علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



وقتی چشم مصنوعی با دور زدن شبکیه، بینایی می‌بخشد


تک شات/ یک تیم تحقیقاتی استرالیایی از دانشگاه Monash در حال کار بر روی مراحل ساخت یک چشم مصنوعی هستند که نیازی به سیستم بینایی ندارد.

در تلاش هایی که برای بازگردانی برخی از زوایای دید نابینایان صورت گرفته، محققین روی یک سیستم جدید کار کرده اند که با استفاده از 11 کاشی کوچک می تواند در بخش های مختلف مغز اجرا شود و سیگنال های مرتبط با محرک های بینایی را دریافت کرده و آنها را فرآوری کند. هر یک از کاشی ها شامل 43 الکترود است که مغز را با سیگنال های الکتریکی تحریک می کنند تا بتواند نقطه ها و نورها را درست شبیه پیکسل هایی که توسط چشمان سالم تولید میشود کنار هم قرار دهند و پیکسل های طبیعی ایجاد کنند.

این کاشی ها تنها می توانند تا 500 پیکسل بینایی را ایجاد کنند در حالیکه یک چشم سالم قادر است 1 تا 2 میلیون پیکسل بسازد. با توجه به اینکه این تکنولوژی جدید به داشتن چشم های سالم وابسته نیست بنابراین می تواند زندگی برای افراد نابینا راحت تر کند و تصاویر خام را برایشان بسازد. محققین تصاویر ساخته شده جدید را با تصاویری که در سال 1920 توسط دستگاه televisor ، ساخته یکی از مخترعین تلویزیون به نامJohn Baird ، ساخته شده است مقایسه کرده اند.

این تکنولوژی بر پایه یک جفت شیشه بنا شده است که یک دوربین دیجیتالی،سنسورهای حرکتی چشمی، پردازنده دیجیتالی و فرستنده وایرلس را در خود جای داده اند. این دوربین می تواند با استفاده از ردیاب چشمی که در داخل شیشه ها قرار گرفته، حرکاتی دقیقا مشابه حرکات یک چشم سالم ایجاد کند و آنها را دریافت و با دوربین تنظیم کند.
بعد از این مراحل، سیگنال ذکر شده مورد فرآوری قرار می گیرد و به صورت وایرلس برای کاشی های موجود در داخل مغز ارسال می شود تا یک تصویر خام از اطلاعات ارسالی ساخته شود.

1. شیشه های بیرونی- دوربین دیجیتال
2. شیشه های داخلی- سنسورهای حرکتی چشم که دوربین را هدایت می کنند
3. کناره های شیشه ها- پردازنده دیجیتال و فرستنده وایرلس
4. کاشت های مغزی- کاشت های کوچکی که در زیر جمجمه قرار می گیرند و می توانند سیگنال های وایرلس را دریافت کنند و قشای بصری مغز را به طور مستقیم تحریک کنند

این اختراع در مرحله اول برای کمک به اختلالات بینایی و یا افراد نابینا ساخته شده است و می تواند برخی از زوایای دید را به انسان بازگرداند. البته این بدان معنی نیست که این تکنولوژی موفق و جدید نمی تواند به افرادی که بینایی کامل دارند کمک کند. به همین دلیل تصور آینده ای که همه ما بتوانیم با تقویت حواس خود با استفاده از این تکنولوژی موفقیت آمیز، دیدی شبیه به دید یک عقاب داشته باشیم دور از ذهن نیست. محققین هم اکنون به دنبال داوطلبانی که علاقه مند به شرکت در روند این تحقیق و انجام آزمایشات لازم بر روی آنها هستند می گردند.


ویدیو مرتبط :
بازیابی بینایی با ایمپلنت شبکیه.مهندسی پزشکیBm-Eng.IR