سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رویترز: با وجود دستور پوتین، تجهیزات روسیه در سوریه بیشتر از قبل شده است


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه مدعی شد که با وجود دستور ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه برای خروج بخشی از جنگ‌افزارهای این کشور از سوریه، اما روسیه در واقع بیش از آنکه تجهیزات خود را در سوریه کاهش دهد، بر حجم آن‌ها افزوده است. 

رویترز نوشته است که بعد از دستور پوتین، انتظار می‌رفت که یخ‌شکن «یائوزا» که وظیفه اصلی تأمین و پشتیبانی تجهیزاتی نیروهای روس در سوریه را بر عهده دارد، به بندر مبدأ خود واقع در اقیانوس منجمد شمالی بازگردد. 

با این حال، به ادعای این خبرگزاری، این کشتی سه روز بعد از بیانیه پوتین بندر «نوروسیسک» دریای سیاه را به مقصد بندر طرطوس سوریه ترک کرد. به نوشته رویترز، مشخص نیست که این کشتی چه چیزی حمل می‌کرده، اما بار آن به قدری سنگین بوده که کشتی آنقدر با سرعت کم حرکت می‌کرده که رد حاصل از حرکت آن به سختی قابل تشخیص است. 

رویترز نوشته است که تحرکات کشتی‌های روس نشان می‌دهد که در دو هفته‌ای که از بیانیه پوتین می‌گذرد، روسیه بیش از آنکه تجهیزات از سوریه خارج کرده باشد، تجهیزات تازه‌ای وارد این کشور کرده است.

این خبرگزاری با بیان اینکه مشخص نیست که چه تجهیزاتی به سوریه منتقل شده، نوشته است که به هر حال این تحرکات نشان می‌دهد که روسیه همچنان به شدت در تلاش است تا زیرساخت‌های نظامی خود را در سوریه حفظ کرده و از ارتش سوریه پشتیبانی کند تا در صورت نیاز بتواند به سرعت بار دیگر توان نظامی خود را در این کشور افزایش دهد. 

پوتین نیز خود گفته بود که در صورتی که نیاز باشد، روسیه می‌تواند ظرف چند ساعت بار دیگر استعداد نظامی خود در سوریه را افزایش دهد. رویترز نوشته است که به خطر افتادن پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه و تضعیف جایگاه بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه می‌تواند مسکو را به بازگشت به سوریه وادارد. 

«میخائیل بارابانوف» محقق اندیشکده نظامی «کست» مستقر در مسکو می‌گوید: «از آنجا که بخشی از نیروها به صورت دو فاکتو در آنجا حضور دارند، دلیلی برای کاهش ترددها وجود ندارد. حجم پشتیبانی از ارتش سوریه همچنان چشم‌گیر است.»

رویترز بر اساس محاسبات خود، نوشته است که حدود نیمی از هواپیماهای جنگنده روسیه سوریه را ترک کرده‌اند. مسکو تعداد جنگنده‌های مستقر در سوریه را اعلام نکرده، اما رویترز نوشته است که روسیه حدود 36 جنگنده در سوریه داشته است. 

این خبرگزاری بر اساس «داده‌های حمل‌ و نقل، اطلاعات رسمی، گفته‌های منابع امنیتی دریایی و تصاویر منتشر شده توسط بلاگرها» نوشته است که هیچ نشانه‌ای مبنی بر کاهش فعالیت ناوگان دریایی حمایت از عملیات روسیه در سوریه، موسوم به «سیرین اکسپرس»، وجود ندارد.

 

بنا بر این گزارش، روسیه تقریبا تمام کشتی‌هایی را که سوریه را ترک کرده‌اند، با کشتی‌های جدید جایگزین کرده که این امر توان آتش‌روسیه در این منطقه را حفظ کرده و در عین حال گزینه شلیک موشک‌های کروز از دریا به سمت سوریه را برای مسکو حفظ کرده‌ است. 

 

به نوشته رویترز، به نظر می‌رسد که روسیه بیش از 10 کشتی از جمله ناوشکن «زلنی دال» مجهز به موشک‌های کروز «کالیبر» با دقت 3 متر، را همچنان در مدیترانه حفظ کرده است. 

بارابانوف می‌گوید: «روسیه کشتی‌های زیادی ندارد که بتوانند در مدیترانه بمانند. نقش آن‌ها اطمینان از فعالیت "سیرین اکسپرس" و نشان دادن این مسئله به غرب و نهایتا به ترکیه است.»

رویترز هرچند نوشته است که آمارهای نظامی به صورت دقیق منتشر نمی‌شود و به همین جهت تحلیل‌های صورت گرفته هم می‌تواند ناقص باشد، اما در عین حال بر اساس عکس‌های گرفته شده در بنادر روسیه، نوشته است که روسیه دستکم دو کشتی که عمدتا برای انتقال نیرو و تجهیزات زرهی مورد استفاده قرار می‌گیرند، یعنی «سزار کونیکوف» و «ساراتوف» را همراه با «یائوزا» در مدیترانه نگه داشته است.»

 

این خبرگزاری نوشته است که روز پنج‌شنبه زمانی که کشتی ساراتوف به سمت سوریه در حرکت بود، به نظر می‌رسید که در حل حمل بار است و خط بار آن (میزان فرورفتگی در آب) به وضوح پائین‌تر از 14 مارس، یعنی زمانی که این کشتی از سوریه به روسیه بازمی‌گشت، بود. 

در همین حال بلاگرهای ترک از دو کشتی جنگی «الکساندر اوتراکووسکی» و «مینسک» و کشتی پشتیبانی «دوینیتسا 50» در حال عبور از تنگه «بسفر» به سمت روسیه عکس‌برداری کرده‌اند. 

دستکم دو کشتی اوتراکووسکی و دوینیتسا 50 به هنگام بازگشت خالی به نظر می‌رسیده‌اند. این تصاویر نشان می‌دهند که خط بار کشتی اوتراکووسکی به هنگام بازگشت از سوریه بالاتر از زمان رفت این کشتی به سوریه در تاریخ 2 مارس بوده است. رویترز مدعی است که دوینیتسا 50 هم وضعیت مشابهی داشته است.

پیش از این هم یک مقام نظامی اسرائیلی در مصاحبه با رسانه‌ها مدعی شده بود که توان نظامی روسیه در سوریه همچنان بسیار بالا باقی مانده و مسکو تنها بمب‌افکن‌های خود را با بالگردهای تهاجمی جابجا کرده است. 

 

انتهای پیام/ق


ویدیو مرتبط :
کلیه پروازهای روسیه به مصر به دستور پوتین ، لغو شد