سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



روزشمار‌مهم‌ترین اتفاقات دنیا؛ صلح برای جهان بحران برای خاورمیانه


روزشمار‌مهم‌ترین اتفاقات دنیا؛ صلح برای جهان بحران برای خاورمیانهقانون/ متن پیش رو در قانون منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

توافق هسته ای ایران با جهان
سرانجام پس از22 ماه مذاکره محمدجواد ظریف به همراه تیم مذاکره کننده ایرانی پس از ۱۷ روز مذاکره فشرده، سه‌شنبه ۱۴ جولای (۲۳ تیرماه) در وین پایتخت اتریش موفق به دستیابی به یک توافق جامع و نهایی با گروه ۱+۵، بر سر آینده برنامه هسته‌ای ایران شدند. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در یک نشست رسمی در مقابل رسانه‌ها در وین با خواندن بیانیه‌ای به زبان انگلیسی و فارسی اعلام کردند که توافق نهایی در برنامه هسته‌ای ایران به دست آمده است. این توافق، پایانی بر ۱۲ سال مذاکرات ایران با قدرت‌های جهانی بر سر مسئله هسته‌ای است. مذاکراتی که با مسئولیت حسن روحانی در مهر ماه ۱۳۸۲ آغاز و در تیر ماه ۱۳۹۴ با مسئولیت محمدجواد ظریف و در دولت روحانی با توافق جامع به پایان ‌رسید.

حمله نظامی عربستان به یمن

اوایل سال 1394 بود که عربستان حمله نظامی به یمن را استارت زد و کمی بعدتر ائتلافی منطقه ای با حضور کشورهای خلیج همیشه فارس ضد مردم یمن تشکیل داد. این جنگ با برجای گذاشتن هزاران کشته و زخمی و همچنین از بین بردن زیرساخت های کشور یمن، یکی از تلخ ترین حوادث سال 1394 به حساب می آید. عملیات نیروهای ائتلاف شامل حملات هوایی بیشتر بر مناطق اداری و نظامی شهر صنعا متمرکز بوده است. مراکز دفاع هوایی، سکوهای پرتاب موشک اسکاد و جنگنده‌های شبه نظامیان از جمله اهداف دیگر جنگنده بمب‌افکن‌های ائتلاف بوده‌اند و مناطقی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در صنعا نیز هدف بمباران هوایی قرار گرفته‌اند.

جنگ سوریه؛ ورود و خروج روس ها

جنگ سوریه در سال 1394 همچنان ادامه داشت؛ جنگی که تعداد قربانیان آن تا اواخر سال، بین ۲۲۰ هزار نفر (برآورد سازمان ملل) تا ۳۱۰ هزار نفر (برآورد دیده‌بان حقوق بشر) تخمین زده شد. حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر خانه خود را از دست دادند. بسیاری از مردم نیز چاره کار را در مهاجرت به سمت اروپا دیدند. اوایل پاییز بود که روسیه در یک اقدام ناگهانی، پروسه بمباران اهداف تروریست ها را در سوریه آغاز کرد و بعد از حدود 6 ماه، دست آخر در روزهای پایانی اسفند 1394، این حملات را متوقف و نیروهای خود را به مسکو فراخواند.

جنگ اقتصادی غرب و شرق در آسیا

سال 1394 در منطقه آسیا اقیانوسیه شاهد فعال شدن پروسه همگرایی اقتصادی بودیم. در این سال یک سازمان بزرگ پولی بین کشورها به پیشنهاد چین ایجاد شد که «بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیایی» نام گرفت. ناظران این سازمان را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین به اقتصاد جهانی و رقیب واقعی صندوق جهانی پول و بانک جهانی می‌دانند وآمریکا به عنوان مهره کلیدی دو سازمان جهانی، حاضر به پذیرفتن پیشنهاد چین نشد. اواخر سال گذشته نیز آمریکا موفق شد تا حدی روی توافقات شراکت اقیانوس آرام لابی کرده و روی منطقه آزاد تجاری با تولید ناخالص داخلی
40 درصد از تولیدات جهانی مانور دهد. چین و روسیه به این شراکت دعوت نشدند.

