سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فعالیت دانش‌آموزان به عنوان کتاب یار در مدرسه/ ورود کتب جدید به کتابخانه‌های مدارس


مهدی علی‌اکبرزاده مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص استفاده از دانش‌آموزان به عنوان کتاب‌یار در مدارس اظهار داشت: چه دانش‌آموزی که به عنوان کتاب‌یار است و چه دانش‌آموزی که می‌خواهد کتاب امانت بگیرد، بهترین زمان حضور در کتابخانه، زنگ تفریح است؛ بنابراین برنامه‌ریزی کرده‌ایم با توجه به اینکه پُست کتاب‌دار ما از چندین سال پیش حذف شد و مدارس کتاب‌دار ندارند، دانش‌آموزان را آموزش دهیم تا به عنوان کتاب‌یار مشغول فعالیت شوند.

وی ادامه داد: این فعالیت، یک کار خودجوش و با انگیزه است که توسط دانش‌آموزان انجام می‌گیرد و دیگر اینکه دانش‌آموزان وارد عرصه مشارکت در مدرسه می‌شوند؛ سال گذشته در همه مقاطع تحصیلی 60 هزار نفر از دانش‌آموزان کتاب‌یار بودند و امسال این رقم به 122 هزار نفر رسید که نشان دهنده این است دانش‌آموزان با علاقه و انگیزه خود کتابخانه را به دست گرفته و منظم می‌کنند.

علی‌اکبرزاده افزود: به نظر ما در شرایطی که کتابدار نداریم و حتی اگر کتابدار نیز داشتیم، باید کتاب‌یار نیز داشته باشیم؛ چرا که دانش‌آموزان در عرصه‌های مشارکت در فعالیت‌های آموزش و پرورش نقش مهمی بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه بهتر است دانش‌آموزان در این عرصه‌ها مشارکت کنند، مانند شوراهای دانش‌آموزی که در واقع در فعالیت‌های مختلف مدرسه مشارکت می‌کنند، گفت: یک فعالیت اجتماعی و پرورشی نیز می‌تواند در عرصه کتاب و کتابداری باشد که دانش‌آموزان در این خصوص کمک کنند.

علی‌اکبر زاده در پاسخ به این پرسش که «آیا کتاب‌یاران امتیازاتی دارند؟»، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه این کار اجبار نیست و دانش‌آموز با علاقه و انگیزه خود این کار را می‌پذیرد و آنهایی که به کتاب خیلی علاقه دارند و بیشتر کتاب‌خوان هستند وارد این عرصه شوند، این خود یک امتیاز است که مدرسه به دانش‌آموز می‌دهد تا در این عرصه فعالیت کرده و هیچ اجباری در کار نیست.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش درخصوص آمار استفاده از کتاب‌های قدیمی در مدارس، اظهارداشت: درصد مشخصی که بگوییم آمارگیری شده و نیز بگوییم چه کتابی قدیمی است، وجود ندارد؛ ضمن اینکه کتاب‌های قدیمی ما شاید به اسم، قدیمی باشند اما کتاب‌های نفیسی هستند.

وی افزود: برای نمونه کتابی که تا 20-25 سال پیش از شهید مطهری در مدرسه‌ای وارد شده هیچ موقع قدیمی نمی‌شود؛ چرا که همان کتاب الان با نسخه روز چاپ می‌شود و هیچ فرقی نمی‌کند، بنابراین کتاب از نظر محتوا هیچ موقع قدیمی نمی‌شود، البته شاید ظاهر آن قدیمی شود اما محتوای آن همان محتوای مورد نیاز دانش‌آموزان است و وزارت آموزش و پرورش اعتقاد دارد مرحله به مرحله کتاب‌های جدید را وارد مدارس کند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
بازدید از کتابخانه توسط دانش آموزان دبستان پسرانه مفتاح دانش