سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



به دنبال تحکیم روابط با تهران در زمینه‌های متعدد هستیم/ توافق هسته‌ای ایران، موفقیت و دستاورد خوب دیپلماتیک بود/ معماری ایران نشان از غنای فرهنگی و تاریخی ایران است


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «اولیسس کانچولا» سفیر مکزیک در تهران در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری فارس از قصد این کشور برای تحکیم روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف شامل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی سخن گفت.

آقای «کانچولا» که 22 ماه است در ایران به سر می‌برد و از سفر به شهرها و استان‌های مختلف کشورمان لذت برده است، ضمن اشاره به سفر هیأت تجاری متعدد از مکزیک به ایران اظهار امیدواری کرد روابط اقتصادی دو کشور در زمینه‌های متعدد رو به افزایش خواهد گذاشت.

این گفت‌وگو در محل سفارت مکزیک در تهران و همراه با استقبال گرم کارمندان ایرانی و شخص سفیر انجام شد. بعد از ورود به حیاط محل سفارت مکزیک در تهران، دو ورودی یکی به محل ساختمان حضور سفیر و دیگری به ساختمان کنسولگری وجود داشت. در ابتدا یکی از کارمندان سفارت ما را به سالن انتظار کنسولگری راهنمایی کرد. زمان کوتاهی که در این سالن منتظر بودیم با دکوراسیونی روبرو شدیم که عروسک‌های دست‌ساز با لباس‌های محلی مکزیکی در آن به چشم می‌خورد.

بعد از انتظار کوتاه در کنسولگری، با راهنمایی دستیار مستقیم آقای «اولیسس کانچولا» به ساختمان مجاور و طبقات بالا راهنمایی شدیم. دقایق کوتاهی بیرون از اتاق سفیر منتظر بودیم که وی شخصا با سلام و خوشامدگویی به زبان فارسی ما را به اتاقشان دعوت کرد. البته ادامه گفت‌وگو به دلیل تسلط اندک سفیر مکزیک به زبان فارسی انجام نشد و پرسش‌ و پاسخ‌ها به زبان انگلیسی ادامه یافت.

 

در ابتدا ضمن اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک که در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری (1394) میان ایران و کشورهای 5+1 بعد از دو سال مذاکرات هسته‌ای به امضا رسید، از سفیر مکزیک سوال کردم کشورش چه برنامه‌ یا برنامه‌هایی برای گسترش روابط با ایران داشته و در چه زمینه‌هایی قصد همکاری دارد.

سپاسگزاری از خبرگزاری فارس برای فراهم کردن فرصت گفت‌وگو

سفیر مکزیک ابتدا ضمن تشکر از خبرگزاری فارس برای حضور در سفارت و فراهم نمودن امکان مصاحبه گفت که مکزیک همواره علاقمند تحکیم روابط خود با ایران بوده است و البته توافق هسته‌ای ایران، به این علاقه تسریع می‌بخشد. وی یادآر شد، دولت هر دو کشور آقای «انریکه پنیایتو» رئیس جمهور مکزیک و آقای «روحانی» رئیس جمهور ایران هم نسبت به همکاری‌های دوجانبه ابراز علاقه کردند که وی همین امر را زمینه‌ساز و کمک برای افزایش همکاری‌های دوجانبه دانست.

به دنبال تحکیم روابط با ایران در زمینه‌های متعدد هستیم

سفیر مکزیک در ادامه گفت‌وگو ضمن اشاره به دوره پسابرجام گفت «بنابراین، بله ما در فرآیند تحکیم روابط دوجانبه هستیم و علاقمندیم در زمینه‌های مختلفی با یکدیگر کار کنیم که شامل همکاری در زمینه‌های فرهنگی، فناوری و دانشگاهی است. البته تجارت و بازرگانی هم زمینه همکاری بسیاری مهمی در راستای تحکیم روابط دوجانبه خواهد بود. همچنین تحکیم روابط سیاسی و بر قراری گفت‌وگوهای سیاسی بین دو کشور برای ما اهمیت دارد.»

آقای کانچولا در ادامه درباره روابط اقتصادی و احتمال اینکه مکزیک طرحی را برای رابطه با ایران در نظر دارد، گفت «در زمینه گسترش روابط تجاری و بازرگانی با ایران، مکزیک برنامه خاصی دارد. در طول 22 یا 23 ماه گذشته برنامه‌هایی را آغاز کرده‌ایم و حدود 7 هیئت تجاری مکزیکی به ایران آمده‌اند. حتی فروم اقتصادی ایران-مکزیک را سال گذشته به راه انداختیم و به سختی سعی داریم تا چهارچوب روابط دوجانبه را تحکیم ببخشیم. بر روی این چهارچوب که شامل روابط دوجانبه است، در سه زمنیه کار می‌کنیم. یکی تعریف چارچوبی متعارف و دوجانبه است که مذاکرات متعددی در این زمینه‌ها در جریان باشد. برای مثال در زمینه‌های مالیات و حقوق گمرکی، همچنین ابزارهای لازم برای پیش‌برد سرمایه‌گذاری دوجانبه در زمینه‌های بازرگانی را بررسی می‌کنیم تا روابط بازرگانی دوجانبه‌مان را تسهیل بخشیم.»

