سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فرهیختگان نوشت: متن و حاشیه‌ شایعات درباره قاسم سلیمانی


فرهیختگان نوشت: متن و حاشیه‌ شایعات درباره قاسم سلیمانی

فرهیختگان/ متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

شایعه باز هم مثل گذشته. این اولین بار نیست که شایعه شهادت یا جراحت قاسم سلیمانی رسانه‌ای می‌شود و البته اولین بار هم نیست که موضوع شهادت او به رسم گذشته با یک دیدار یا یک گفت‌وگو به شایعه تبدیل می‌شود. سلیمانی دیروز در واکنش به خبرسازی‌های اخیر درباره جراحت و حتی شهادتش در سوریه با پایگاه خبری «الوقت» گفت‌وگو کرد. گرچه این گفت‌وگو درباره جان باختن غضنفر رکن‌آبادی، دیپلمات سابق ایرانی در حادثه منا صورت گرفته‌بود، سردار به خبر شهادت خود هم واکنش نشان داده و گفت: «اینها چیزهایی است که دشت‌ها و کوه‌ها را برای پیداکردنش پیموده‌ام.» همین واکنش کافی بود که شایعه بودن خبر شهادت این فرمانده ایرانی تایید شود. اما این اولین بار نیست که قاسم سلیمانی مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی قرار می‌گیرد.
روستازاده کرمانی مدت‌ها است بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی را به خود مشغول کرده است. فرمانده‌ای نظامی که به اذعان دوست و دشمن نقشی تعیین‌کننده در حوادث خاورمیانه ایفا می‌کند. قاسم سلیمانی در 20 اسفند 1335 در منطقه کوهستانی رابر از توابع کرمان به‌دنیا آمد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی وتشکیل سپاه به این نهاد پیوست. سلیمانی در دوران هشت سال جنگ عراق علیه ایران فرمانده لشکر 41 ثارالله کرمان بود.او در جریان جنگ ایران و عراق به اسارت گرفته شد؛ بعد از آن توانست با لودر از دست زندانبان خود بگریزد و از اسارت رهایی یابد. پس از جنگ و در سال 76 او از سوی مقام معظم رهبری فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. سلیمانی در همان سال از سوی سیدمحمد خاتمی-رئیس‌جمهوری وقت- نیز به عنوان مشاور نظامی رئیس‌جمهوری انتخاب شد. او در ۴ بهمن ۱۳۸۹ درجه سرلشکری دریافت کرد و پس از آن رهبر معظم انقلاب در تقدیر از عملکرد قاسم سلیمانی به او لقب «شهید زنده» داد. اما آنچه در چند سال گذشته باعث شده است سلیمانی بارها در صدر اخبار بین‌المللی قرار گیرد حضور و نقش او در مبارزه با گروه‌های تکفیری در منطقه (عراق و سوریه) است.

شخص اول در مبارزه با تکفیری ها
بعد از ظهور داعش در سال 2014 برخی شهرهای عراق از جمله موصل و تکریت به تصرف این گروه درآمدند. در این زمان که ارتش عراق توانایی مقابله با این گروه و آزاد‌سازی شهرهای به‌تصرف درآمده را نداشت، بسیاری از رسانه‌های خارجی مدعی شدند حضور مستشاری قاسم سلیمانی در آزاد‌سازی برخی شهرها و مناطق اشغالی عراق از دست گروه تروریستی داعش موثر بوده است.

سفر مسکو
اواخر تابستان امسال برخی روزنامه‌های غربی و حتی عربی مدعی شدند که حملات هوایی روسیه به سوریه نتیجه سفری است که سلیمانی به مسکو داشته است. برخی رسانه‌ها مدعی شدند که سلیمانی ولادیمیر پوتین را برای همکاری میدانی مشترک در سوریه متقاعد کرده، این در حالی است که هیچ‌یک از منابع رسمی ایرانی و روسی این خبر را تایید یا تکذیب نکرده‌اند.

