سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



برنامه ایران برای خرید سهام میادین نفت و گاز در خارج از کشور


امیر حسین زمانی نیا در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره برنامه وزارت نفت برای افزایش سهم ایران در میادین نفت و گاز خارج از کشور افزود: طرح هایی در دست اجراست اما در حال حاضر اعلام نمی شود.
وی درباره احتمال افزایش سهم در شاه دنیز آذربایجان نیز گفت: شاه دنیز یکی از این میادین است اما تصمیم نهایی گرفته نشده است.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت اضافه کرد: چند میدان و طرح نیز در کشورهای دیگر وجود دارد که در حال بررسی آنها هستیم.
زمانی نیا ادامه داد: در داخل کشور نیز بحث درباره ورود به اینگونه طرح ها جریان دارد و هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.
هم اکنون ایران در میدان گازی شاه دنیز کشور آذربایجان که در دریای خزر قراردارد، 10 درصد سهم دارد. پیش از این محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان را برعهده دارد، از تمایل تهران برای افزایش سهم خود در طرح توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز خبر داده بود.
وی گفته بود: مذاکره برای افزایش سهم ایران در طرح توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز آذربایجان در حال انجام است.
میدان شاه دنیز نیز بوسیله کنسرسیومی متشکل از شرکت های بی پی انگلیس، استات اویل نروژ و سوکار آذربایجان توسعه یافته است.
برآورد می شود که میدان شاه دنیز دارای 1.2 تا ١.٥ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی باشد.
فاز نخست میدان شاه دنیز از سال ٢٠٠٦ در حال تولید است؛ در حالی که انتظار می رود گاز فاز دوم این میدان تا سال های ٢٠١٩ و ٢٠٢٠ به اروپا صادر شود.
علاوه بر شاه دنیز، ایران در میدان گازی رهام انگلیس در شمال اروپا نیز سهیم است. میدان گازی رهام (Rhum) یک میدان گازی فراساحل مشترک بین ایران و انگلیس است که در 400 کیلومتری شهر ابردین در آب های ساحلی اسکاتلند در دریای شمال قرار دارد.
درآمد حاصل از بهره برداری گاز طبیعی این میدان به صورت 50 درصد سهم شرکت ملی نفت ایران و 50 درصد بریتیش پترولیوم انگلیس تقسیم شده است.
عملیات استخراج مشترک از این میدان از نوامبر 2010 و در پی تصویب تحریم های اتحادیه اروپا علیه صنایع نفت و گاز ایران تا اکتبر 2014 متوقف شده بود.
هم اکنون درآمد ایران از این میدان گازی به دلیل تحریم بلوکه شده است، اما با رفع تحریم ها امکان برداشت پول را خواهد داشت.
اقتصام(4)**2022** 2023

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
ضریب ازدیاد برداشت میادین نفت و گاز