 

طرفین باید یکدیگر را شناخته سپس روابط را گسترش دهند

سفیر مکزیک افزود «یکی از هیئت‌های اقتصادی که به ایران آمده بود، همراه با معاون وزیر خارجه مکزیک به تهران سفر کرد و یک هئیت ایرانی هم به مکزیک رفته بود، بنابراین هر دو طرف برای افزایش روابط اقتصادی کار می‌کنیم. البته نکته مهم این است که باید دو طرف بیشتر یکدیگر را بشناسیم و با شناخت از یکدیگر، با شناخت از بازارهای یکدیگر، با شناخت از ابزارهای مالی یکدیگر فعالیت‌های اقتصادی مشترک داشته باشیم. سال گذشته اتاق بازرگانی ایران و کنسول بازرگانی مکزیک یادداشت تفاهمی را امضا کردند که در رابطه با برنامه‌های مشترک در موضوع بازرگانی بوده است.»

در ادامه گفت‌وگو به امکان همکاری دو کشور در زمینه نفت و گاز اشاره کرده و از سفیر مکزیک درباره هرگونه برنامه احتمالی دولت در این زمینه سوال کردم. آقای کانچولا در پاسخ گفت «در زمینه گاز و نفت هم با بررسی بازار ایران شرایط را می‌سنجیم. مکزیک بازترین بازار را در جهان دارد اما در هر صورت برای همکاری‌های اقتصادی در حوزه نفت و گاز، اولویت ما تلاش برای شناخت بیشتر است و احتمالا زمینه‌های مشترکی پیدا خواهیم کرد و بعد از آن تصمیم به همکاری خواهیم گرفت.»

بخش خصوصی مکزیک علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش تغذیه در ایران

همچنین درباره تمایل بخش خصوصی مکزیک در ایران و تمایلش به برقراری روابط اقتصادی سوال کردم. سفیر مکزیک در پاسخ گفت «البته که این چنین است. شرکت‌های سطح بالا و بزرگی در سطح جهانی هستند که علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران هستند. از جمله زمینه‌هایی که شرکت‌های مکزیکی علاقمند سرمایه‌گذاری هستند در زمینه‌های صنعتی و همچنین در صنعت تغذیه هستند. سرمایه‌گذاری در زمینه تغذیه برای ما بسیار جالب خواهد بود.»

اولیسس کانچولا تصریح کرد «زمینه دیگر برای همکاری، صنعت توریسم است که ما تجربه خوبی در این زمینه داریم. تنها در طول سال گذشته 27 میلیون توریست به مکزیک سفر کردند. بنابراین راه‌اندازی آژانس های مسافرتی می‌تواند یکی دیگر از اهداف روابط دوجانبه باشد و مکزیک می‌تواند مقصد خوبی برای سفرهای ایرانیان باشد. همچنین در زمینه‌های مختلف فرصت‌های زیادی توسط دولت ایران طرح شده است که ما در حال بررسی هستیم و ما در زمینه‌های دیگر هم با روی باز برخورد خواهیم کرد.»

 

توافق هسته‌ای ایران، موفقیت و دستاورد خوب دیپلماتیک بود

طی گفت‌وگو با سفیر مکزیک درباره توافق هسته‌ای گفت‌وگو و برداشت وی را درباره برنامه جامع اقدام مشترک جویا شدم.

آقای کانچولا در پاسخ گفت «[توافق هسته‌ای] موفقیت و دستاورد خوبی بود. مکزیک از جمله کشورهایی بود که فورا عکس‌العمل نشان داد و تبریک گفت. ما از طریق رسانه‌ها رویه دیپلماتیکی که برای حل مساله استفاده شد را تبریک گفتیم. نتیجه این توافق برای منطقه اطمینان و امنیت میاورد و در عرصه بین‌الملل هم فرآیند به کارگیری این توافق اهمیت دارد. مکزیک حتی قبل از توافق هم سعی داشت روابط دوجانبه را گسترش دهد.»

مکزیک در زمینه‌های فرهنگی و دانشگاهی مشترکات زیادی با ایران دارد

در روابط اقای اولیسس کانچولا به تمایل مکزیک برای همکاری‌های علمی و فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت «در زمینه‌ی فرهنگی، دربخش‌های متعددی همکاری کرده‌ایم. همچنین در زمینه‌های آکادمیک تبادلات خوبی داشتیم. سال گذشته با 4 یا 5 دانشگاه شامل دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ایران، دانشگاه علامه طباطبائی در تماس بودیم. ما کتبی را به این دانشگاه‌ها با هدف تعمیق روابط دوجانبه اهدا کردیم. همچنین در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همکاری داشتیم و8 ناشر دانشگاهی ما در این نمایشگاه حضور داشتند.»