آزادی خلبان روسی
آخرین باری که دوباره نام و چهره قاسم سلیمانی رسانه‌ای شده هفته گذشته بود. از هفته پیش از سقوط جنگنده روسی به دست ارتش ترکیه برخی رسانه‌های غربی، عربی و اسرائیلی با انتشار گزارش‌هایی مدعی زخمی شدن و حتی شهادت سلیمانی شده بودند. این اخبار آنقدر در فضای رسانه‌ای و مجازی منتشر شد که رمضان شریف، سخنگوی سپاه در هفته گذشته در دو موضع‌گیری جداگانه این‌گونه خبرسازی‌ها را تکذیب کرد و همزمان یک رسانه روسی در گزارشی مفصل از نقش سلیمانی در عملیات نجات خلبان دیگر روسی خبر داد که نه ایران و نه روسیه این گزارش را تایید یا تکذیب نکردند. در این مورد «اسپوتنیک» گزارشی منتشر کرد و مدعی شد: «در گیرودار برنامه‌ریزی برای عملیات مجدد جهت آزادی سریع خلبان روس، سردار سلیمانی با روس‌ها تماس می‌گیرد و به آنها اطلاع می‌دهد که یک یگان ویژه جهت نجات خلبان روس آماده کرده است و پیشنهاد داد به دلیل اینکه این یگان ویژه متشکل از نیروهای ویژه حزب‌الله لبنان و کماندوهای سوری آموزش‌دیده توسط ایران است و آشنایی کامل با جغرافیای مکانی دارند، عهده‌دار عملیات زمینی شوند.»

قدرتمندترین عامل در خاورمیانه
شاید اولین بار که نام قاسم سلیمانی در رسانه‌های بین‌المللی توجه همه را به‌خود جلب کرد گزارش مشروحی بود که«نیویورکر»، هفته‌نامه آمریکایی در تاریخ 30 سپتامبر 2013 با عنوان «فرمانده در سایه» نوشت. در این گزارش با برخی مقامات اطلاعاتی آمریکا هم مصاحبه شده است. برای نمونه جان ماگویر، افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در باره سلیمانی به نیویورکر گفت: «سلیمانی قدرتمندترین عامل در خاورمیانه امروز است، با این حال کمتر کسی چیزی درباره وی شنیده است.» «نیویورکر» در توصیف سلیمانی نوشت: «زمانی که سلیمانی در مجامع عمومی ظاهر می‌شود، تلاش می‌کند تا جلب توجه نکند و به‌ندرت صحبت می‌کند. او رفتاری از خود نشان می‌دهد که عرب‌ها به آن «خلب» می‌گوید، یعنی نوعی کاریزمای نهفته.» این گزارش افزود جاسوسان غربی جایگاه ویژه‌ای برای سلیمانی قائل هستند. او برای آنها دشمنی سرسخت، اما تحسین‌ برانگیز است. زمانی که در صحبت‌هایمان با مئیر داگان، رئیس سابق موساد نام سلیمانی را آوردم، او مکثی طولانی‌ کرد. بعد بالحنی کلافه و کنایه‌آمیز گفت: «او دشمن خیلی خوب ماست!» این روزها نام سلیمانی برخلاف سال‌های پیش به‌طور گسترده در سطح رسانه‌های غربی به میان می‌آید و تحلیل‌ها و گزارش‌های زیادی درباره نقش او در سازماندهی جنگ با تروریست‌ها در سوریه و عراق به نگارش در می‌آید؛ در حالی که کمتر از دو سال پیش این مرد در سایه که حالا آفتابی شده بی‌سروصدا مشغول پیگیری و مدیریت راهبرد نظامی ومنطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بوده است. سلیمانی که امروز سوژه‌ای جذاب و خبرساز است و سفرهای او به کشورهایی چون عراق و سوریه از زاویه دید کنجکاوانه دوست و دشمن پنهان نمی‌ماند، زمانی حتی یک‌ خط هم درباره او در رسانه‌ها یافت نمی‌شد و شاید این خاصیت تحولات موسوم به انقلاب‌های عربی بوده است که این نظامی متنفذ و هوشمند را از سایه خارج کرده‌باشد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
تهدید داعش و جواب حاج قاسم سلیمانی(متن توضیحات و نظرات)