سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



گزارشی درباره سالروز آغاز حفر استراتژیک ترین کانال جهان


گزارشی درباره سالروز آغاز حفر استراتژیک ترین کانال جهانراسخون/ در چنین روزی آب‌راهی به طول ١٩٢ کیلومتر است که دریای مدیترانه را به دریای سرخ وصل می‌کند. احداث کانال سوئز پس از یک‌دهه و در سال ۱۸۶۹ خاتمه یافت.

طرح اتصال دریای سرخ و دریای مدیترانه، به روزگار باستان باز می‏گردد و گفته می‏شد که این طرح، اولین بار در زمان حکومت هخامنشیان عملی گردید. اما این کانال پس از چندی در زیرشن‏های بیابان پرشد و آثارش از میان رفت.

بیش از 23 قرن بعد، اوج‏گیری رقابت‏های انگلستان و فرانسه در قرن نوزدهم و تلاش هر کدام از آنها در برتری‏جویى نظامی - تجاری باعث شد تا بار دیگر این طرح عنوان شود و این بار فرانسه به عنوان یک قدرت صنعتی - نظامی و در حقیقت به عنوان یک دولت استعماری درصدد برآمد تا ساخت این کانال را عملی سازد. ازاین رو، طرح حفر کانال در سال 1854م توسط یک مهندس فرانسوی به نام فردیناند دول تهیه شد و کار حفر آن از 25 آوریل 1859م آغاز گردید.

در این میان، از آن جا که بین فرانسه و انگلیس، رقابت آشکاری در میان بود، انگلستان از ارائه هر نوع کمک به فرانسه مضایقه نمود، چرا که حفر کانال به قدرت فرانسه می‏افزود. بنابراین فرانسویان بدون کمک از هیچ کشوری به تنهایى اقدام به این کار نمودند و ظرف مدت ده سال، با هزینه‏ای بالغ بر چهارصد میلیون فرانک، این پروژه را به اتمام رساندند. طول این کانال حدود یک‏صد و هفتاد کیلومتر، عرض آن 60 متر و عمیق‏ترین نقطه آن، 22 متر عمق داشت که بعدها وسعت بیشتری یافت به طوری که عرض آن به 200 متر رسید. کانال سوئز در 17 نوامبر 1869م طی تشریفاتی گسترده با حضور امپراتور فرانسه و عبور کشتی حامل وی، افتتاح شد.

علت حفر کانال سوئز توسط فرانسه این بود که در آن زمان، سرزمین مصر تحت استعمار فرانسه قرار داشت و با حفر این کانال، راه ارتباط دریایى اروپا به طرف ساحل شرقی قاره افریقا و شبه قاره هند و شرق آسیا بسیار کوتاه گردید. کانال سوئز درحدود 85 سال در دست بیگانگان بود و در نهایت در 26 ژوئیه 1956م توسط جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر، ملی اعلام شد که باعث حمله ارتش‏های فرانسه، انگلستان و رژیم صهیونیستی به مصر و اشغال کانال گردید. با این حال نیروهای مهاجم پس از چندی از کانال عقب‏نشینی کردند و کانال سوئز کاملاً تحت اختیار مصر درآمد. کانال سوئز همه ساله سود سرشاری از محل اخذ مالیات از کشتی‏های عبوری، نصیب دولت مصر می‏سازد.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: راسخون


ویدیو مرتبط :
آغاز حفر بزرگترین تونل کشور در شهرستان درگز