وی خاطر نشان کرد «برای اولین بار است که کتاب تاریخ مکزیک را به زبان فارسی ترجمه می‌کنیم. اما همه اینها بعد از این روی می‌دهد که دو کشور بیشتر یکدیگر را بشناسیم. به نظر من خوب است که زبان یکدیگر را یاد بگیریم تا یکدیگر را بهتر بفهمیم و بهتر ارتباط برقرار کنیم.»

روابط مکزیک و آمریکا با موضع‌گیری یک نفر تغییر رویه نمی‌دهد

در ادامه گفت‌وگو برخی اظهارات «دونالد ترامپ» نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه آمریکا برای انتخابات سال 2016 را درباره مکزیک یادآور شدم. ترامپ مکزیک را کشوری فاسد خوانده که نباید روابط اقتصادی با آمریکا داشته باشد. وی همچنین مدعی شده که باید دیواری میان مکزیک و آمریکا کشیده شود. از سفیر مکزیک با وجد چنین اظهاراتی مواضع سیاسیون مکزیکی چگونه خواهد بود.

آقای کانچولا گفت «اولا که باید گفت روابط دو کشور آنقدر پیچیده است که با اظهارات برخی عاملان تغییر شکل نخواهد داد. بنابراین سخنان یک نفر مشکل‌ساز نخواهد بود چراکه روابط بسیار پیچیده‌تر از آن است. ما در برخی زمینه‌ها آنقدر متحد شدیم که به عنوان دو همسایه قادر نخواهیم بود بدون همکاری یکدیگر، ادامه دهیم. بنابراین با توجه به چنین شرایطی، اظهاراتی از این دست فاقد جدیت و دور از واقعیت است.  بنابراین دو کشور برای مقابله با چالش‌های پیش رو به یکدیگر نیازمند هستند. حال اگر ترامپ هم انتخاب شود، باید ببینیم چه می‌شود.»

 

معماری ایران نشان از غنای فرهنگی و تاریخی ایران است

آقای کانچولا در ادامه گفت که در طول 22 ماه گذشته که در ایران بوده است غیر از تهران، به شهرهای شمالی ایران در استان‌های گیلان و مازندران سفر کرده است. به غرب ایران و استان لرستان، به جنوب ایران و شهر عسلویه رفتهاست. وی گفت به شهرهای مشهد، کاشان، اصفهان، شیراز و یزد هم سفر کرده و سعی دارد شهرها و اماکن بیشتری را در ایران بشناسد اما این کار دشواری است چون ایران کشور بسیار وسیعی است.

وی درباره سفرهایش گفت از معماری ایران گفت که نشان از غنای فرهنگی ایران بوده و این را با مکزیک مقایسه کرد و گفت هر دو کشور سابقه قدیمی و فرهنگ غنی دارند. وی به ارتباط دو کشور گفت و مثال زد که ذرت مکزیکی را در ایران دیده است. وی تصریح کرد که در میان غذاهای ایرانی خورش فسنجان شبیه یکی از غذاهای سنتی مکزیک است. آقای کانچولا یادآور شد، در صنعت تغذیه مکزیک برنامه‌هایی برای حضور آشپزان مکزیکی در ایران دارد.

سفیر مکزیک ادامه داد «ایران کشور بسیار جذابی است. تاریخ غنی دارد. این غنا و تنوع که در ایران است جذاب است. قبل از این از ایران ایده متفاوتی داشتم ولی خیلی خیلی خوشحال بودم که واقعیت را در این کشور دیدم. من با خانواده‌ام اینجا هستیم. دخترم یکسال اینجا بود ولی به خاطر درسش به مکزیک برگشت. همسرم هم ایران را دوست دارد.»

 

 

برقراری گفت‌وگوهای فرهنگی برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی اهمیت دارد

آقای اولیسس کانچولا در انتهای گفت‌وگو خاطر نشان کرد «کشورهایی مثل مکزیک باید گفت‌وگوهای سایسی با ایران داشته باشند تا روابط مالی و بازرگانی بیشتر داشته و روابطمان را تحکیم بخشیم. مکزیک به دنبال تحکیم روابط با ایران و گسترش روابط دوجانبه است. ما مشتاقیم روابط اقتصادی و بازرگانی خود را با ایران گسترش دهیم. خیلی مهم است که گفت‌وگوهای سیاسی داشته باشیم. گسترش روابط اقتصادی و سیاسی هم در سایه روابط فرهنگی آسان‌تر خواهند بود. زمانی که یکدیگر را بیشتر بشناسیم، بهتر می‌توانیم در زمینه‌های متعدد همکاری کرده و به اهدافمان در زمینه‌های متعدد برسیم.»

گفت‌وگو: زهرا کریمی

انتهای پیام/م

 

http://fna.ir/UVS60L


ویدیو مرتبط :
جشن هسته ای مردم ایران پس از توافق تاریخی