سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سعدی مظهر كمال در سراسر ادبیات پارسی است


دكتر محمدرضا خالصی سه شنبه به مناسبت یكم اردیبهشت یادروز بزرگداشت سعدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: در نثر فارسی تقریبا هیچ كس با سعدی قابل قیاس نیست و گلستان شیخ اجل مطلقا صدرنشین این عرصه است و باحجم اندكش، سرمشق و الگوی ادب فارسی به شمار می رود.
وی افزود: سعدی در اوج قله ادبیات قرار دارد و این نشان دهنده عظمت كلام سعدی است.
خالصی اظهارداشت: زبان سعدی برجسته و خارق العاده است و در جهان ادبیات كه مشحون از همسان ها و همگون هاست و گاه مانند بیابان ها پهناور و ملال آور است، سعدی چون كوهی سترگ می درخشد تا ملالی از این بیابان ها بستاند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس اضافه كرد: ادبیات تعلیمی ژانری(گونه)است كه بیشتر شاعران و سخن سرایان و نویسندگان جهان در آن طبع آزمایی كرده اند و از دراز آهنگ ترین انواع ادبی محسوب می شود و علی القاعده عرصه پر رفت و آمدی است كه بسیاری از نبواغ در این عرصه عرضه اندام كرده اند.
او ادامه داد: حتی در زمان حیات شیخ اجل هم ذكر جمیل سعدی درعوام جاری بوده به طوری كه خود شیخ بدین موضوع واقف بوده كه در این زمینه نیز سروده ای از وی وجود دارد.
این شاعر عنوان داشت: شعر سعدی درزمان او فراگیر بوده و پس از او جهان را فرا گرفته است به طوری كه بسیاری دیگر از متفكران اروپایی و غرب سعدی شیرازی را ستوده اند.
خالصی افزود: سعدی بی شك مهندس و معمار بزرگ زبان فارسی است ودر واقع سعدی استاد و سرمشق تقلید ناپذیر غزل در شعر دری است كه شعر وی سهل و ممتنع است.
وی گفت: شاعری را نمی شناسیم كه به راه تقلید رفته باشد و نلغزیده باشد و همپایه و همسایه او قرار گیرد و در آن میدان گردافكن، با پیروزی عرصه را ترك كرده باشد.
این شاعر و منتقد ادبی بیان كرد: حتی شنیده ایم و خوانده ایم كه شاعری بزرگ پس از شنیدن غزلی از شیخ اجل دیوان اشعارش را به آتش اجاق خانه اش انداخته كه اگر این سخن افسانه و داستان هم باشد، عاری از حقیقت نیست.
خالصی اظهارداشت: گوته، لانگ فلو، ویكتور هوگو، هردر، موسه، بالزاك و سن لامبر از فكر، اندیشه و سخن شیخ اجل بهره ها برده اند و همه این ها بیانگر این است كه سعدی استاد سخن است.
وی با اشاره به رایج بودن ضرب المثل هایی از اشعار و حكایت های سعدی در بین مردم ادامه داد: ایرانیان از دیرباز مشهور به دانستن این گونه اندیشه ها و بهره وری از مثل ها، پندها و اندرزهای اخلاقی و حكمی هستند كه این مهم نیز به اخلاقی بودن اندیشه های ایرانی و ایجاز سخن در تفكر آنان بوده است.
خالصی عنوان داشت: بی شك سعدی شیرازی میراث بر فرهنگ عظیم ایرانی اسلامی است و او این توانایی را داشته كه این میراث سترگ را به زیباترین شكل به جهان بشریت ارائه دهد و رمز موفقیت عمده شیخ اجل در این مهم نهفته است.
یكم اردیبهشت ماه درتقویم ملی ایران به عنوان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است.
ابومحمد مصلِح الدین بن عبدالله، نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین در سال 568 یا به برخی از روایت ها در 588 خورشیدی تولد یافت. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی گوی ایران زمین بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین ، گیرا وقوی اوست.
جایگاه این شاعر نام آور سده هفتم هجری نزد اهل ادب تا بدان جاست كه به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده اند. آثار معروفش كتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات و دیوان اشعار اوست كه به این سه اثر كلیات سعدی می گویند.
شیخ اجل سعدی به سیاحت و جهانگردی علاقه بسیاری داشت و به شهرهای خاور نزدیك و خاور میانه، هندوستان، مصر و شمال آفریقا سفر كرد و این جهانگردی به روایتی 30 سال به طول انجامید.
همان گونه كه در تاریخ تولد این فخر ادبیات ایران زمین اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاریخ وفات وی نیز دیدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراین مورد موجود است این ادیب بی بدیل ادبیات پارسی درسال 671خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
3002/ 1876

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
آموزش تاریخ ادبیات به سبک سوری لند- سعدی