تراژدی هواپیمای روسی در مصر

در سال 1394 تعدادی از شهروندان روسیه قربانی یک اقدام تروریستی شدند. شنبه 9 آبان 1394، بزرگ‌ترین فاجعه هوایی در تاریخ روسیه و شوروی رخ داد. هواپیمای ایرباس 321 Aخطوط هوایی روسیه که از شرم الشیخ عازم سن‌پترزبورگ بود در شمال شبه جزیره سینا منفجر شد. در این حادثه 217 مسافر و خدمه هواپیما کشته شدند. الکساندر بارتنیکوف، رئیس آژانس فدرال امنیت روسیه گفت که انفجار هواپیما یک عملیات تروریستی بوده است. داعش مسئولیت حمله را بر عهده گرفت.

دوستی دیپلماتیک بعد از نیم قرن

از سرگیری مناسبات دیپلماتیک بین آمریکا و کوبا یکی از مهم‌ترین رویدادهای سال 1394 محسوب می شود؛ دو کشور از سال 1961 بعد از شکل گیری سیستم تک حزبی درهاوانا و مونوپول شدن قدرت توسط حزب کمونیستی، روابط‌شان را قطع کرده بودند. در سال ۱۹۶۰ دولت کاسترو اراضی خصوصی و شرکت هایی که برخی از آنها آمریکایی بودند را مصادره کرد. آیزنهاور، رئیس جمهور وقت آمریکا تجارت با کوبا را محدود کرد و سپس جان کندی، رئیس جمهور آمریکا تحریم های دائمی را در تاریخ هفتم فوریه ۱۹۶۲ امضا کرد.

حوادث تروریستی فرانسه

جمعه 22 آبان 1394 بود که یکی از تلخ ترین حوادث تروریستی اروپا در تاریخ به وقوع پیوست. روزی که تروریست‌های منتسب به داعش به تئاتر مملو از تماشاچی «باتاکلان» در پاریس حمله کردند. همزمان سه انفجار در زمان مسابقه فوتبال صورت گرفت و عده ای از مردم را در چند رستوران واقع در شمال شرق پاریس به گلوله بستند. این حملات بزرگ‌ترین انفجار در تاریخ فرانسه بود که قربانیان آن را 130 تن اعلام کردند و 350 تن نیز مجروح بر جای ماند. گروهک تروریستی داعش مسئولیت این حملات را به عهده گرفت.

ماجراجویی های دولت ترکیه

سال 1394 برای ترکیه، سالی پر فراز و نشیب بود؛ برگزاری دو دور از انتخابات پارلمانی و به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه بعد از کلی کش و قوس تنها بخشی از ماجرا بود! دولت ترکیه با منهدم کردن جنگنده سوخوی روسیه در سال 94، باعث شد تا مسکو تمام روابط خود را با آنکارا به حالت تعلیق در آورد. این موضوع از لحاظ اقتصادی خیلی برای اردوغان و مردان تحت امرش، گران تمام شد. همچنین در سال 94، وقوع چندین انفجار شدید در ترکیه و کشته و زخمی شدن صدها نفر، بخش دیگری از حوادث تلخ در سرزمین عثمانی را تشکیل داد. سرکوب کردها در استان های جنوبی و جنگ مسلحانه با پ ک ک بعد از مدت ها آتش بس، بخش دیگری از رویدادهای سال گذشته در ترکیه را شامل می شد.

ادامه بحران اوکراین

بحران اوکراین که تا مدتی مشکل شماره یک تمام دنیا بود، با وقوع حوادث بعدی، به حاشیه رفت. پروسه حل و فصل صلح آمیز بحران اوکراین باید تا پایان سال 2015 (دی ماه 1394) به اتمام می رسید. حل و فصل اوضاع اوکراین در گروی اجرای موافقتنامه مینسک بود که در روز 12 فوریه سال 2015 توسط گروه تماس سه جانبه پس از 17 ساعت مذاکره در مینسک به امضا رسیده بود. همزمان با گروه تماس در شهر مینسک پایتخت بلاروس رهبران کشورهای «نرماندی» شامل روسیه، فرانسه، آلمان و اوکراین به مذاکره نشستند. با وجود کار فشرده این گروه، در پایان روشن شد که در سال 1394 صلح صورت نخواهد گرفت و نیاز به ادامه گفت‌وگوها در سال 1395 وجود دارد. بیشتر اختلاف نظرها بر سر تاریخ برگزاری انتخابات محلی در دانباس بود.

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: قانون


ویدیو مرتبط :
حواشی و اتفاقات مهم فوتبال ایران و جهان