سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



وزارت بهداشت درباره بخیه صدرا به حرف آمد


شبکه خبر/ میردهقان مدیر دفتر نظارت امور درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه بخیه چانه صدرا باز نشده بود اما درمان آن نیمه کاره رها شده بود گفت: تخلف صورت گرفته است، اما نه به وسعت و اندازه ای که رسانه ها اعلام کردند. البته وزارت بهداشت نیز در انتشار خبر منعی را اعلام نکرد و زوایای مختلف موضوع را بررسی کرد.

اخلاق در پزشکی از جمله موضوعاتی است که از دیر باز در این حرفه مطرح بوده و درباره اهمیت و ضرورت آن کتاب های فراوانی به رشته تحریر درآمده است. اما همین موضوع به ویژه هنگامی که مصادیقی از آن در جامعه بروز و ظهور می یابد اهمیت تازه ای می یابد و دوباره مورد توجه استادان و کارشناسان آن قرار می گیرد دکتر احد فرامرز قراملکی، استاد دانشگاه و رئیس پژوهشکده اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران و دکتر سید محمد حسین میردهقان مدیر کل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر محمود عباسی رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این موضوع را در برنامه نبض بررسی کردند.
دکتر سید محمد حسین میردهقان با اشاره به ریشه تخلفات پزشکی در جامعه گفت: براساس آمار بدست آمده پزشکان ما در طول سال 8 میلیون بیمار را در مجموعه وزارت بهداشت بستری می کنند و 40 میلیون بیمار نیز در بیمارستانهای کشور ویزیت می کنند که این رقم بالایی است، این فشار کار را که در کنار حقوق پایین پزشکان و پرستاران بگذارید می بینید که وقوع تخلفات پزشکی دور از ذهن نیست، اما آنچه مهم است این نکته اساسی است که در جامعه ما تخلفات پزشکی بیشتر از حد معمول بزرگنمایی می شود که این درست نیست.

مدیر کل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت در ادامه افزود: تعرفه های پایین گاهی موجب بداخلاقی هایی در عرضه پزشکی می شود که با اصلاح قوانین موجود در این زمینه این مورد نیز اصلاح شد.
او تصریح کرد: تخلفات صورت گرفته در عرصه پزشکی بیشتر فردی است که البته جزو خط قرمزهای ماست و من همینجا اعلام می کنم که هیچ یک از پزشکان و پرستارانی که مرتکب تخلفات درمانی می شوند در حاشیه امنی قرار ندارند.


میردهقان با تاکید بر اینکه بخیه صدرا باز نشده بود اما درمان آن نیمه کاره رها شده بود گفت: تخلف صورت گرفته است، اما نه به وسعت و اندازه ای که رسانه ها اعلام کردند. البته وزارت بهداشت نیز در انتشار خبر منعی را اعلام نکرد و زوایای مختلف موضوع را بررسی کرد، اما چه اتفاقی می افتد که به این وسعت برجسته می شود؟ در گوشه ای از بیمارستان ما(بیمارستان اشرفی اصفهانی خمینی شهر) تخلفی صورت گرفت و وزارت بهداشت منعی در انتشار آن خبر نداشت و تمام زوایای آن بررسی شد و در خصوص آن تصمیم گرفته شد، اما انتشار به این صورت غیرعادی بود.


دکتر احد فرامرز قراملکی دیگر مهمان برنامه با اشاره به جایگاه و ضرورت، اهمیت اخلاق پزشکی در جامعه اظهار داشت: اخلاق پزشکی، شاخه ای از اخلاق حرفه ای است که یکی از گرایشهای آن اخلاق پزشکی است، اصولا پزشکی ذاتا اخلاق محور است زیرا تلاش در جهت سلامت جامعه خود براساس اخلاقیات است.

استاد دانشگاه و رئیس پژوهشکده اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران در ادامه افزود: می بایست بحث اخلاق پزشکی را از دیدگاه اخلاق حرفه ای ملاحظه کرد همچنین اخلاق پزشکی را نباید اخلاق پزشکان دانست بلکه بیان مسئولیتهای اخلاقی بنگاه ها و موسسات پزشکی، درمان و بهداشت، در قبال محیط نیز بخشی از اخلاق پزشکی است.


دکتر قراملکی اخلاق حرفه ای را دو امر متمایز اما مرتبط توصیف کرد و گفت : گاهی اخلاق حرفه ای را در کسب و کار، مدیریت اجرایی و محیط عینی حرفه مطرح می کنیم و عملکرد اخلاقی در کسب و کار را مورد بررسی قرار می دهیم و گاهی مراد از آن شاخه ای از دانش بشری است که نظامدار و روشمند در مراکز آموزشی و پژوهشی رشد می یابد.

او تصریح کرد : کارهایی که تا به حال درباره اخلاق پزشکی انجام شده با جهت گیری اخلاق پزشکان و اخلاق پرستاران است، به عبارتی اخلاق کار است. اما متاسفانه اخلاق موسسات پزشکی تا کنون کار نشده است. اگر جهت گیری به سمت اخلاق بیمارستانها، موسسات درمانی، درمانگاه ها و دانشگاه های پزشکی باشد با نتایج قابل توجهی روبرو خواهیم شد.


دکتر قراملکی مهم ترین گرفتاری جامعه ما را عدم رعایت اخلاق حرفه ای در موسسات پزشکی دانست و گفت: پرداختن و توجه به این امر یک ضرورت اجتماعی است. بنابراین اخلاق پزشکی را نباید تنها با رویکرد منابع انسانی مورد توجه قرار داد ، بلکه این توجه باید با رویکرد استراتژیک توام باشد. به عبارت دیگر، مباحث صرفا به تحلیلهای منطقی و انتزاعی محدود نشود بلکه فراتر از آن به تحلیل مسایل عینی بنگاه ها و سازمانها نیز پرداخته شود.


استاد دانشگاه و رئیس پژوهشکده اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: اخلاق پزشکی که اینک در برخی از محافل علمی ما مورد توجه قرار گرفته بیشتر به خلق و خوی پزشکان و پرستاران می پردازد به عبارت دیگر، منابع انسانی را مورد توجه قرار داده است. مروجان بحث اخلاق پزشکی می بایست دیدگاه سازمانی بر اخلاق پزشکی داشته باشند. چرا که اخلاقی بودن سازمان یک بحث است و اخلاقی بودن افراد آن سازمان بحث دیگری است. ما معتقدیم تا سازمان اخلاق نباشد، اخلاقی بودن افراد مشکل دارد.

دکتر محمود عباسی مهمان تلفنی برنامه با بیان اینکه اخلاق پزشکی مطالعه نظام مند اخلاقیات است افزود: اینکه ما تصور کنیم که تنها با چند واحد درسی اخلاق در پزشکی می توان به اخلاق پزشکی دست یافت نمی تواند راهگشا باشد بلکه در اخلاق پزشکی باید نگاه ها همه جانبه باشد و این امر محقق نمی شود مگر اینکه اخلاق پزشکی در متن و بطن آموزش پزشکی نهادینه شود.
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: با تحول نظام سلامت ما شاهد نهادینه شدن اخلاق پزشکی در مراکز درمانی هستیم تا جایی که دیگر شاهد پدیده زیرمیزی در جامعه پزشکان نیستیم.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
باز كردن بخیه های از چانه صدرا این پزشك هسنش یا جلاد