سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



روسیه 49 درصد سهام نیروگاه هسته ای در حال ساخت ترکیه را می فروشد


روسیه 49 درصد سهام نیروگاه هسته ای در حال ساخت ترکیه را می فروشدایرنا/ شرکت 'روس اتم' که در حال ساخت اولین نیروگاه هسته ای ترکیه است ،به دنبال بروز بحران در روابط آنکارا – مسکو، تردیدهایی در خصوص سرنوشت این پروژه 20 میلیارد دلاری ایجاد کرده و می خواهد 49 درصد سهام این نیروگاه هسته ای را به بخش خصوصی بفروشد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از مسئولین شرکت سهامی نیروگاه هسته ای 'آک کویو' که از سوی شرکت دولتی روس اتم تاسیس شده است، گزارش داده است که روسیه به خاطر مشکل تامین مالی این پروژه چنین تصمیمی را اتخاذ کرده و یک شرکت ساختمانی بزرگ ترکیه موسوم به شرکت ساختمانی 'جنگیز' آمادگی خود را برای خرید این سهام اعلام کرده است.
ترکیه طی قراردادی ساخت اولین نیروگاه هسته ای خود را به روسیه واگذار کرده است. ترکیه برای احداث این نیروگاه سرمایه گذاری نمی کند و تمامی نیروگاه توسط روسها ساخته و راه اندازی خواهد شد.
روسیه با 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این نیروگاه برق تولیدی را به ترکیه خواهد فروخت و بعداز یک دوره بهره برداری، این نیروگاه را به ترکیه واگذار خواهد کرد.
کارشناسان انرژی با اشاره به اینکه 100 درصد سهام شرکت سهامی نیروگاه هسته ای آک کویو متعلق به روسیه است، می گویند در این راستا روسیه اختیار دارد که بخشی از سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کند. اما همین کارشناسان از تاثیرپذیری روند ساخت نیروگاه از انتقال قریب به نصفی از سهام شرکت به بخش خصوصی ابراز نگرانی کرده اند.
قرارداد احداث نیروگاه هسته ای در سال 2010 میلادی منعقد شده است. روسیه قرار است در مجموع چهار رآکتور اتمی به ظرفیت تولید 4800 مگاوات در آک کویو احداث کرده و حداکثر تا 2023 میلادی این نیروگاه را راه اندازی کند.
اقدام ترکیه در 24 نوامبر سال گذشته در سرنگونی جنگنده روسیه در مرز سوریه با ادعای اینکه حریم هوایی این کشور را نقض کرده است، روابط آنکارا – مسکو را که در سطح بسیار خوبی در حال توسعه بود، به شدت تحت تاثیر قرار داده و روسیه یک سری اقدامات تنبیهی در خصوص ترکیه به اجرا گذاشته است.
در کنار این کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی و برخی تحریم های غرب ، اقتصاد روسیه را وارد تنگنا کرده و روسیه در اجرای برخی پروژه های بزرگ برون مرزی خود نیز با دشواری روبرو شده است.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
تاثیر تنش میان روسیه و ترکیه بر شاخص سهام