتشر شده است.

۵۴۵۴


ویدیو مرتبط :
ساخت دست مصنوعی با حس لامسه